kata strofa Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Mam taki problem: podpiąłem kabel z obudowy (jak w podpisie) od diody HDD LED do wyjścia na płycie głównej, i dioda jest cały czas ciemna, mimo aktywności HDD. Przewód i dioda są OK, bo po podpięciu do wyjścia POWER LED dioda zaczyna cały czas świecić. W systemie jest jeden dysk SATA podpięty do kontrolera nVidii w chipsecie płyty głównej. Czy ktoś się spotkał z takim zjawiskiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 polaryzacja diody ? na odwrot przewody ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kata strofa Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Sprawdzałem oba ustawienia przewodu. I tak, i tak nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kata strofa Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Odświeżę swój temat. Płyta przez ten czas jaki upłynął od założenia tematu była 3 razy w serwisie (pozdrawiam partaczy z serwisu Gigabyte). Obecnie sytuacja jest taka: dioda HDD świeci się przy starcie systemu, potem już nie (mimo pracy dysku). Dysk jest na wewnętrznym (wbudowanym w chipset) kontrolerze SATA. Odwrotne podłączenie kabelka od diody powoduje, że się ona nie świeci w ogóle. Czy ktoś tak ma z tą płytą, czy to jakiś feler mojej? i czy się tym przejmować?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...