siwyyy Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Jak w temacie jakie wentylki polecacie... Tanie- nie więcej jak 20zł Ciche- niesłyszalne na 7V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) to powodzenia w znalezieniu takiego :) warto zaplacic 34 pln za fandera, nieslyszalny i trwaly... praktycznie bezkonkurencyjny:) edit: @Bobslej po opiniach wiem, ze ten zalman nie jest nieslyszalny ;) 1600 rpm bezglosny? good night and good luck :> Fander jest bezglosny przy 900 :) i ma swietne lozysko. I warto doplacic do niego te 14 pln od planowanej kwoty. Naprawde. War-to :) btw 92mm nieslyszalne na 7v? znajdz mi jakies :> bo ja znam tylko (niby) nieslyszalne na 5v :) @thebill kazdy bezglosny na 900? To pusc inny na 900 zeby mialy podobna wydajnosc, i zeby nie bylo slychac lozyska :> Edytowane 14 Marca 2006 przez fuzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) Jest +/- taki wiatraczek- Zalman F2 na 12v ma 2600RPM, ale ma rezystorek w komplecie i z nim jest bezgłośny (1600RPM). Cena na allegro bodaj 20zł, może taniej wyrwiesz, jak będziesz brał hurtem to może ci odpuści kilka PLN http://www.allegro.pl/item90763328__zalman...i_wydajny_.html http://www.allegro.pl/item90061238_zalman_..._promocja_.html Edytowane 14 Marca 2006 przez Bobslej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thebill Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Jest +/- taki wiatraczek- Zalman F2 na 12v mam takie 2 sztuki są przyzwoite na 5V pracują bardzo cicho. Obroty jakieś 1400RPM. Ogólnie jestem zadowolony z nich Fander jest bezglosny przy 900przy takich obrotach kazdy wentyl jest bezgłośny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reinexen Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 wszystko przy 7V jest prawie, bądź bezgłośne. (Chociaż dla mnie nie, ale taka jest ocena większości forumowiczów. ) a jak nadal za głośne tro 5V :).Ale na fandera zawsze warto wydać trochę więcej złota. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszkon Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Dajesz 34 zł za Fanderka i masz całą reszte w pupci ;) Naprawdę WARTO dołożyć do niego te 14 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Ewentualnie szukaj z czegoś co jest obecnie popularne : Czytaj Revoltec i Akasa Amber. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) nie kupowac zalmanow, szajs jakich malo, lozysko jest cholernie glosne, z rezystorem ciche? smiechu warte, dopiero jak zalozylem potencjometr szum powietrza jest nieslyszalny, 1600rpm to za duzo jak dl 92mm, to nawet za duzo dla 80mm, ale co z tego jak lozysko tragiczne czy mial ktos glacialtechy? kosztuja 25pln i sa na jakims nowym rodzaju lozyska? 80mm i 120mm sa swietne, cichutkie, nic nie tyka, na 10V wzglednie nieslyszalne, zakup bardziej oplacalny niz fander Edytowane 14 Marca 2006 przez cmsydney Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thebill Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 lozysko jest cholernie glosne no fakt mimo iz jestem fanem zalmana to musze przyznać ze łożyska w wentylach f1 i f2 sa kiepskie. Na max obrotach wentyl jest okropnie głosny (wręcz nie do zniesienia) ale skcecony na 5V daje rade zwłaszcza za te pieniadze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 no fakt mimo iz jestem fanem zalmana to musze przyznać ze łożyska w wentylach f1 i f2 sa kiepskie. Na max obrotach wentyl jest okropnie głosny (wręcz nie do zniesienia) ale skcecony na 5V daje rade zwłaszcza za te pieniadzenie, niewazne jak go skrecisz lozysko bedzie slyszalne, malo powiedziane, cholernie glosne, wydaje swiszczacy dzwiek chorernie wkurzajacy, za te pieniadze nie warto, nawet 5pln bym nie dal za tego wentyla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 A to dlatego, że w F1/2 zalman nie stosuje sprężynki szpanującej troszkę pióra do góry. Dlatego te ślizgi tak niemiło chodza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...