Skocz do zawartości
radoos

Dokupilem RAMu i zwariowałem :( co jest ????

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dolozyłem dzis do swojego kompa 128 ramu (razem 256 sdram) i zrobilem tesc w 3dmarku.Mialem 1410 pkt .Wyjąłem nowe 128 ramu i zrobilem test.Wyszlo o 3 pkt wiecej.

Zna ktoś jakies wytłumaczenie ???

Mam teraz WinXP pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poprostu 3dmarkowi wystarcza tylko 128mb pamięci! u mnie jeszcze na Gf256 DDR nie było różnicy pomiędzy 128mb PC133 a 512mb PC133!!. Jeszcze przy twojej karcie GF2MX która nie potrzebuje dużego AGP Apperture Size to nic nie zobaczysz nawet gdybyś dał 1,5GB ramu!. Może to coś ci da jak wyjdzie 3dmark2003 który do samego "odpalenia" będzie wymagał juz pewno 256mb

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyszlo o 3 pkt wiecej.

Zawsze coś :) Niemartw się dam ci moje wyniki

1977

Pentium III 933mhz

256 mb ram 133mhz

Leadtek WinFast GeForce 2 MX 32mb

1982

Pentium III 933mhz

384 mb ram 133mhz

Leadtek WinFast GeForce 2 MX 32mb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Dolozyłem dzis do swojego kompa 128 ramu (razem 256 sdram) i zrobilem tesc w 3dmarku.Mialem 1410 pkt .Wyjąłem nowe 128 ramu i zrobilem test.Wyszlo o 3 pkt wiecej.

Zna ktoś jakies wytłumaczenie ???

Mam teraz WinXP pro

Jest coś takiego na tym świece co zwie się błędem pomiaru. U mnie to średnio w ok. 50 punktów są wachania między jednym a drugim pomiarem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba macie racje bo w 3bmarku liczy sie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ie klocek,graficzna i po czesci tez płyta.

he heee

nie chodzi mi o te 3 pkt tylko sie zdziwilem ze na 128 wyciągam leprzy wynik niz na 256 mb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi