tomek176 Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Witam, Mam dysk Maxtor 200GB, po sformatowaniu system rozpoznaje go jako Dysk Dynamiczny przez co nie można podzielić go na partycje (Partition Magic, Acronis Disk Director). Formatowałem spod windowsa xp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr4cool Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Prawy klawisz myszy na 'Moj Komputer'-> Zarzadzaj -> Zakladka 'Zarzadzanie dyskami' -> Prawy klawisz myszy na dysk ktory chcesz konwertowac (na ten duzy kwadrat z napisem 'Dysk 1 Dynamiczny') -> 'Konwertuj na dysk podstawowy...' Pozniej pozostaje juz tylko pozakladac od nowa partycje i je sformatowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek176 Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 -> dr4cool Tak też robiłem, ale nie wiem dlaczego opcje "Konwertuj na podstawowy" są nieaktywne. Dziwna sprawa. Z mój komputer moge dysk sformatować, ale tylko na NTFS... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 -> dr4cool Tak też robiłem, ale nie wiem dlaczego opcje "Konwertuj na podstawowy" są nieaktywne. Dziwna sprawa. Z mój komputer moge dysk sformatować, ale tylko na NTFS... najpierw musisz usunąć wszystkie woluminy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek176 Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Ale po usunięciu woluminów pewnie dane tez się wysypia prawda ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Ale po usunięciu woluminów pewnie dane tez się wysypia prawda ??dane pozostaną, ale będą nie osiągalne trzeba je odzyskać programem do odzyskiwania danych z uszkodzonych partycji w przypadku systemu NTFS jest duża szansa ze odzyskasz wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek176 Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Oki jak bede w domu zobacze co i jak ;) dzięki za help'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...