Skocz do zawartości
_Vip_

Pamieci Seitec i ewenement na skale swiatowa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Wielu narzeka ze te pamieci ze to syf.Moja kostka gdy jeszcze nie mialem odblokowanego mnoznika biegala na 166 z napieciem 2.5V na najwolniejszych timingach asynchronicznie z procem ktory smigal na 157MHz.Teraz gdy odblokowalem proca TA SAMA PAMIEC chodzi synchronicznie z procem na 180MHz z napieciem 2.7V i to na najostrzejszych timingach jakie tylko pozwala ustawic moj Soltek !!!! Wszystko jest stabilne jak skala,pamieci bez jakichkolwiek bledow przechodza memtesta nawet odpalonego na 12godz.Wczesniej na 166 czasem cos sie wysypalo.Oto wyniki Sandry 2002 - 2736/2509.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi sie ze znalazlem przyczyne takiego dziwnego zachowania.Standardowo pamieci powinny byc zasilane napieciem 2.5V jednak Soltek zaniza ta wartosc do 2.4V i pewnie dlatego siedziwnie zachowywaly na tym fsb166.Teraz ustawilem zworka napiecie 2.7V jednak program monitorujacy w boisie pokazuje napiecie DDR na poziomie 2.6V :) Jak ma ktos inny pomysl to piszcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam saiteki 256mb 333mhz i działają ok. na pewno daleko im do samsunga lub kingstona ale nie ma co narzekać. u mnie zero problemów, nawet na podkreconej magistrali 155mhz działają jak burza....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje wlasnie przed chwilą chodziły na 384MHz

A teraz co? Przestaly? Czy moze zaczely biegac??? :lol:

Teraz są na standartowych ustawieniach, a wtedy to robiłem testy 3Dmark-iem i był podkręcony procesor też i dlatego miały 384MHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...