Baryl Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Witam. Jakiś czas temu kupiłem na Allegro P4 2.8GHz 512kB/533MHz FSB Northwood. Na początku ucieszony, że wszystko mi pięknie działa (przesiadłem sięz Celerona 1.7), teraz mam niedosyt. Grając w NFS:MW w 1024x768 przy detalach w połowie , 512 RAMu i GF4Ti 4400 Creative'a gra mi zacina. Natomiast przy takich detalach spokojnie działa na Sempronach z Radkami 9550. Robiąc testy procek wypada nisko w porównaniu z innymi. Zastanawiam się czy to nie podróbka (kupiłem go w BOXie) Jak to rozpoznać? Macie może jakieś fotki, linki itp.? Dzieki za odpowiedzi i Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 dziwisz się? geforce 4 nie obsługuje directx 9 a radeon 9550 tak co daje mu wielką przewage, gdybyś zamienił karte graf to myśle że chodziłoby tak samo jak na sempronie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Na kompie z 2 x 256MB też mi się ciał NFS MW i to nawet z 6800GS a Ty masz o wieele słabszą grafę. Skoro ten procek to box, to pewnie był zapakowany a jeśli tak to raczej na 100% nie jest lewy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baryl Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Kurcze nie wiem do końca. Procek w porównaniu do Celerona ma o wiele gorszy szlif i w narożnikach są jakby zagłebienia, których nie było w Celeronie. Produkcja jest Made in China. Celeron był z Malezji albo Filipin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 (edytowane) Jest to prawdopodobne ,że masz podróbe. W Chinach istnieją firmy ,ktore kupują tysiące procesorow niby na rynek OEM ,a następnie po odpowiednim tuningu sprzedają jako znacznie droższe P4. Intel i( AMD także) mają z tym problem,bo nikt nie jest w stanie sprawdzać tych firm(welcome to China). Także Twoje podejrzenia mogą być słuszne,choć z drugiej strony Most Wanted chodzi kiepsko na o wiele lepszych sprzętach. Jak znajde to zapodam arykuł o tym procederze(link). Edytowane 15 Marca 2006 przez BezbronnyPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!Łukasz! Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Kurcze nie wiem do końca. Procek w porównaniu do Celerona ma o wiele gorszy szlif i w narożnikach są jakby zagłebienia, których nie było w Celeronie. Produkcja jest Made in China. Celeron był z Malezji albo Filipin. WoW no to niezła jazda. HeHe. A ja właśnie zamierzam kupić procę na Allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 intel nie ma czegos takiego przypadkiem ze jak sie przegrzewa to zwalnia ? poszukaj moze w tym kierunku przyczyny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 intel nie ma czegos takiego przypadkiem ze jak sie przegrzewa to zwalnia ? poszukaj moze w tym kierunku przyczynyMa coś takiego Ty nasz "zielony" kolego ;) Hmmm może i faktycznie proc się grzeje a w biosie ustawione na zwalnianie - podaj nam temperatury jakie masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Ma coś takiego Ty nasz "zielony" kolego ;) Hmmm może i faktycznie proc się grzeje a w biosie ustawione na zwalnianie - podaj nam temperatury jakie masz. widocznie nie jestem jeszcze taki do konca zielony w tym temacie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 northwood i zwalnianie? nawet ja w prescoccie tego nie mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 (edytowane) Jest to prawdopodobne ,że masz podróbe. W Chinach istnieją firmy ,ktore kupują tysiące procesorow niby na rynek OEM ,a następnie po odpowiednim tuningu sprzedają jako znacznie droższe P4. Intel i( AMD także) mają z tym problem,bo nikt nie jest w stanie sprawdzać tych firm(welcome to China). Także Twoje podejrzenia mogą być słuszne,choć z drugiej strony Most Wanted chodzi kiepsko na o wiele lepszych sprzętach. Jak znajde to zapodam arykuł o tym procederze(link). Jest malo prawdopodobne. W nowych CPU jest cos takiego jak CPUID, ktore jest w postaci pamieci EPROM majace w postaci binarnej wszystkie parametry CPU. Raz zapisywane i koniec. Bez tego proc nie wychodzi z fabryki - niezaleznie na jaki rynek. Od weryfikacji sa narzedzia chocby Intela. Kurcze nie wiem do końca. Procek w porównaniu do Celerona ma o wiele gorszy szlif i w narożnikach są jakby zagłebienia, których nie było w Celeronie. Produkcja jest Made in China. Celeron był z Malezji albo Filipin. Normalna rzecz. Edytowane 16 Marca 2006 przez Lancer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 dokładnie, amd tez juz nie ma wszystkich "assembled in malaysia" tylko np. "assembled in china" itp (bynajmniej na sempronach ;p) nie masz się czym martwić, a BOX z hologramem intela jest na pewno orginalny...;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 (edytowane) czytam i czytam i żal mi d..e ściska ze ludzie na takie bzdurne pomysły wpadają jak podrobione procesory, procesor to nie młotek żeby każdy mógł sobie go w przydomowej fabryczce wyprodukować, nawet chińczycy nie mają takiej mocy sprawczej po drugie jak juz "Lancer" wspomniał każdy procesor po fazie testów w fabryce jest wyposażany w CPUID, nie usuwalny dowodzi tego historia rzekomo podrobionych procesorów AMD które nie przeszły testów w fabryce AMD i zostały przeznaczone do zniszczenia zamiast tego trafiły na rynek, ale te procesory były wyprodukowane w fabryce AMD więc defacto nie były podrobione :wink: trochę informacji na temat CPUID Edytowane 16 Marca 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...