Skocz do zawartości
nowy_85

Asrock Ponownie

Rekomendowane odpowiedzi

czesc dzisiaj kupilem asrocka sata dual agp +express do plyty zakupilem 3 0 amd 64 1 gb ram kupilem ta pyte poniewaz mialem zamiar wykorzystac moja stara karte graficzna winfast 5700 256 ram na agp domyslalem sie ze beda jakies problemy ale poprostu jest gorzej po zalorzeniu procesora bez wiekszych problemow ramu i karty graficznej okazalo sie ze uruchamia sie zasilacz 300 huntkej wiatraki sie kreca na procku na grafie ale monitor poprostu sie nie uruchamia speikera podpiolem lecz nawet jesli wypne ram lub grafike to plyta nawet mi nie sygnalizuje o tym moze mi ktos powiedziec o co chodzi albo np jak to ma taka plyte to co trzeba zrobic zeby karta na agp zaczela dzialac bo nie wiem nawet jak jest ustawione na default moze mi kto napisac jak i ktore zworki trzeba zmienic zeby ruszylo wszystko zgory thx a jesli chce ktos mi pomoc to piszcie na gg 8660321

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tej plyty to jest specjalny temat jej poswiecony, co do twojego problemu to moze trafiles na padnietego proca co sie juz zdazalo tu na forum.

Moze to takze byc walnieta plyta.

Bios oczywiscie zresetowales zanim wsadziles proca ?

Moze tez plyta ma zwarcie z obudowa - tez to sie zdazalo na forum - ja bym najpierw wszystko zlozyl na sucho na stole i sprobowal odpalic

Edytowane przez IGI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko czyta się taki tekst bez kropek i przecinków (przez co niektóre "zdania" wydają się... nieważne).

To, że po podłączeniu nie masz obrazu nie oznacza od razu problemu z kartą graficzną. Równie dobrze może to być proc, płyta główna itp. Sprawdź czy masz podłączony prawidłowo speaker (jeśi po wyjęciu karty graficznej nie ma kilku "piknięć" ze speaker'a to oznaczałoby to, że komp nawet nie dochodzi to inicializacji karty graficznej i problem leży gdzieś indziej). Upewnij się jeszcze raz co do poprawności połączeń (np. wtyczka 12V).

Zasilacz powinien wystarczać (o ile działa prawidłowo). 300W to dzisiaj już mniej niż norma, ale i konfig nie jest prądożerny więc nie przesadzajmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz na 60% jest OK, we wtorek opaliłem mojego athlona 3000+ Venice S754 i Asusie... na podróbkowym, najtańszym zasilaczu 300W firmy colorist i chodził bez najmniejszej zawieszki w windowsie jak i podczas jego instalacji. Naprawde nawet się nie przyciął, nawet w grze gta san andreas :)

Edytowane przez JacekN8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi