WitekCz Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Obudowa ATX midi, bez zasilacza. Żadnych bajerów typu błyskający wiatrak, czy przezroczyste ścianki. Czysta funkcjonalność, cisza i wygoda- np jakieś gniazda z przodu. Płyta główna pod procesor Athlon x2. Dobrze by było, gdyby z tyłu obudowy istniała możliwość zamontowania wiatraka o 12 cm średnicy. Przydał by się także łatwy dopływ powietrza od przodu obudowy, bo wiatraka od przodu nie przewiduję. Prośba o linki, z góry dzięki. Witek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teofil Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Witam Jeśli można to chętnie podpiąłbym się do tematu :). Co prawda znalazłem coś niemal idealnego (w mojej ocenie) ale cena wyższa niż 250 zł. - Lian Li PC-7 SE czarna - SilverStone TJ04 - cena z komputronika to bodajże 500 zł. (dla mojego budżetu cena zaporowa) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Chieftec - np. TEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkali Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 a może taka... http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...z&id_towaru=945 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WitekCz Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Witam Jeśli można to chętnie podpiąłbym się do tematu :). Co prawda znalazłem coś niemal idealnego (w mojej ocenie) ale cena wyższa niż 250 zł. - Lian Li PC-7 SE czarna - SilverStone TJ04 - cena z komputronika to bodajże 500 zł. (dla mojego budżetu cena zaporowa) Pozdrawiam Bardzo spodobała mi się obudowa - Lian Li PC-7 SE czarna, ale niestety nie mam tyle kasy :cry: ... WitekCz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WitekCz Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 (edytowane) Znalazłem jeszcze coś takiego- http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=873 i http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=863 Szukam dalej... WitekCz Edytowane 16 Marca 2006 przez WitekCz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teofil Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Witam I jak poszukiwania? Jeśli już znalazłeś to chętnie poznałbym przyczyny Twojej decyzji i wrażenia z montażu/użytkowania. Kryteria "wizualne" mam podobne do Twoich i stąd moja ciekawość. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 chieftec dragon medium/midi za ok 250/ i 170 za midi ew. coolermaster cavalier ok 250 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WitekCz Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zapoznałem się z ofertami http://sklep.komputerowy.pl/categories/obudowy_atx/38.html. Z wszystkich propozycji tylko ta obudowa jest dla mnie do przyjęcia - Compucase 6AR1 czarna, bez zasilacza. Niestety sukces połowiczny - obudowa jest w wykazie, a nie ma jej w sprzedaży. Kiedy będzie i czy wogóle będzie - nie wiedzą. Może jest za małe zainteresowanie tą obudową i dlatego w sklepie jej nie zamawiają. Szkoda, bo z opisu jest OK. Napewno lepiej wentylowanej nie znajdę. Może w jakimś innym sklepie ją znajdę, szukam nadal. W każdym razie problem jest nadal aktualny. Gdyby ktoś spotkał gdzieś taką (lub bardzo podobną) obudowę - liczę na informację. Pozdrawiam WitekCz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teofil Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Witam Faktycznie znaleźć odpowiednią obudowę nie jest łatwo. Chociaż jeśli byłoby mnie stać na alumiową Lian Li to nie zastanawiałbym się ani chwili. Niestety budżet by tego nie wytrzymał. Natknąłem się na I-BOX'a - WINGS 352 Niestety producent oferuje zasilacz, a poza tym sam posiadam I-Box'a i mimo, iż widziałem gorsze obudowy to dzisiaj kupiłbym coś innego. Zasilacz nie powiem, problemów nie stwarza, nie zauważyłem też jakiejś niestabilności itp. Jest też względnie cichy. Za to sama konstrukcja nie jest najlepiej pomyślana i nie najlepiej wykonana. Zwłaszcza montaż dysków, mało miejsca i żadnej możliwości chłodzenia. Może w tym modelu jest inaczej? Jest jeszcze Spire ale kompletnie nie wiem co o nim myśleć Spire BlackFin V SP-3005B SP-ATX-PALU/B - na stronie producenta, cena nieznana ale za to kto projektował! Jeśli już znajdziesz tą wymarzoną nie zapomnij zdać relacji. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Craven Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Ja polecam (podobnie jak niektórzy wyżej)tą: http://allegro.pl/item94034754__czarny_chi...a_legenda_.html Kupiłem taką samą ale żółtą (tańsza była a kolor nie miał znaczenia - zresztą wszyscy mają albo białe albo czarne, a moj żółta :D ). Naprawde polecam - super wykonanie, ciekawe rozwiazania w środku i dużo miejsca.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teofil Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Thermaltake Swing, pewnie już rozważaleś, ewentualnie odrzuciłeś? Thermaltake Swing Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WitekCz Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) Ostatecznie kupiłem Antec SLK3000B - bez zasilacza. Wydaje się, że jest to optymalny dla mnie wybór. Narazie budy jeszcze nie uzbroiłem, dlatego nie mogę nic konkretnego powiedzieć o jej ukrytych cechach. Jeśli ktoś jest zainteresowany wnioskami, chętnie się z nim podzielę, ale za jakieś 2 tygodnie. Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez WitekCz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
begi89 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 http://www.cooling.pl/product_info.php?products_id=1325 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Antec bardzo dobry, ale za tą cenę to nie najlepszy wybór. Dobre zaczynają się od 350 lub 400 zł. Chiftec- bardzo dobre odudowy, lae ja za nic bym ich nie wziął bo mają zamyjaną klapę, a ja tego nuie nawidzę. Za każdym razem przy wkładaniu płytki otwierać ja i schylać się pod biórko. Jeszcze bym ją wyłamał. Lian Li - budy piękne. Roboine z polotem. Ludzie z tej firmy wiedzą co dobre ale cena ahhh..... Dlatego wybrałbym osobićcie Thermaltake Swing lub modele z najlepszej moim zdaniem firmy (jeśli chodzi cena/jakość) Cooler Mastera. Są po prostu super. A za 260 zł masz pięknego Cooler Master Centuriona (teraz wyszła nwet jego odnowiona wersja) z 2 wiatrakami 120 mm ,szynami na dyski, gruba blacha, filtr kurzowy itp. ja bym brał ją w ciemno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Obudowa ATX midi, bez zasilacza. Żadnych bajerów typu błyskający wiatrak, czy przezroczyste ścianki. Czysta funkcjonalność, cisza i wygoda- np jakieś gniazda z przodu. Płyta główna pod procesor Athlon x2. Dobrze by było, gdyby z tyłu obudowy istniała możliwość zamontowania wiatraka o 12 cm średnicy. Przydał by się także łatwy dopływ powietrza od przodu obudowy, bo wiatraka od przodu nie przewiduję. Prośba o linki, z góry dzięki. Witek Ja polecam CoolerMastery 531-534 - naprawdę fantastyczne budy (ceny od 200 do 270). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...