Susek19 Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 (edytowane) Mam problem i to duuuży. :mur: A chodzi o to: Jakieś 3 tygodnie włączyłem swój komputerek (nie miałem antywirusa) uruchomił się eMule... Wszystko ładnie pięknie do momentu w którym zachciało mi się antywirusa. Zainstalowałem NOD 32 - restart kompa = net nie działa :blink:. To go wywaliłem... Teraz czas na Kaspersky'ego Internet Security 6.0 BETA - też fajny (wykrył 125 wirusów :huh:), net powrócił ale kaspersky zaczął świrować i go wywaliłem. :D To teraz Norton System Works 2006 i po piętnasu dniach licencja się skończyła :wacko:. To zainstalowałem avast! 4.6 i pięknie działa (bo darmowy). Net sprawny (mówię tu o WWW[Firefox], GG, poczta[Mozilla Thunderbird]). Ale gdy włączam eMule to mam Low ID (zawsze High ID) - pokazuje że mam poblokowane porty... Zdarza się... Włączam Azureusa - i tu też "Błąd NAT/Za firewallem" :zonk:. Wiecie co może być problemem?? P.S. Jestem w LANie - gadałem z adminem, powiedział, że nie blokuje mi portów (na pewno nie blokuje), nawet firewalla wyłączył dla mnie na chwilke!! U siebie w XP wyłączyłem systemowy firewall (innego nie używam). Jeszcze raz proszę o pomoc. Z góry dzięki!! Edytowane 15 Marca 2006 przez Susek19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viking34 Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 (edytowane) Wyłącz systemowy fireawll z XP ,to na prawdopodobnie on stwarza problemy i zainstaluj jakis inny (zonealarm,kerio) pzdr ps. tu poczytaj Edytowane 15 Marca 2006 przez viking34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Susek19 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Wielkie dzięki viking34!! Problemem okazał się serwer, który przydzielił mi źle IP :blink: (Admin tak gadał). A może wiesz jak skonfigurować NODa 32, aby jednak puszczał neta?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...