NIUTI Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) Wszyscy się chwalą WC, to może i ja pokaże co ostatnio wsadziłem do budy. Jest to 1 moje WC, wydaje mi się że nie jest najgorsze :lol2:, ale może jakieś ciekawe rady/pomysły ktoś będzie miał. Na chłodnicy jest 1 Papst 24V na 12 czy 7V juz nie pamiętam :(, oraz SUNON :D :twisted: :twisted: do lepszego @C :lol2: , obecnie na 5V ale chyba go wyłącze go zaczyna mnie drażnić a może to w sumie już nie on :). Skład WC podany w sygnaturce. Martwią mnie troche tempy bo w idle mam 40 st.C :mur: :mur:, może z uwagi na fakt że mam kompa koło kaloryfera :(, może za słabo blok przykręciłem :( ale sprężynki ścisnięte do połowy już. Proszę o rady w tej sprawie. Temp. wody nie znam, nie mam jak zmierzyć. Poniżej fotki sprzętu. ogólny wygląd kibla - bloczki- bloczek na CPU - trójnik - laing 700b - by night - Podziękowania dla Dimka za odpowiedzi na parę głupich pytań :D :lol: i motywację do złożenia kibla. Edytowane 14 Marca 2006 przez NIUTI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Fajne to wc. Powiedz mi jakich węży używałeś i jakiej średnicy wewnętrznej oraz jak się spisuje pompka ? Mam taką samą, a wc wsadzam do kompa w piątek więc jeszcze moge coś w układzie zmienić wrazie jakiś problemów ze sprzętem wc. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 wc ładne, skromne oraz dobrze przemyślane :) co do temp - ja mam 38*C w idle na kompie włączonym od 50h + akasy @ 5v + gorąco w pokoju więc coś jest nie tak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIUTI Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 @ narciarz Węże Cellfast 8/10 co do pomki to jest extra cicha podczas testowania szczelnosci układu bez odpalonego kompa, wogole jej nie słychac widać tylko ruch wody w weżyku odpowietrzającym ale coś mi się mocno grzeje na oko a raczej na rękę :lol2: 30-40 st. dmucha na nią 80mm wiatrak na 5v ale nie wiem czy to coś pomaga czy nie, chyba bedę musiał wyłączyć wiatraki na chłodnicy oraz tego dmuchającego na nią i zobaczyć czy/ o ile podniesie temp. pracująca pompka. Ogólnie jednak jestem z niej zadowolony. @misiom1 hmm no też mi się wydaje że coś z tymi temp. nie tak, tylko co :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kałuża Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Fajne WC dobrze przemyslane niemasz balaganu z kablami tu jest naprawde +:D a powiedz mi czy ta pompa bardzo się nagrzewa czy raczej nie??? a ogólnie fajnie i dobrze zrobione chłodzonko:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 wc fajne tylko ta obudowa strasznie brzydka pomyśl nad jakimś barwnikiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Wszystko fajnie i ładnie ... ale wizerunek psuje mi ta gąbka na dole i wystające spod niej kable. Ona jakas taka pofałdowana a kolor jak dziicięce siuśki. bleee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIUTI Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) @ kałuża co do pompki to pisałem już wcześniej że grzeje się trochę na moje oko 30-40 st.C czy /ile podgrzewa wode nie wiem bo nie sprawdzałem :( @KAMILcom co do barwnika to narazie daruje sobie WC ciesze się od ponad tygodnia a dolewanie barwnika = opróżnienie chociażby częsciowe wody z układu + ponowne odpowietrzanie = brak chęci Co do budy co w niej się tobie nie podoba że strasznie brzydka??? :oops: :mur: To midi nie ma kupy miejsca co w bigu :( Jeśli krytyka to konstruktywna napisz co nie tak to może poprawię, bo na wakacje chcę kupić jakiegoś biga starego i troche go upiększyć :) @Miazga82 hehehe no może i ta gąbka jest ch... wymienimy na jakąś inna, właśnie miała zasłaniać walające się pod nią kabelki ale coś wylazło jednak :( :mur: wymienimy na inną :D Edytowane 14 Marca 2006 przez NIUTI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 co do barwnika to narazie daruje sobie WC ciesze się od ponad tygodnia a dolewanie barwnika = opróżnienie chociażby częsciowe wody z układu + ponowne odpowietrzanie = brak chęciWystarczy do trojnika (odpowietrznika) pare kropel barwnika dać ... a po pewnym czasie sie sam wymiesza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIUTI Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Wystarczy do trojnika (odpowietrznika) pare kropel barwnika dać ... a po pewnym czasie sie sam wymiesza. hmm skoro tak to chyba cos kupimy u sama. Lepszy zielony czy niebieski? bo chyba nic innego nie zapasuje:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 @KAMILcom co do barwnika to narazie daruje sobie WC ciesze się od ponad tygodnia a dolewanie barwnika = opróżnienie chociażby częsciowe wody z układu + ponowne odpowietrzanie = brak chęci Co do budy co w niej się tobie nie podoba że strasznie brzydka??? :oops: :mur: To midi nie ma kupy miejsca co w bigu :( Jeśli krytyka to konstruktywna napisz co nie tak to może poprawię, bo na wakacje chcę kupić jakiegoś biga starego i troche go upiększyć :) hmm ta buda wyglonda jak by była jakoś kiepsko pomalowana sprayem, chyba że to jest tylko na zdjeciu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 hmm skoro tak to chyba cos kupimy u sama. Lepszy zielony czy niebieski? bo chyba nic innego nie zapasuje:)Zielonyi żółty rox ... niebieskiego nie widać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIUTI Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) hmm ta buda wyglonda jak by była jakoś kiepsko pomalowana sprayem, chyba że to jest tylko na zdjeciu :wink: może wygląda tak na zdjęciu ogólnie zdjęcia niezbyt wysokiej jakości robione jakimś cyfrakiem z 1 epoki cyfraków pożyczonym z pracy. Buda jest malowana pistoletem + kompresor więc spray odpada:). Na łączeniach bocznej ścianki widać odrapaną farbę - efekt niestety zurzycia :(, i na zdjęciu gdzie widać tylną sciankę są dziurki przez które przybija zółty z racji że buda z zewnątrz jest pomalowana na pasy czarno zółte. Edytowane 14 Marca 2006 przez NIUTI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) może wygląda tak na zdjęciu ogólnie zdjęcia niezbyt wysokiej jakości robione jakimś cyfrakiem z 1 epoki cyfraków pożyczonym z pracy. Buda jest malowana pistoletem + kompresor więc spray odpada:).ja bedziesz pstrykał foty to daj z ciekawości front widze że masz takie same oploty od dragona ddr :) małe uwagi -zmień taśmy na okrągłe, albo je zmoduj wyczyść wszysko z kurzu bo całość wyglonda jak jakiś stary P1 Edytowane 14 Marca 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 chyba bardziej bedzie pasowal zielony. bo weze masz w "strefie" niebieskiego swiatla, jak dasz niebieski barwnik to wszystko sie zleje w calosc i nie bedzie efektu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Woda niczego sobie! TROCHE TYLKO PORZĄDKÓW Z TYMI KABLAMI I TĄ GĄBKĘ NA CZARNĄ WYMIENIĆ I BĘDZIE GIT! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIUTI Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 @ KAMILcom heheh no fakt na SB Live zalega troche kurzu :), co do kabli raczej modować nie będę bo po modowaniu się sypią kable/dyski a wymieniać narazie nie bedę. Na lato przesiąde się być może na nową platformę. Może upchnę je jeszcze bardziej. :D @ J.O.H.N gąbkę wymienie już pisałem :(, co do kabli to patrz odpowiedź wyżej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 @NIUTI a na jakie vcore masz na procku?? I jeszcze jedno, jakie wcześniej miales chlodzenie procka?? Ile dzięki wc zyskales Mhz. Standardowe pewnie juz pytanie, ile $$ kosztował ten zestawik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIUTI Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 (edytowane) @NIUTI a na jakie vcore masz na procku?? I jeszcze jedno, jakie wcześniej miales chlodzenie procka?? Ile dzięki wc zyskales Mhz. Standardowe pewnie juz pytanie, ile $$ kosztował ten zestawik? V core, obecnie 1.775 ustawione, 1.792 pokazują progsy, przedtem mialem AC (duży kawałek aluminium + jakiś wentyl głośny coś koło 5k rpm - całość no name), hmm ile zyskałem ciężkie pytanie, napewno 100MHz bo teraz mam stabilne to co w sygnaturce przedtem miałem coś koło 2365 MHz ale nie testowałem stabilności Primem i chodziło ok, szczerze mówiąc nie wiem. W każdym razie na Spi 1M do testów uzyskałem prawie 2700 B) :lol2: :D . Może jakbym miał lepsze pamiątki to więcej:), a na AC było max 2560 czy siakoś tak. Ale głownym powodem złożenia WC była cisza, troche mi to wyszło ale i tak jeszcze wszystko szumi :(, pytanie teraz co bardziej :(, wiatrak w zasilce czy sunon na chłodnicy. Musze się pobawić i sprawdzić. Ile $$ - dużo :mur: :lol: :(, ale podsumujmy BIX2 z alphacoola koło 130 zł, prisony oba coś koło 170, laing 230 zł, złączki hmm nie pamiętam, węże też nie pamiętam, wentyle miałem = coś koło 600 zł :cry: :mur: Edytowane 15 Marca 2006 przez NIUTI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olszak15 Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Bardzo fajne wc. Wywal ta gombke, a kable daj za mobo i bedzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aztec Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 => Niuti Jaki gwint tych szybkozłączek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIUTI Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 => Niuti Jaki gwint tych szybkozłączek? wszystkich 1/4" na laingu przejściówka z 1/2" na 1/4" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 W koncu trafilem na ten temat ;) Gratulacje przede wszystkim za podjecie wyzwania, no i bardzo sie ciesze, ze udalo Ci sie zlozyc to wszystko w calosc - i ze do tego jeszcze to dziala :!: :lol: Co by sie nie rozwodzic godzinami powiem, ze moim zdaniem to bardzo dobrze przemyslane i skompletowane WC (szczegolnie jak na pierwsza wersje) - widac godziny poswiecone na przegladanie tweak'a nie poszly na marne :rolleyes: Kazde nastepne WC bedzie jeszcze lepsze... bo uwierz mi - jak to zlozyles, to za raz sie cos znajdzie do poprawy - taki neverending story :wink: Chyba, ze dojdziesz do takiej perfekcji jak ja i nic nie bedziesz musial zmieniac :wink: :wink: :wink: B) :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Jeszcze do tych kabelków z asilacza pasowałyby podobne kable do dysków i napędów! Reszta git! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Kazde nastepne WC bedzie jeszcze lepsze... bo uwierz mi - jak to zlozyles, to za raz sie cos znajdzie do poprawy - taki neverending story :wink: Chyba, ze dojdziesz do takiej perfekcji jak ja i nic nie bedziesz musial zmieniac :wink: :wink: :wink: B) :mrgreen:Taaa ... z tym sie moge w pelni zgodzic. Po pewnym czasie zawsz jest cos co mozna poprawic. WC zaczyna dochodzic do perfekcji, choc to bardzo wzgledne pojecia. Dimek .... co za samokrytyka ;) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIUTI Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Chyba, ze dojdziesz do takiej perfekcji jak ja i nic nie bedziesz musial zmieniac :wink: :wink: :wink: B) :mrgreen: :lol: :lol2: :lol: no tak masz racje ty juz nic nie musisz zmieniac :P, ciekawi mnie tylko jak długo :). niech zgadne aż cię swędzi żeby coś przerobić w WC :P B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 :lol: :lol2: :lol: no tak masz racje ty juz nic nie musisz zmieniac :P, ciekawi mnie tylko jak długo :). niech zgadne aż cię swędzi żeby coś przerobić w WC :P B)No z tym swędzeniem to prawda. Ja nie wytrzymałem i wczroaj w nocy rozebrałem kompa. Wymieniłem niektóre węże na nowe, dopieściłem mojego F2S'a ... moczył sie całą noc w kwasku cytryowym, wypolerowany pastą do zębów, rozwiercony sprayer :) wygląda jak nowy. Co jakiś czas tak sie ma ochote pogrzebać troche w kiblu to nie ma rady ... trzeba działać. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...