Skocz do zawartości
Doctor No

Asus X850xt Pe 256mb Agp - Co Zepsulem ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z karta jak w temacie , po odpaleniu kompa karta po paru pierwszych sekundach przestaje podawac sygnal na monitor ewentualnie zaskoczy ale dziala bardzo dziwnie

Wczoraj zmienilem chlodzenie na karcie z odkurzacza na zalmana VF 700 Cu . Wszystko bylo w porzadku do dzis kiedy to przeczytalem manuala karty i postanowilem jeszcze raz dograc sterowniki i reszte duperel bo mi wychodzilo ze nie wszystko mam ( np. w manualu jest pokazane ze smart doctor podaje info o temp. procka karty , napieciach itd a u mnie mozna bylo zmienic tylko taktowanie zegarow - zero informacji ) .

Po reinstalce wyskoczylo info o fatale error i komp sie zwiesil.

Po powtornym odpaleniu winda wystartowala ale po kilku sekundach karta przestala dawac sygnal na monitor , znowu reset i to samo po pierwszych sekundach czarny monitor :/

Po nastepnych probach zaczela dzialac ale dziwnie sie zachowuje , np. okna otwieraja sie nie cale w jednym momencie a od "gory na dol" .

Ogolnie mysle ze ze zmiana chlodzenia nic wspolnego z tym nie ma bo wszystko dobrze zalozylem i dziala ok -karta na dotyk jest duzo chlodniejsza.

A tak wyglada moja reszta gdyby to mialo w czyms pomoc

P4 3 Ghz

2 Gb ramu cl 2.5

Plyta ASUS P4P800 E Deluxe

Dysk IDE 250 GB

Zasilacz 400W nowka Enermax

Karta chodzi na taktowaniach proc 540 pamiec 1174 czyli nic nie zmienialem

Karta dzwiekowa

A to mam w biosie

Advenced chipset setting

Graphic adapter priority [AGP/PCi]

Graphic aperture size [64MB]

Spread spectrum [ACTIVRED]

ICH delayed transaction [ACTIVRED]

MPS revision [1.1]

Power

suspend mode [AUTO]

repost video on S3 resume [YES]

ACPI 2.0 support [YES]

ACPI APIC support [ENABLED]

BIOS-->AML ACPI table [ENABLED]

Rinstalowalem ponownie stery , tym razem z powodzeniem ale problem nadal jest . Co moze byc nie tak , moze mial ktos podobny problem ? Jakies sugestie , prosze o pomoc.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam problem z karta jak w temacie , po odpaleniu kompa karta po paru pierwszych sekundach przestaje podawac sygnal na monitor ewentualnie zaskoczy ale dziala bardzo dziwnie

Wczoraj zmienilem chlodzenie na karcie z odkurzacza na zalmana VF 700 Cu . Wszystko bylo w porzadku do dzis kiedy to przeczytalem manuala karty i postanowilem jeszcze raz dograc sterowniki i reszte duperel bo mi wychodzilo ze nie wszystko mam ( np. w manualu jest pokazane ze smart doctor podaje info o temp. procka karty , napieciach itd a u mnie mozna bylo zmienic tylko taktowanie zegarow - zero informacji ) .

Po reinstalce wyskoczylo info o fatale error i komp sie zwiesil.

Po powtornym odpaleniu winda wystartowala ale po kilku sekundach karta przestala dawac sygnal na monitor , znowu reset i to samo po pierwszych sekundach czarny monitor :/

Po nastepnych probach zaczela dzialac ale dziwnie sie zachowuje , np. okna otwieraja sie nie cale w jednym momencie a od "gory na dol" .

Ogolnie mysle ze ze zmiana chlodzenia nic wspolnego z tym nie ma bo wszystko dobrze zalozylem i dziala ok -karta na dotyk jest duzo chlodniejsza.

A tak wyglada moja reszta gdyby to mialo w czyms pomoc

P4 3 Ghz

2 Gb ramu cl 2.5

Plyta ASUS P4P800 E Deluxe

Dysk IDE 250 GB

Zasilacz 400W nowka Enermax

Karta chodzi na taktowaniach proc 540 pamiec 1174 czyli nic nie zmienialem

Karta dzwiekowa

A to mam w biosie

Advenced chipset setting

Graphic adapter priority [AGP/PCi]

Graphic aperture size [64MB]

Spread spectrum [ACTIVRED]

ICH delayed transaction [ACTIVRED]

MPS revision [1.1]

Power

suspend mode [AUTO]

repost video on S3 resume [YES]

ACPI 2.0 support [YES]

ACPI APIC support [ENABLED]

BIOS-->AML ACPI table [ENABLED]

Rinstalowalem ponownie stery , tym razem z powodzeniem ale problem nadal jest . Co moze byc nie tak , moze mial ktos podobny problem ? Jakies sugestie , prosze o pomoc.

Pozdrawiam

Okienka tak przeskakują gdy jest zainstalowany zwykły sterownk VGA bądź jakiś syf... najlepiej ściągnij omegi ze strony www.omegadrivers.net zainstaluj JE tylko... a wcześniej zrób odkurzanie Driver Cleanerem ale ja na twoim miejscu odrazu wziąłbym się za format c:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okienka tak przeskakują gdy jest zainstalowany zwykły sterownk VGA bądź jakiś syf... najlepiej ściągnij omegi ze strony www.omegadrivers.net zainstaluj JE tylko... a wcześniej zrób odkurzanie Driver Cleanerem ale ja na twoim miejscu odrazu wziąłbym się za format c:

Wlasnie dwa dni temu robilem format c: i wszystko tak ladnie skonfigurowalem i znowu ? :mur: . Moze masz racje bo wczesniej mialem juz sciagniete jakies nowsze drivery do tej karty a teraz sa te standarty z plyty ktora byla z karta . Sciagne te omegi moze to cos pomoze , a jesli nie to chyba bede musial tak zrobic jak mowisz :unsure:

Dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi