Skocz do zawartości
Gunter

GeforceII

Rekomendowane odpowiedzi

Mam GeForce'a 2 taktowanie pamięci 175 MHz pamięci 143 MHZ (lub145)

.Chiałem się zapytać do ilu można to podkręcić nie ingerując w budowę karty , i czy się opłaca podkręcać(tzn. czy będzie jakieś wyraźne polepszenie wydajności :?: Jeśli nie podałem wystarczającej ilości danych o grafice to prosze jeszcze o info co muszę się dowiedzieć :!: :?: Za odpowiedzi z góry dziękuje .Narzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podkrecaj krokowo, najpierw pamiec zwiekrz o 10 mhz- pusc 2 razy 3d marka, jak przeleci bez błedow to nastepnie zwiekrzaj o 5 mhz na pamieciach i 3d amrk, jak po ktoryms podnieieniu, zaczna sie w 3d marku artefakty - szare trojkaty kreski krpki itp, to zmniejsz o 5 mhz, i taksamo podkrecaj procka na karcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mechl!k , tyle ze to wersja 2.04 juz :wink:

Poprzednie byly wedlug niektorych opini za malo wiejsko/swojskie , no wiec "udoskonalilem" conieco , tyle ze to w Paincie, wiec jakosc "wiejsko-badziewna"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak wogole to masz Geforce 2 MX 200 .

mojej znajomej wpakowali takiego gf2mx 400 64mb 64bit. te same czestotliwosci. grac sie nie da, ale ona nie gra wiec lajt, a byl BARDZO tani.

Tak mechl!k , tyle ze to wersja 2.04 juz :wink:

Poprzednie byly wedlug niektorych opini za malo wiejsko/swojskie , no wiec "udoskonalilem" conieco , tyle ze to w Paincie, wiec jakosc "wiejsko-badziewna"

ta wersja jest idealna i pasuje mi kolorystycznie. i jest bardzo dobitna... :P

i te ikonki sa zajebiste na dole i gorze... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. ale  mam jesazcze jedno pytanie, czy rezultaty podkręcenia będą aż tak zapierające dech, że podręcenie jest ich warte ???

Zawsze coś

z 5-10% bez problemu wykręcisz

a może nawet do 30% jak ktoś pisał na forum

Będzie różnica .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja poszła niedawno z 175 do poziomu 265 stabilnie i tak chodzi, a wystarczyło radiatorek przesmarować pastą i założyć wiatraczek. Pamięci idą do około 190, może się zdarzyć 200. Różnica wydajności 45%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...