bingo Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 (edytowane) Po wymianie płyty głównej,karty graficznej, pamięci i zasilacza zaczęły się problemy. Otóż przy większym obciążeniu kompa(gry 3d) często (5-10min) gra raptownie się kończy i wychodzi na pulpit (bez żadnych komunikatów). :mur: Czasami pojawia się niebieski ekran(często wtedy gdy kursor myszy został przesunięty na koniec ekranu),po chwili wyłącza się monitor a komputer słychać, że pracuje.Bywa i tak,że w trakcie gry po pojawieniu się niebieskiego ekranu po kilku sekundach wraca do gry ale tekstury są rozmyte. Czy możliwe,że wina leży po stronie zasilacza? Faktem jest,że to już drugi zasilacz w ciągu dwóch tygodni.Pierwszy zbuntował się po kilku dniach(przy próbie włączenia komputera ruszał na ułamek sekundy i kaplica), sprawdzony na drugim kompie zachowywał się podobnie. A w sklepie podłączyli go i chodził bez problemu.Na moją sugestię, że może zasilacz do mojego sprzętu za słaby, sprzedawca mało się na mnie nie obraził. No więc mam drugi i narazie chodzi ale jak długo... Może ktoś wie o co w tym wszystkim chodzi? :unsure: Temperatura rdzenia procesora 40C, w stresie 50C Pentium4 3000MHz Prescott, płyta główna:Asus P5ND2-SLI Geforce 6600GT Silent Pipe II-GiGabyte pamięci: Kingston-a 1024 zasilacz:Modecom 350Wat Edytowane 15 Marca 2006 przez bingo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 ten modecome to feel czy jakis GTF ? ja bym stawial ze prescott w duecie z pasywna karta gigabajta tworza ładny kaloryferek wewnatrz obudowy i jezeli jest nie za bardzo wentylowana to sie moze np. karta graficzna przegrzewac a ona i w dobrze wentylowanej budzie sie troszke grzeje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bingo Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 ten modecome to feel czy jakis GTF ? ja bym stawial ze prescott w duecie z pasywna karta gigabajta tworza ładny kaloryferek wewnatrz obudowy i jezeli jest nie za bardzo wentylowana to sie moze np. karta graficzna przegrzewac a ona i w dobrze wentylowanej budzie sie troszke grzeje MC350ATX Jakieś sugestie...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...