skawin Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Witam wszystkich. Mam problemik drukarka hp3550 a dokładnie z kadridżem (czarny tusz-27). Ostatnio napełniałem kadridż po raz drugi już czarnym tuszem (robie tak jak w opisie) i przy włożeniu juz napełnionego kadridża do drukarki nie chce drukować i pojawia sie komunikat o błędzie tegoż otóż kadridża. Jak go wyciągne to normalnie drukuje na kolorowym. Pytanko czy kadridż już nadaje sie do wymiany, czy może da sie to jakos obejść? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olfa_lobo Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Czy drukarka zgłasza błąd także sprzętowo (miga zasilanie) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skawin Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) Tak.Miga dioda P.S. ale jedno co zauważyłem teraz to gdy na kardidżu zakleje te małe piny co są z tyłu kadridża to automatycznie nie ma problemu:) drukarka drukuje że aż miło i widać że czarny tusz jest w kadridżu. Właśnie teraz robie testy i wszystko drukuje. Tylko mam w związku z tym pytanie czy przez takie zaklejenie tych pinów czy jak to sie tam nazywa może sie cos stać z drukarką? Pozdrawiam Edytowane 14 Marca 2006 przez skawin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olfa_lobo Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Jezeli zakleiles pierwsze styki od góry (od strony dysz) w rzędach 2 i 6 to spoko, bo one odpowiadają za informacje o ilości tuszu w pojemniku. Jezeli wlales troche za duzo atramentu, faktycznie pojemnik mógł zgłosic błąd i zablokowac drukarkę. Elektronika drukarki raczej nie ucierpi na zaklejaniu styków, natomiast może ucierpieć kartridż, jezeli dojdzie do zwarcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...