bartol_krk Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 witam, jestem w trakcie budowania "huba", bedzie to szescian w ktorym na roznych sciankach benda 2 Jacki od sluchawek i mikrofonu, 2 Usb, oraz potencjometr od sluchawek i wylacznik mikrofonu (jakis przycisk). Chcialbym takze zrobic tak aby po "wlaczeniu" mikrofonu podswietlala sie plexi ta na podstawie. Widzialem pare podswietlen m.in ten z LCD, ale nie jestem dobry w SMD, takze chcialbym to zrobic na diodach 3mm , 5mm itd. Jak to oswietlic ?Bende calosc malowal na czarno, a tylko podstawa zostanie nie pomalowana. Moze macie jakies inne pomysy na podswietlenie ? czekam pozdr. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartol_krk Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 panowie no co jest :(? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 NIe za bardzo wiem jak to bedzie wyglądać, tzn z czego, co chcesz podświetlić, i w ogłole o co chodzi.. narysuj może w skeczupie/ paincie.. bo 1 rysunek zastępuje 1k słów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gRaBaRz.oS Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 hmmmmmmmmmmmm.............. hmmmmmmmmmm............. tak jak powiedział kolega wyżej nic z tego nie wynika :icon_exclaim: :icon_exclaim: może faktycznie jakiś rysuneczek :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 a jaki problem .. skoro usb jest zasilane z 5v? mozna sobie podłaczyc diodke .. nie jestem pewnty tylko czy aby przypadkiem nie ciagnie z 5vsb .. bo jak tak to ta linia ma niski amperaz .. ale to moze sie spece od elektroniki wypowiedza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartol_krk Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 ok, zdjecie tutaj -> [][][][][][][][][], chce zeby podswietlenie sygnalizowalo wlaczony mikrofon, bo w csie 1.5 nie mam zamiaru zchodzic do paska i i odznaczac., chce to zrobic poprzez wylacznik. Nie chce tez dac diody kolo wylacznika, chcialbym zeby to jakos fajnie inaczej zastapic. Pozdrawiam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 hmm.. osobiście wolałbym dołączyć włacznik mikrofonu do słuchawek.. najlepiej gdyby dalo się go włączać gestem głowy.. np przechyleniem głowy i naciśneiciem przycisku za pomocą barku.. (matka bypomyślała że masz tik nerwowy :D ) ale napewno usprawni to grę.. niż sięganie do jakiegoś przełącznika. Już o tym kiedyś myślałem (a o czym nie.. myślałem :) ) Wg mnie to jakiś dziwny wygląd to będzie miało i w ogóle nie za abrdzo czaję sens, przydatnosć i ergonomię tego rozwiazania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartol_krk Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 czesto uzywam kablow to telefonu i sa dosyc krotkie, i juz nie mam sily odsowac budy. <_< pomysle jeszcze troche i sprawdze mozliwosci podswietlenia. pozdr :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...