Skocz do zawartości
Kuru

Formaty

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo bym prosił o info na temat rozmiarów formatów video tzn na jaki format mam przerobić plik video żeby miał jak najmniejszy rozmiar Kb a konkretnie mam filmik który trwa 1 minute i 17 sekund a zabiera 57 MB !!! na jaki go przerobić format ??? lub co zrobić żeby zmniejszyć ten rozmiar ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz pewnie bedzie : ile ludzi tyle odpowiedzi

jezeli zalezy CI na jak najmniejszym pliku to plecam : rmvb

jezeli wielkosc jest 2 rzedna a zalezy na jakosci to albo : Xvid albo X264 ( ostatnio sie w nim zakochalem ) ale jest dosc procozerny ....

http://divx.howto.pl/index.php?name=subjects

poczytaj jeszcze tutaj

a tak btw plik tyle Ci zajmuje bo pewnie aldio masz w formie wav a wideo jako niespompresowane avi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozmiar - rmvb

Jakosc/rozmiar - H.264, X.264 (duze wymagania)

Kontatybilnosc - DivX, Xvid

Czyli wsumie nic odkrywczego.

Mozesz sprobowac takze kodeka Microsoftu. WMV 9 czy 10.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chce poprostu go przesłać koledze ale z takim rozmiarem to dziękuje...wkleiłem go jeszcze raz do programu i zapisałem jako wmv i zabierał 5.38 MB czyli ok :? więc podejrzewam jakiś błąd programu albo coś :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wmv ssie... Nie iwem czemu ale u mnie sam WMP ma problem z jego odtwarzaniem gdzie viewiurka z TC mi normalnie go przegląda.. microsofci zrobili swój format którego nie można przeczytać swoją przegladarka :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi