_Vip_ Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Wielu narzeka ze te pamieci ze to syf.Moja kostka gdy jeszcze nie mialem odblokowanego mnoznika biegala na 166 z napieciem 2.5V na najwolniejszych timingach asynchronicznie z procem ktory smigal na 157MHz.Teraz gdy odblokowalem proca TA SAMA PAMIEC chodzi synchronicznie z procem na 180MHz z napieciem 2.7V i to na najostrzejszych timingach jakie tylko pozwala ustawic moj Soltek !!!! Wszystko jest stabilne jak skala,pamieci bez jakichkolwiek bledow przechodza memtesta nawet odpalonego na 12godz.Wczesniej na 166 czasem cos sie wysypalo.Oto wyniki Sandry 2002 - 2736/2509. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Ej, zaraz przecież 1 kwietnia dopiero za ponad 3 miechy... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Ja tez nic ztego nie kumam,ale jest jak jest i jest PIEKNIE :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 fakt u mnie tez 166 mhz timingi max i bezawaryjnie bez podnoszenia napiecia pracowaly tez na 175 mhz i tez wsio ok seitec nie jest taki zly a moze mielismy _Vip_ troche farta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Wydaje mi sie ze znalazlem przyczyne takiego dziwnego zachowania.Standardowo pamieci powinny byc zasilane napieciem 2.5V jednak Soltek zaniza ta wartosc do 2.4V i pewnie dlatego siedziwnie zachowywaly na tym fsb166.Teraz ustawilem zworka napiecie 2.7V jednak program monitorujacy w boisie pokazuje napiecie DDR na poziomie 2.6V :) Jak ma ktos inny pomysl to piszcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 fakt u mnie tez 166 mhz timingi max i bezawaryjnie bez podnoszenia napiecia pracowaly tez na 175 mhz i tez wsio ok seitec nie jest taki zly a moze mielismy _Vip_ troche farta Pewnie tak :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Najlepsze jest to ze kumpel ma samsungi 333 i chodza na najostrzejszych timingach tylko na 166 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Ja też mam pamięci Seitec i chodzą nawet na 384MHz przy CAS 2 a przy CAS 2,5 poszły na 400MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 seitec rulllllllllllllllllllllllllllllezzzzzzzzzzzzzzzz :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Ja jakoś nie mam farta :wink: Zresztą ECS'y też się trafiają dobre, co nie znaczy, że firma jest dobra 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 ja mialem seiteci i nie narzekalem ale zeby byly one takie dobre :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Wielu narzeka ze te pamieci ze to syf.mam SEITEC 256 MB PC 2700. NIE narzekam, ba - chwalę je sobie. Coś dużo tych szczęściarzy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Ja jakoś nie mam farta :wink: Zresztą ECS'y też się trafiają dobre, co nie znaczy, że firma jest dobra 8)Seiteci niedziałają na k7s5a ktora firma jest gorsza w takim razie ? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandx Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Ha! Dolaczam sie do klubu seitecowcow. 2x 256 DDR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 mam saiteki 256mb 333mhz i działają ok. na pewno daleko im do samsunga lub kingstona ale nie ma co narzekać. u mnie zero problemów, nawet na podkreconej magistrali 155mhz działają jak burza.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Ha! Dolaczam sie do klubu seitecowcow. 2x 256 DDR Witaj w rodzinie :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Moje wlasnie przed chwilą chodziły na 384MHz przy cl 2-3-3-5 i dzięki temu osiągnąłem wyższy wynik w 3DMark-u. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Moje wlasnie przed chwilą chodziły na 384MHz A teraz co? Przestaly? Czy moze zaczely biegac??? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Moje DDR333 Seitec śmigaja na 436MHz przy 2-2-6-2-2 i 2.7V ale mobo nie wyrabia więc aktualnie 390@2-2-6-2-1 i 2.7V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Moje wlasnie przed chwilą chodziły na 384MHz A teraz co? Przestaly? Czy moze zaczely biegac??? :lol: Teraz są na standartowych ustawieniach, a wtedy to robiłem testy 3Dmark-iem i był podkręcony procesor też i dlatego miały 384MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shangri_La Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 hmm. Widze, że rodzina Seitec'owców się powiększa... Też mam kosteczkę. Strasznie ich nie testowałem ale przy FSB 150 chodzą bez podnoszenia napięcia tylko że na cl 2.5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...