Skocz do zawartości
habakukami

"profile" Połączeń Sieciowych

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam notebooka i szukam czegos (a moze to jest wbudowane juz w Windows?) co pozwoliloby na skonfigurowanie kilku polaczen LAN i przelaczanie sie pomiedzy nimi. Jak sie domyslacie potrzebne mi to bo uzywam notebooka kilku miejscach, np. w pracy, w domu podlaczony do modemu kablowego czy tez podlaczony bezposrednio do innego komputera. Notebook to Acer Aspire 5024WMLi- ktos mi mowil ze tego typu program powinien byc dostarczony z acerem juz w systemie, ale nie potrafie nic takiego znalesc :/ Licze na Wasza pomoc, poszukiwania na Google nie przyniosly rezultatu ...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdaje mi sie ze ten moduł którego szukasz to Start>ustawienia>połaczenia sieciowe Tam jest zarzadzanie połączeniami, mozna wyłaczac i właczac, dodawac i usuwac,konfigurowac połaczenia dowolnie

No tak, ale problem w tym ze na jeden adapter sieciowy (np. karta LAN itd.) mozna utworzyc tylko jedno polaczenie. Co prawda mozna wlaczac/wylaczac wybrane, ale jesli sie wylaczy to nie mozna dodac nowej konfiguracji, gdyz wyglada na to ze windows zezwala tylko na jedna konfiguracje polaczenia/adapter. A moze sie myle ? jednakze jesli dodam jakies nowe polaczenie to nie pojawia sie na liscie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi