sturmovnik Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) Znalazlem sobie karte na allegro fajna i tanio R9500 non pro (lepiej nie bede mowil za ile :lol: :lol: :lol: :lol: ). Karta miala miec zmienione chlodzenie na revoltec i dalej miala sie przegrzewac...... podobno mialo wystarczyc zmiana chlodzenia.......... Kupilem ja i coż sie okazalo, karta miala przyklejone bardzo watle chlodzenie revoltech ale do northbridge :D , oka, lukam dalej, wlaczam ja , spoko karta ladnie wstala, obraz zyleta, normalnie dziala.... dottkam radiatora zimny, dotykam tylu karty w miejscu dokladnie gdzie po 2th stronie jest core i parzy......... ok, czyli niewydolne chlodzenie.. spoko, zdejmuje radiator i co widze??? szok ze taka karta w ogole wstala hmm pewnie ma 3d skaszanione....... zmieniam radiator na wydajny pasta termo i te pi er do ly............ zainstalowalem omegi, mysle moze fartem jest modowalna, no i bez problema wstala mo soft modzie....... to pewnie 3d kuleje.........wlaczam i nawet z 8 potokami wszystko gra, niech ktos mi powie dlaczego to dziala pomimo braku 5 rezystorow na GPU????????? dzwonilem do serwisu i wlutowanie tego 40 zeta kosztuje. Edytowane 14 Marca 2006 przez sturmovnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 ja sie na tym nieznam ale może wersja 9500 non pro nie potrzebowała tych rezystorków ;) Nie czepiaj się tylko sie ciesz, a jeśli cię to martwi to wlutuj sobie te rezystorki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sturmovnik Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) dzieki za porade zebym sie cieszyl bo juz mialem plakac :D :D :D :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: przeczytaj jeszcze raz moje pytanie troche wyzej i zastanow sie czy mozesz na nie odpowiedziec (twoj FX5200 nie ma takich rezystorow dlatego wybaczam :lol: :lol: :lol: :lol: ) ,co do rezystorow na r9500 to przeciez tak jak napisalem to nie ja je pourywalem i ich nie mam, pewnie leza gdzies u bylego wlasciciela, ja chce sie dowiedziec po co one sa, moze ktos bedzie wiedzial i po to napisalem ten post przede wszystkim ktory za co jest odpowiedzialny, wiem ze te 2 czarne po lewo odpowiadaja za rozroznienie r9500 a 9700 oraz za identyfikacje 9700 fire gl x1 bodajze Edytowane 14 Marca 2006 przez sturmovnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 To weź wyedytuj tego pierwszego posta bo niewiadomo o co ci chodzi <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) Nie wiem za co odpowiadają brakujące rezki- za ilość potoków odpowiadają te zaznaczone na zdjęciach w tym arcie: KLIK. ...dottkam radiatora zimny, dotykam tylu karty w miejscu dokladnie gdzie po 2th stronie jest core i parzy......... ok, czyli niewydolne chlodzenie... A to świadczy o złym przyleganiu radiatora- gdyby było dobre radiator solidnie by się nagrzał. Edytowane 14 Marca 2006 przez mechl!n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sturmovnik Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) tak wiem, ale nie tyle co problem jest w radiatorze tylko ramce zabezpieczajacej ktora powoduje ze radiator nigdy nie styka sie z chipem a pasa termoprzewodzaca nie jest w stanie przy takiej jej ilosci dobrze go odprowadzac , ramke juz usunalem i oczywiscie wszystko ok, tylko ciekawi mnie o co chodzi z tymi rezystorami, przeciez zeby karta dzialala wszystkie uklady na karcie musza byc zamkniete, jesli nie ma 5 rzystorow to 5 ukladow nie jest zamknietych.......... hmmm Edytowane 14 Marca 2006 przez sturmovnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Znakomity Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) RAmke trza oderwac, mialem ten sam problem w moim starym 9800pro, po tej operacji karta z tylu o wile mniej sie grzała - to po pierwsze. Po drugie mozna zaryzykowac i polaczyc zerwane miejsca rezystancji (najlepiej jakbys dorwal fotke rdzenia 9500 non pro i porownał jak wyglada). Nic nie powinno sie stac, najlepiej lakierem przewodzacym, potem ewnetualnie mozna zmyc. :wink: Edytowane 14 Marca 2006 przez Znakomity Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 RAmke trza oderwac chodzi ci o shima?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sturmovnik Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 no , tylko cale SUPRAJS w tym ze karta dziala w 100% !!!!! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 skoro dziala to moze lepiej nie lutowac bo i po co moze spieprzysz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...