Skocz do zawartości
TomaszPaweł

Chieftec Hpc-360-202 + 7900gt

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra, będe pierwszy w tym topicu w odpowiedzi na twojego posta :lol:

Napięcia mierzy się miernikiem a nie programami :lol:

Masz rację. Ale ja nie mam miernika tylko programy. Czy w takim razie są one całkowicie beżużyteczne czy coś moga podpowiedzieć?

Suma sumarum:

Wszystko jest ok! Zasilacz jest rewelacyjnie cichy!

Edytowane przez TomaszPaweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm

3.2 GHz Core 2 QX6700

2x 1GB, HDD, DVD, Evercool WC

2x GF8800GTX (OC) (SLI)

nForce 680i

Ile wat dalibyscie takiemu zestawowi pod obciazeniem ?

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
429 Wat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm

3.2 GHz Core 2 QX6700

2x 1GB, HDD, DVD, Evercool WC

2x GF8800GTX (OC) (SLI)

nForce 680i

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
429 Wat

To nalezaloby przykleic, zeby ludzie nie rzucali 500-600W zasilek na lewo i prawo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i pojawił się Pan Tomasz po dłuższej przerwie i jak widać szefo dał radę :D Co do wyboru Tagan'a :? To cóż mogę powiedzieć, wystarczy przejżeć moję ostatnie posty które klepałem bez mała pół roku temu i bedzie wiadomo co myślę na ten temat :-|

...

...

Hmm...

Zapraszam do tematu o g80 :) pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyśz Sirteca wyduszali prawie 400 waciszy, niestety pod koniec swojej kariery legendarny 360DF leci już tylko na swojej legendzie.

Czy zatem taki Chief 360DF zakupiony latem 2004 roku dalby rade w zestawie na c2d 6300, karcie za ~800zl, 1GB RAMu, 1x HDD 250GB, DVD-RW, CD-RW? Czy jednak bede musial dla bezpieczenstwa wymienic?

Tak sie troche dziwie niektorym komentarzom, bo kuzyn niedawno kupil jakiegos geo PC za ~4000zl sama bude, bez monitora, zasilana chyba FEEL-em (pewnosci nie mam, ale raczej nic markowego) i jak na razie nie napotkal zadnych problemow. To tylko szczescie? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy zatem taki Chief 360DF zakupiony latem 2004 roku dalby rade w zestawie na c2d 6300, karcie za ~800zl, 1GB RAMu, 1x HDD 250GB, DVD-RW, CD-RW? Czy jednak bede musial dla bezpieczenstwa wymienic?

...

Jeżeli ten zasilacz jest z podobnych komponentów co zasiłka autora tematu to powinna dać radę :) Co do karty to jeżeli zdecydujesz się na coś z oferty nV to spoko z zasilaczem lecz przy kartach AMD może już uklęknąć :-| Uwzględniam oczywiście jakieś tam o/c :)

Co do drugiej części wypowiedzi to cóż mogę powiedzieć, kiedyś wiedziałem mało i jechałem na jakiś noname'ach, a teraz wiem więcej i noname'a nie kupię. Reasumując jak wiesz niewiele to jedziesz na tym co masz i się nie martwisz, a jak zaczynasz mieć świadomość to przychodzi strach :lol2: pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej, ten chieftec powinien podołać.

mam dużo bardziej prądożerną konfigurację (newcastle, x1800xt pe, 1gb ddr, itp.)

i działa 100% stabilnie, choć o OC nie ma praktycznie mowy. (z inną grafą, proc szedł na 2,6 ghz, teraz 2,2)

@Benito nie mów, że nie ma szans!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi