Skocz do zawartości
Kowalek

Co Tak Wolno?

Rekomendowane odpowiedzi

Złożyłem sobie kompa. Konfig taki jak w sygnaturce nr 2. Wszystko uruchomiłem robie 3d mark 05 z ciekawości i wszystko spoks, w normie. Właczam gta:sa a tu niespodzianka: we frapsie mi pokazuje 40 fps. Wylaczylem frame limiter ale nic nie dało. Co to może być?? Komp jest w miare mocny a chodzi jak mój stary na sempronie. Windows też się długo włacza i wszystkie progsy chodzą wolno. Pomóżcie!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://forum.purepc.pl/index.php?act=boardrules

"Podpis nie powinien być wizualnie męczący dla innych użytkowników forum: maksymalna wielkość czcionki to czcionka domyślna (2), należy unikać stosowania rażących kolorów, a przy długich (np. kilkulinijkowych) podpisach zdecydować się na zmniejszenie czcionki. Maksymalną długością sygnaturki jest 10 linii. W podpisie nie należy stosować znaczników

,
 i pochodnych ([php], [sql], [html], etc.)."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki zasilacz do takiego sprzętu? Ręce opadają..

A kiepski?? Modecomy są dobre a i 500 wat ma a napięcia bardzo stabilne i do takiego sprzętu powinno wystarczyć. Moze to jest przyczyna ale raczej wątpie. Pomóżcie Edytowane przez Kowalek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mieszkam koło sklepu w którym kupiłem części i przed chwilą wymieniłem go właśnie na tagan 580 ale nadal to samo

Ale zdaje Wam się że powinno to lepiej chodzić czy tak jak teraz?? Bo praktycznie wszystkie gry testowalem i tak chodzily, nawet w CoD 2 jak wlaczam optymalizacje dla EDIT:SLI to chodzi podobnie a nawet się tnie. Nie po to chyba dawałem tyle kasy za hardware żeby chodziło mi to na radeonie 9200

Edytowane przez Kowalek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a po co crossfire przy nvidii ? :)

masz nowe sterowniki? czy te standardowe z płyty?

pobierze Bety z nvidia.com 84.12 zoptymalizowano w nich conieco aby lepiej chodziło.

czy wszystkie kable zasilające są podłączone do płyty ?

czy karty czerpią prąd z płyty czy z dodatkowego kabla?

polecam moją batalię o to samo pod tym linkiem

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=182081&hl=

choc wiem że tam bardziej jest kwestia kręcenia.

Pozdro i gratuluje wypasionego kompa.

Problem napewno się rozwiąże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm przegladalem wlasnie twoje wczesniejsze tematy..... a tu nagle taki konfig 0_0

W końcu wkurzyłem się i kupiłem to co trzeba po prostu :lol: a tu taki zawód :oops: Myślałem że wszystko bedzie chodzić luks a tu taka chała jak mało co. Pomóżcie mi. Zainstalowalem od nowa XP sp2 wszystkie stery, omegi do karty i nic. Nadal to samo. Sprawdzilem z instrukcją wszystkie podpięcia ale wszystko było dobrze. Komp mam od 2 dni a jeszcze praktycznie na nim nie grałem :oops: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu wkurzyłem się i kupiłem to co trzeba po prostu :lol: a tu taki zawód :oops: Myślałem że wszystko bedzie chodzić luks a tu taka chała jak mało co. Pomóżcie mi. Zainstalowalem od nowa XP sp2 wszystkie stery, omegi do karty i nic. Nadal to samo. Sprawdzilem z instrukcją wszystkie podpięcia ale wszystko było dobrze. Komp mam od 2 dni a jeszcze praktycznie na nim nie grałem :oops: :mur:

Hmm moze komputer chodzi Ci szybko a ty poprostu myślales ze bedzie hiper szybko ?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na kompach znam się nie od dzisiaj i wiem ze cos jest nie tak. Zresztą takie kiepskie wyniki w grach mówią same za siebie. Na takim zestawie to powininiem raczej nie mieć problemów z cięciem się gier, co nie?? Nawet na AA x8 i aniso x16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm jak 3dmark w normie, to moze gry słabo zoptymalizowane pod 2x 7900gtx. Tylko nie mowcie ze pisze herezje, tak jakos mi sie wydaje ;) Sprobuj załączyc 3dmarka 06.

<ps> rozrzutny troche jestes... ;)

No tak, ale powinno chodzić przynajmniej tak jak na 1x 7900gtx a tak na pewno nie chodzi, probowalem omegi, ngo i wszytskie chyba rodzaje i to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja wina, senny bylem ;-)

Ale najpierw te crossfire, potem te omegi... Robie sie podejrzliwy na starosc... ;-)

[/quote

Hehe Kain no starzejemy sie hehe. Ale koles "Kowalek" mnie rozwalił textem "na kompach znam się nie od dzisiaj i wiem ze cos jest nie tak." :lol2: :lol2: :lol2: .Nawet jak ktos sie nie zna a chodzi mu kitowo to wie ze "cos jest nie tak" jak doobrze ze ja nie rzucam sie na najnowsze nowinki techniczne :) .Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Znakomity

Wiesz, my się tak wykłócamy a nawet nie wiem co mam zrobic z moim kompem. Probowalem odpiac jedną z kart i to samo praktycznie. Juz nie wiem, co mam robic.

Nie da sie na takim sprzecie miec 40 fps...... Moze cos zrypałes z SLI, jesli nie oszukujesz z tym kompem.

Daj orba z 3D marka na jednej i dwoch grafach. Jesli na jednej bedzie szybciej chodzic znaczy ze stery zle lub nie dopasowane. Omega napewno nie wydala jeszcze sterów pod 7900GTX a co dopiero pod SLI......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta gra tak ma: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=527-14

http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=817-14

Karty o różnej wydajności, a fps podobne i niskie. Procesor nie wyrabia, tam mają Venice 2700Mhz, ty masz słabszy, biorąc pod uwagę, że gra nie korzysta z 2. rdzenia.

Że windows i programy chodzą wolno, to jest wina braku postępu w dyskach, od dobrych kilku lat dyski przyspieszyły nieznacznie, a od nich zależy działanie windy i programów w dużej mierze.

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że z niewiadomych mi przyczyn (może z zazdrości) nie jesteście w stanie mi pomóc. Proszę moderatora o zamknięcie tematu. Edit: Dzięki za pomoc niektórym userom. Zainstalkowalem ponownie wszystko i chodzi w miare dobrze ale tylko na win xp 64.

Edytowane przez Kowalek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi