Kuru Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Bardzo bym prosił o info na temat rozmiarów formatów video tzn na jaki format mam przerobić plik video żeby miał jak najmniejszy rozmiar Kb a konkretnie mam filmik który trwa 1 minute i 17 sekund a zabiera 57 MB !!! na jaki go przerobić format ??? lub co zrobić żeby zmniejszyć ten rozmiar ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Najprosciej divx/xvid. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 teraz pewnie bedzie : ile ludzi tyle odpowiedzi jezeli zalezy CI na jak najmniejszym pliku to plecam : rmvb jezeli wielkosc jest 2 rzedna a zalezy na jakosci to albo : Xvid albo X264 ( ostatnio sie w nim zakochalem ) ale jest dosc procozerny .... http://divx.howto.pl/index.php?name=subjects poczytaj jeszcze tutaj a tak btw plik tyle Ci zajmuje bo pewnie aldio masz w formie wav a wideo jako niespompresowane avi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Rozmiar - rmvb Jakosc/rozmiar - H.264, X.264 (duze wymagania) Kontatybilnosc - DivX, Xvid Czyli wsumie nic odkrywczego. Mozesz sprobowac takze kodeka Microsoftu. WMV 9 czy 10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 i nie zapomnij o kompresji dzwięku,,, bo samo divixowanie kompresuje tlyko obraz.. a 95% reszty pliku ma potem nieskompresowany dzwięk :) Ja tu uzywam standardowo.. mp3 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Moze on chce wrzucic filmik na komorke ? Jak tak to poszukaj jakis 3GP Video Converter i przerob na *.3gp ,a jak nie to RMVB ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuru Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Chce poprostu go przesłać koledze ale z takim rozmiarem to dziękuje...wkleiłem go jeszcze raz do programu i zapisałem jako wmv i zabierał 5.38 MB czyli ok :? więc podejrzewam jakiś błąd programu albo coś :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 wmv ssie... Nie iwem czemu ale u mnie sam WMP ma problem z jego odtwarzaniem gdzie viewiurka z TC mi normalnie go przegląda.. microsofci zrobili swój format którego nie można przeczytać swoją przegladarka :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...