kami.kadze Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Napisałem do gościa, ma mnie poinformować jak mu wpadnie jakaś dobra czarna sztuka :) Co do Eizo, zastanawiałem się nad nim, ale popisałem trochę do sprzedawców na allegro, i do ludzi, którzy kupili te monitory od różnych sprzedawców, i wniosek jest taki, że Eizo z allegro sa bardzo wyeksploatowane. Działają oczywiście, bo to twarde bestie, ale na pierwszy rzut oka widać, że mają za sobą tysiące przepracowanych godzin. Natomiast są modele, które za podobne pieniądze można kupić w super stanie. Np ostatnio kupiłem dla brata LG 995ft+ na Flatronie, sprzedający opisywał, że prawie nówki, po jakiś targach i faktycznie jak prosto ze sklepu, a kosztował 360zl. Podobnie jak widzę można kupić tego IBM'a w bardzo dobrym stanie. Jeszcze takie pytanie, spójrzcie na tą ofertę, ktoś miał coś do czynienia z tym sprzedawcą? Myślicie, że jest szansa na to, że to faktycznie nieużywane monitory? I jeszcze żeby nie było, że tak całkiem prywatę uprawiam, to się w temacie wypowiem :) Moim zdaniem zdecydowanie lepiej dołożyć te pare złotych i kupić 19". Jak już wspomniałem, kupiłem niedawno 19" crt dla brata, wcześniej miał 17" crt, czasami trochę musze popracować na jego kompie (projektowanie 3d) i różnica jest znaczna. Wydaje się, że to tylko dwa cale, ale różnica jest znaczna. I jak się okazało, apetyt rośnie w miarę jedzenia i rozglądam sie za 21" dla siebie. A do tej pory wystarczała 17. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11979 co sądzicie o tym monitorze?? Czy on jest lepszy niz 109B6??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Z surowych danych mozna by myslec nad 109 B60 ale IMHO kupno monitorka wymaga obejzenia go na zywca. Kazdy jednak swieci inaczej, a o LCD juz nie wspomne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Ehh sam myśłame wogóle nad Lg ale skoro czytam ze ma problemy z geometrią to sam nie wiem jakie kupić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 mam b60 wysoka jakosc obrazu geometria w pzoiomie nie do wygerulowanaia jak bede mial czas dam na gwarancje tak jest bardzo przyzwoity monitorek :) LG900b i tenphilips to prawie to samo ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Naprawde LG to te same monitorki prawie??? Znaczy mają te same kineskopy tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 tak ten sam kineskop Lg/Phlips tylko ze phlipsie jest funkcja lightframe3 a w lg takiego czegos nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...