-==MORDI==- Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Przegladam sobie schemqty na podlaczenie lcd z 3310 do pc. Mam takie pytanko na night modderrs wyswietlacz jest z takimi jak na załaczniku pierwszym. a na mod-planet jest z takimi stykami jakby. nie wiem ktore lepsze czym sie roznia . moze to ten sam wyswietlacz i dwa sposoby czy jak? plz help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) może to coś pomoże, ale na drugim foto masz "contact, pin spacing cośtam mm" - pewnie taka wtyczka jest założona, z podanym odstępem między pinami...? Edytowane 14 Marca 2006 przez Pekaok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==MORDI==- Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 pewno jest fabryczna ale odpowiedz troche odbiega od pytania... ale dzieki moze to cos mi pomoze:PPP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaWrzOL Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Pod piny łatwiej się wlutować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfh13 Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Pozwól że sie podepne pod temat... Kupiłem Lcd 3310 CZERWONE i mam pytanko na jakie napiecie i prad to powino chodzić, bo przy standardowym schemacie z mod-planet LCD nie daje oznak życia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==MORDI==- Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) kazdy wyswietlacz ma to i to?czy to zależy? Pozwól że sie podepne pod temat... Kupiłem Lcd 3310 CZERWONE i mam pytanko na jakie napiecie i prad to powino chodzić, bo przy standardowym schemacie z mod-planet LCD nie daje oznak życia.Sprobuj zrobic z rezystorami 330 ohm wszstkie. napiecie takie jakie jest na lpt(diody zener utrzymaja le zeby nie spadlo czy jakos tak) Edytowane 14 Marca 2006 przez -==MORDI==- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 diody zenera wraz z rezystorami OBNIŻAJĄ napięcie portu LPT do 3V3... Widocznie 5V to za dużo jak na LCD... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==MORDI==- Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 czy ktos odpowie na moje pytanko???(na samym poczatku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remy Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) Już była odpowiedź? Na 1 obrazku masz to samo co na 2 tylko, że na 2 jest wtyczka. Same wyświetlacze niczym się nie różnią. Edytowane 14 Marca 2006 przez Remy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==MORDI==- Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 a kazdy wyswietlacz ma to i to?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adler91 Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 ja próbowałem sie podpiąć pod tą wtyczke ale kabeli sie nie chciały lutować, więc pomyślałem że pod tą wtyczką to wygląda tak jak na obrazku 1 a tu kupa i do kosza poszedł LCD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 a kazdy wyswietlacz ma to i to??zdjeci przeglondaj jak bedziesz kupował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 (edytowane) żeby przylutować kabelki do chromowanej (chyba) błyszczącej powierzchni stykowej należy tą powierzchnię przetrzeć najpierw pilniczkiem lub papierem ściernym.. potem lutownice w łape.. nabierasz kalafonii i cyny i grzejesz to chwilę.. po czym cyna przykleja się do tego i już możesz śmiało lutować kabelki :) Edytowane 15 Marca 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fushigi87 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 powiedz po ludzku że trza pobielić powierzchnie lutowane :wink: swoją drogą właśnie dorwałem wyświetlacz od n3310 więc też będe z nim kombinować ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 (edytowane) właśnie nie mogę.. bo termin pobielić końcówki niewiele mówi ludziom nieobeznanym... a nawet jeśli to samą kalafonią ich nie pobielisz... :) Chyba że bedziesz grzał 20 sekund a wtedy roztopią Ci się plastiki.. wiec jeśli napisałem w ten sposób, najwyraźniej miałem ku temu powody :wink: Edytowane 19 Marca 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fushigi87 Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 wiadomo :) ale przez pobielenie mam na myśli przygotowanie powierzchni lutowanych (oczyszczenie) a następnie "nałożenie cieniutkiej warstwy cyny na to ;) Właściwie to tak się powinno ze wszystkim co się lutuje robić... :wink: coś dodałem/pominąłem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...