janio Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 (edytowane) Jada ktoś z was ? Pychota :rolleyes: najbardziej mi smakuje President pieprzowy, potem paprykowy, a na końcu orzechowy. mmm palce licać :) właśnie sobie wcinam takiego serka na śniadanko :D Edytowane 15 Marca 2006 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Najlepszy to rokfor francuski. Są też serki camambert, z polskich to Turka są całkiem, całkiem. Z francuskich to, "Cour du Lion", "Bris Bleu". Jak byłem we Francji to się zajadałem nimi wraz ze świeżą bagietką. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 To teraz Was zaskocze. Pokrojcie takiego turka w kosteczke 2/3 cm, pozniej otoczcie to w panierce z tartej bulki i jajka. Podsmazcie na patelni w glebokim oleju az sie pieknie ozloci. Podawane najlepiej smakuje z goracym musem jagodowym. Pychotka i bardzo sycaca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 To teraz Was zaskocze. Pokrojcie takiego turka w kosteczke 2/3 cm, pozniej otoczcie to w panierce z tartej bulki i jajka. Podsmazcie na patelni w glebokim oleju az sie pieknie ozloci. Podawane najlepiej smakuje z goracym musem jagodowym. Pychotka i bardzo sycaca Znam tą metodę, pod piwko jak trzeba. Tylko niestety jest to "bomba kaloryczna"! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 (edytowane) To teraz Was zaskocze. Pokrojcie takiego turka w kosteczke 2/3 cm, pozniej otoczcie to w panierce z tartej bulki i jajka. Podsmazcie na patelni w glebokim oleju az sie pieknie ozloci. Podawane najlepiej smakuje z goracym musem jagodowym. Pychotka i bardzo sycaca Trza bedzie upichcić :D Tylko że na słodko jakoś nie za bardzo mi się to widzi :P a czy we frytkownicy też można to podsmażyć ? Edytowane 15 Marca 2006 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Mozna, wczesniej tylko rozgrzej olej. No mi tez na slodko sie wydawalo dziwne, dopuki nie sprobowalem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 hmmm ciekawe czy by to dobre było w panierce z bułki tartej i sezamu, lub też samego sezamu, ew. mak :D jak wróce ze szkoły to sobie przyrządze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Ser plesniowy? o0 Rodzinka to wcina. Ja wolę żółty, koniecznie zapieczony. :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Ser plesniowy? o0 Rodzinka to wcina. Ja wolę żółty, koniecznie zapieczony. :> sie nie znasz ;) widać familia wie co dobre :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 pleśniaki?.. pycha :wink: Najlepeij smakuje sam bez niczego, ale moze kiedyś spróbuję to co pisał jonathan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Ludzie francuskie sery pleśniowe - pycha:) jedynie wygląd (ach ta pleśń) troszeczke niapetyczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Najlepsze sa wedlug mnie te z niebieska plesnia :) Lazur jest dobry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Ja tam wcinam tez plesniowe serki, mimo ze kiedys nie lubiłem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aurel Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Turek Camembert... mmm... uwielbiammm :) Rokpol też jest pyszny, choć w zupełnie inny sposób... z reszta Rokpol to najlepszy jest topiony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 pamiętam jak siostra mi przywiozła całą siatke tych serów [; mmm... jechało aż miło xD wcinałem i wcinałem, co jeden to lepszy od drugiego... tylko cholera nazw ich pozapominałem, jak będe z nią gadał to zapytam i podam nazwy tych "wybranych"/najlepszych [; pyszota, a z polskich to nie jadam zbytnio, wole te made in france [; nie wiem czemu xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 hah - pamietam jak kiedys ojciec postanowil zaszalec i kupil z pool kilo rockfora .. jakos rodzina nie kciala jesc - pamietam tylko tyle ze ffkocu w desperacji dal go psu i ........... tu tez porazka ;] PS: tak od siebie to dobra rzecz czasem jakis lekko plesniowy cammbert wciac ... czy siakos tak ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Camembert zapiekany + żurawina :) mmmm ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...