ZIBI_PL Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) Wtam. Przejde odrazu do opisu problemu: komputer - jak z podpisu + winXP home SP1 internet - karta bezprzeodowa podlaczana na USB lacze - od 7 do 23 256kbit/256kbit od 23 do 7 - ile bozia dala na laczu (zykle ok 1 mbit/1mbit) rachunek - 61 zl per miesiac A wiec wszystko dziala ok. Wlaczam sobie bitcometa...ide spac. Budze sie w nocy a tu niema neta (Tylko reset kompa go przywraca) i tak jest co 2-3 h a czasami nawet czesciej (jak mam wlaczonego Bitcometa (wersja 0.59) wie ktos moze czym jest spowodowany problem ? bo admin twierdzi ze AP przez ktorego sie lacze dziala nonstop wiec net tez powinien byc. Wniosek - moze moj komp cos swiruje ale dlaczego/ i jak temu zaradzic ? ps. mam powylaczane hibernajce, wylaczanie karty sieciowej dla oszczednosci pradu. ps2. admin mowil mi ze mozliwe ze moja karta sieciowa niewyrabia duzej ilosci polaczen i dlatego pada mi net. czy to mozliwe ? Edytowane 14 Marca 2006 przez ZIBI_PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) jak najbardziej ... pozmniejszaj limity połączeń w bitcomecie, daj mniejszy upload Edytowane 14 Marca 2006 przez Myszaqu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihalo Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 połączeń powinno byc około 20-30 nie więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 kurcze zrobilem to...i nic niedalo =/ mam takie ustawienia: POLACZENIA Maksymalna ilosc polaczen na jedno zadanie - 500 Minimalna ilosc polaczen na jedno zadanie - AUTO Globalna maksymalna ilosc polaczen przy wysylaniu - AUTO Globalna minimalna ilosc polaczen przy wysylaniu - AUTO Wielkosc socket Send Buffer - AUTO Przedzial startu socket - 300 ms Maksimum jednoczesnych prob polaczen TCP - 500 Uzyj pomijania NAT przez UDP - ZAWSZE ZASADY IP Maksymalna sesja na IP przy sciaganiu - 200 Maksymalna sesja na IP przy wysylaniu - 30 to te wazniejsze chyba dane. moze musze cos przestawic ? ps. wgralem BitCometa 0.63 i dalej znika mi net ;/ grr wnerwia to bo niemoge zostawic kompa na dzien lub noc tylko siedziec i sprawdzac czy net niepadl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Zbocze troche z tematu i zaproponuje wyprobowac innego klienta do torrentow. Wyprobuj BitSpirit lub Azureus'a i zobacz czy na nich bedzie sie to samo dzialo. Byc moze wystarczy zmienic klienta i wszystko bedzie chodzic jak nalezy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 tylko ze ja juz korzystam z bitcometa od pol praawie roku i jestem z niego baardzo zadowlony. Pochlania wmiare malo zasobow kompa, wyciaga dobre transfery itp. Porownalem moje ustawienia z sasiadem i pozmniejszalem wszystko, Transfer duuzo mniejszy ale narazie nic mi nieznika ;] zobaczymy jak dlugo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihalo Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) kurcze zrobilem to...i nic niedalo =/ mam takie ustawienia: POLACZENIA Maksymalna ilosc polaczen na jedno zadanie - 500 Minimalna ilosc polaczen na jedno zadanie - AUTO Globalna maksymalna ilosc polaczen przy wysylaniu - AUTO Globalna minimalna ilosc polaczen przy wysylaniu - AUTO Wielkosc socket Send Buffer - AUTO Przedzial startu socket - 300 ms Maksimum jednoczesnych prob polaczen TCP - 500 Uzyj pomijania NAT przez UDP - ZAWSZE ZASADY IP Maksymalna sesja na IP przy sciaganiu - 200 Maksymalna sesja na IP przy wysylaniu - 30 to te wazniejsze chyba dane. moze musze cos przestawic ? ps. wgralem BitCometa 0.63 i dalej znika mi net ;/ grr wnerwia to bo niemoge zostawic kompa na dzien lub noc tylko siedziec i sprawdzac czy net niepadl. tu gdzie pogrubiłem ustaw do 20-30 później możesz ewentualnie zwiększać. Edytowane 14 Marca 2006 przez mihalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenobiuszek Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 miałem podobny problem z bitspirit , pomogła zmiana proga na utorrent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...