KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 i o lie mozna zwiekszyc napiecie zeby czegs nie spi*******? z góry dzieki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 u mnie pamiątki chodzily przez prawie rok na 2.8V i nic sie nie stało, wiecej raczej nie dawaj bo ie moga zjarać :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zwiększanie pawera na pamięciach owocuje wyższymi osiągami podkręcania ich. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 zawsze?czy są jakies wyjątki? A jesli sa na dwoch kosciach to ti jest jakas róznica dla zwiekszania napiecia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 a mi płyta zawyrza napiecie i standardowo chodza na 2.64V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toxar Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 No dobra a jak zwiekszyc ich czestoliwosci????? I czy trzeba je jakos dodatkowo cholodzic czyms????? PS. Np z sdr 133 czy wyciagne cos wiecej???? na cel 466 I ddr 333 ile moge podciagnac??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 w biosie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toxar Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 aha:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_TrOyKa_ Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 default jest na 2.6 w instukcji gwarantuja ze na 2.7 nic sie nie stanie wiec 2.7 legalnie zalezy od pamieci...Jak masz dobra jakas to nie dygaj ale jak jakis bulk to badz ostrozny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipek Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 No dobra a jak zwiekszyc ich czestoliwosci????? I czy trzeba je jakos dodatkowo cholodzic czyms????? PS. Np z sdr 133 czy wyciagne cos wiecej???? na cel 466 I ddr 333 ile moge podciagnac??? z cel466 i pc133 to fatalna sprawa .....gdy cel sie poci ram odpoczywa.... co innego z duronem i sdramami. Duron ma efektywną fsb 2xrzeczywistą co powodowało że ram sie pocił (200/133) w cleku to wygląda jak 66/133 i Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 u mnie lataja na 2.99V ale chlodzone przez TT1414 i poki co (odpookac loozik jest 8) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 u mnie lataja na 2.99V ale chlodzone przez TT1414 i poki co (odpookac loozik jest 8) ) To na Abicie jest mozliwosc dać aż 2.99V? Bo u mnie jest max 2.90V w biosie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 u mnie lataja na 2.99V ale chlodzone przez TT1414 i poki co (odpookac loozik jest 8) ) To na Abicie jest mozliwosc dać aż 2.99V? Bo u mnie jest max 2.90V w biosie. 2.9V to tylko opcja zobacz ile jest w realu 2.98/2.99 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 na 2.7v to maja chodzic seryjnie (takie co maja 2.5v w specyfikacji ,czyli DDR) 2.9v nie zaszkodzi prawie rzadnym dimmom ,ale powyzej 2.8v to ja bym zalozyl radiatorki ,koszt niezbyt duzy (jezeli sie kupuje w sklepie) bo na jednostronny modul wyniesie 12pln ,na dwustronny 24pln ,a ma sie pewnosc ze pamiec dlugo pochodzi (zwlaszcza gdy ma sie WC i rzadnego obiegu powietrza w poblizu dimmow) z moich Infineonow PC133 cl3 wycisnalem 150MHz cl2 na 3.45v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 Na twinmosach DDR400 z winbondami CH-5 daję 3,15V co owocuje DDR480 6-2-2-2 (stabilne w prime) Na 2,9V przy tych timingach ledwo DDR440 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 qrwa w epoxie sa tylko 3 opcje 2.6x 2.77 i 2.90 :P nie wiem czy jak zapodam moje samsungi na 2.9 czy beda smigac chociaz jak daje na 2.77 to mi sie wacha napiecie od 2.72 do 2.70 :P co o tym myślicie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 ja mialem przez dlughi czas na tym epoxie 1.9 i n/p wszystko gra. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 chyba 2.9v ? na jakich ramach ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 do ok. 3.8-4V mozna zwiekszac - moj max to 3.7 wiecej nie moglem na KR7A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 do ok. 3.8-4V mozna zwiekszac - moj max to 3.7 wiecej nie moglem na KR7A ghyhyhy jak zwylke berki hardcore na maxa :D :D :D pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 zasadniczy pytanie samsungi wytrzymaja 2.9v ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 sprawdz ;-p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 heh gorzej bedzie jak nie ! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 Ja mam na 3.1V po Vmodzie i żyją i daje to b dużo ! NA 3V zwiechy @400 a na 3.1V już pięknie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 do moich była dołączona instrukcja z informacja ze jak bede chcial osiagnac lepsze wyniki to musze zwiekszyc napiecie i producent dopuszcza ustawienia do 2,8V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 moje twin mosy na mtecach przy 2.9v biegają na każdych ustawieniech do 460 wiecej nie próbowałem bo mi mobo nie pozwala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 zadam teraz beznadziejne pytanie: co to znaczy ze pamieci chodza synchro z prockiem? znaczy sie ze jak procek idzie na 200 to pamieci 400, procek 210 to pamieci 420 tak? czy synchro w abicie jest jak sie da np 3/3 czy to gdzies indziej sie ustawia? bo jest jeszcze jakas opcja spd. tylko czy jak mam proca na 200 i dam synchro to pamieci pojda na 400 czy na 200? pogubilem sie juz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 zadam teraz beznadziejne pytanie: co to znaczy ze pamieci chodza synchro z prockiem? znaczy sie ze jak procek idzie na 200 to pamieci 400, procek 210 to pamieci 420 tak? czy synchro w abicie jest jak sie da np 3/3 czy to gdzies indziej sie ustawia? bo jest jeszcze jakas opcja spd. tylko czy jak mam proca na 200 i dam synchro to pamieci pojda na 400 czy na 200? pogubilem sie juz... tryb synchroniczny jak sama nazwa mowi oznacza taka sama czestotliwosc magistrali pamieci jak i CPU. FSB 400 to tylko taktowanie efektywne (DDR - Double Data Rate) co nijak nie ma sie do wydajnosci :evil: przy efetkywnym 400mhz realne jest 200mhz czyli jak ustawisz dla proca fsb 200mhz (400) i dla pamieci 200 mhz (DDR400) to jest to tryb synchroniczny. Tryb asynchroniczny analogicznie oznacza rozna czestotliwosc fsb pamieci i CPU pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 czyli mam ustawic poprostu np3/3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 czyli mam ustawic poprostu np3/3 najlepiej 5/5 (3/3 to to samo) na tym dzielniku uzyskuje sie najwyzsze stabilne fsb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...