JackSparrow Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Mam problem, otóż zakupiłem niedawno płytę główną Gigabyte GA-8N-SLI, do tego Celeron D 2,93 GHz, Kingmax DDR2 512 MB i GF 6600 GT również z Gigabyte`a. Problem polega na tym, że płyta nie zawsze się odpala jak jest zimna tzn., jeśli włącze kompa rano, to czasem czekam 3 minuty aż się troche nagrzeje i dopiero za 4 lub piątym razem startuje normalnie. Wszystko co mogłem do do niej podpiąłem tj. P4, zasilanie ATX 2.0 i dodatkowo wejście zasilania do karty graficznej. Zasilacz to Chieftec 350 W. Odłączałem pokolei wszystkie napędy, urządzenia peryferyjne i dalej to samo. Zaktualizowałem bios do wersji F3 i nic się nie zmieniło. Próbowałem na różnych kartach graficznych i na każdej dzieje się to samo. Zmieniałem dyski twarde, taśmy połączeniowe i nic się nie zmieniło. Już mi nic do głowy nie przychodzi. Proszę o pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSparrow Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Pomogła wreszcie aktualizacja biosu do wersji F4. Teraz pokazuje przy starcie kompa czy pamięci pracują w trybie dual czy single. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...