Kowalek Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Złożyłem sobie kompa. Konfig taki jak w sygnaturce nr 2. Wszystko uruchomiłem robie 3d mark 05 z ciekawości i wszystko spoks, w normie. Właczam gta:sa a tu niespodzianka: we frapsie mi pokazuje 40 fps. Wylaczylem frame limiter ale nic nie dało. Co to może być?? Komp jest w miare mocny a chodzi jak mój stary na sempronie. Windows też się długo włacza i wszystkie progsy chodzą wolno. Pomóżcie!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDPRO Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Sprubuj przeskanowac dysk.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?act=boardrules "Podpis nie powinien być wizualnie męczący dla innych użytkowników forum: maksymalna wielkość czcionki to czcionka domyślna (2), należy unikać stosowania rażących kolorów, a przy długich (np. kilkulinijkowych) podpisach zdecydować się na zmniejszenie czcionki. Maksymalną długością sygnaturki jest 10 linii. W podpisie nie należy stosować znaczników , i pochodnych ([php], [sql], [html], etc.)." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Taki zasilacz do takiego sprzętu? Ręce opadają.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalek Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 (edytowane) Taki zasilacz do takiego sprzętu? Ręce opadają..A kiepski?? Modecomy są dobre a i 500 wat ma a napięcia bardzo stabilne i do takiego sprzętu powinno wystarczyć. Moze to jest przyczyna ale raczej wątpie. Pomóżcie Edytowane 15 Marca 2006 przez Kowalek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 same te karty graficzne potrzebuja ze 250-300w więc wcale ten 500w modecoma to nie jest dobre rozwiązanie, do takiego konfiga to mogłeś dać tagana 580 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalek Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 (edytowane) Mieszkam koło sklepu w którym kupiłem części i przed chwilą wymieniłem go właśnie na tagan 580 ale nadal to samo Ale zdaje Wam się że powinno to lepiej chodzić czy tak jak teraz?? Bo praktycznie wszystkie gry testowalem i tak chodzily, nawet w CoD 2 jak wlaczam optymalizacje dla EDIT:SLI to chodzi podobnie a nawet się tnie. Nie po to chyba dawałem tyle kasy za hardware żeby chodziło mi to na radeonie 9200 Edytowane 17 Marca 2006 przez Kowalek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 a po co crossfire przy nvidii ? :) masz nowe sterowniki? czy te standardowe z płyty? pobierze Bety z nvidia.com 84.12 zoptymalizowano w nich conieco aby lepiej chodziło. czy wszystkie kable zasilające są podłączone do płyty ? czy karty czerpią prąd z płyty czy z dodatkowego kabla? polecam moją batalię o to samo pod tym linkiem http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=182081&hl= choc wiem że tam bardziej jest kwestia kręcenia. Pozdro i gratuluje wypasionego kompa. Problem napewno się rozwiąże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Zainstalowałeś nowy system po ulepszaniu, nie masz syfu na kompie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 hmm przegladalem wlasnie twoje wczesniejsze tematy..... a tu nagle taki konfig 0_0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalek Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 hmm przegladalem wlasnie twoje wczesniejsze tematy..... a tu nagle taki konfig 0_0W końcu wkurzyłem się i kupiłem to co trzeba po prostu :lol: a tu taki zawód :oops: Myślałem że wszystko bedzie chodzić luks a tu taka chała jak mało co. Pomóżcie mi. Zainstalowalem od nowa XP sp2 wszystkie stery, omegi do karty i nic. Nadal to samo. Sprawdzilem z instrukcją wszystkie podpięcia ale wszystko było dobrze. Komp mam od 2 dni a jeszcze praktycznie na nim nie grałem :oops: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 W końcu wkurzyłem się i kupiłem to co trzeba po prostu :lol: a tu taki zawód :oops: Myślałem że wszystko bedzie chodzić luks a tu taka chała jak mało co. Pomóżcie mi. Zainstalowalem od nowa XP sp2 wszystkie stery, omegi do karty i nic. Nadal to samo. Sprawdzilem z instrukcją wszystkie podpięcia ale wszystko było dobrze. Komp mam od 2 dni a jeszcze praktycznie na nim nie grałem :oops: :mur:Hmm moze komputer chodzi Ci szybko a ty poprostu myślales ze bedzie hiper szybko ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalek Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Na kompach znam się nie od dzisiaj i wiem ze cos jest nie tak. Zresztą takie kiepskie wyniki w grach mówią same za siebie. Na takim zestawie to powininiem raczej nie mieć problemów z cięciem się gier, co nie?? Nawet na AA x8 i aniso x16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 (edytowane) moze do 7900 nie dopracowali jeszcze sterow ;) chociaz to prawie to samo co 7800... Edytowane 16 Marca 2006 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 hmm jak 3dmark w normie, to moze gry słabo zoptymalizowane pod 2x 7900gtx. Tylko nie mowcie ze pisze herezje, tak jakos mi sie wydaje ;) Sprobuj załączyc 3dmarka 06. <ps> rozrzutny troche jestes... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalek Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 hmm jak 3dmark w normie, to moze gry słabo zoptymalizowane pod 2x 7900gtx. Tylko nie mowcie ze pisze herezje, tak jakos mi sie wydaje ;) Sprobuj załączyc 3dmarka 06. <ps> rozrzutny troche jestes... ;) No tak, ale powinno chodzić przynajmniej tak jak na 1x 7900gtx a tak na pewno nie chodzi, probowalem omegi, ngo i wszytskie chyba rodzaje i to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Zaraz, chwila moment. Omegi do GTXa? Albo ja jestem juz bardzo spiacy, albo cos tu nie gra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek_ZG Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Cos tu nie gra z tymi Omegami :-) Forceware'y to rozumiem ale Omegi...to nie ta karta, no chyba ze masz wersje ATI 7900GTX :-) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 (edytowane) sa omegi do nvidii, wiec o co chodzi <_< :-| niedowiarkom polecam http://www.omegadrivers.net ;) Edytowane 17 Marca 2006 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Moja wina, senny bylem ;-) Ale najpierw te crossfire, potem te omegi... Robie sie podejrzliwy na starosc... ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Moja wina, senny bylem ;-) Ale najpierw te crossfire, potem te omegi... Robie sie podejrzliwy na starosc... ;-) [/quote Hehe Kain no starzejemy sie hehe. Ale koles "Kowalek" mnie rozwalił textem "na kompach znam się nie od dzisiaj i wiem ze cos jest nie tak." :lol2: :lol2: :lol2: .Nawet jak ktos sie nie zna a chodzi mu kitowo to wie ze "cos jest nie tak" jak doobrze ze ja nie rzucam sie na najnowsze nowinki techniczne :) .Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalek Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Pewnie że są omegi do nvidii. Sprawdz na stronie omegadrivers. A z tym crossfire to rzeczywiście się gapnąłem bo call of duty nie mialem przed soba i nie pamietam dokladnie jaka tam byla opcja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek_ZG Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Zwracam honor - rzeczywiscie sa Omegi na nVidie. No coz - na komputerach znam sie nie od dzis ale to mi jakos umknelo :-) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalek Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Wiesz, my się tak wykłócamy a nawet nie wiem co mam zrobic z moim kompem. Probowalem odpiac jedną z kart i to samo praktycznie. Juz nie wiem, co mam robic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Znakomity Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Wiesz, my się tak wykłócamy a nawet nie wiem co mam zrobic z moim kompem. Probowalem odpiac jedną z kart i to samo praktycznie. Juz nie wiem, co mam robic. Nie da sie na takim sprzecie miec 40 fps...... Moze cos zrypałes z SLI, jesli nie oszukujesz z tym kompem. Daj orba z 3D marka na jednej i dwoch grafach. Jesli na jednej bedzie szybciej chodzic znaczy ze stery zle lub nie dopasowane. Omega napewno nie wydala jeszcze sterów pod 7900GTX a co dopiero pod SLI...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 (edytowane) Ta gra tak ma: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=527-14 http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=817-14 Karty o różnej wydajności, a fps podobne i niskie. Procesor nie wyrabia, tam mają Venice 2700Mhz, ty masz słabszy, biorąc pod uwagę, że gra nie korzysta z 2. rdzenia. Że windows i programy chodzą wolno, to jest wina braku postępu w dyskach, od dobrych kilku lat dyski przyspieszyły nieznacznie, a od nich zależy działanie windy i programów w dużej mierze. Edytowane 17 Marca 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalek Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 (edytowane) Widzę że z niewiadomych mi przyczyn (może z zazdrości) nie jesteście w stanie mi pomóc. Proszę moderatora o zamknięcie tematu. Edit: Dzięki za pomoc niektórym userom. Zainstalkowalem ponownie wszystko i chodzi w miare dobrze ale tylko na win xp 64. Edytowane 17 Marca 2006 przez Kowalek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...