Skocz do zawartości
Susek19

Ukryty Firewall?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem i to duuuży. :mur: A chodzi o to:

Jakieś 3 tygodnie włączyłem swój komputerek (nie miałem antywirusa) uruchomił się eMule... Wszystko ładnie pięknie do momentu w którym zachciało mi się antywirusa. Zainstalowałem NOD 32 - restart kompa = net nie działa :blink:. To go wywaliłem... Teraz czas na Kaspersky'ego Internet Security 6.0 BETA - też fajny (wykrył 125 wirusów :huh:), net powrócił ale kaspersky zaczął świrować i go wywaliłem. :D To teraz Norton System Works 2006 i po piętnasu dniach licencja się skończyła :wacko:. To zainstalowałem avast! 4.6 i pięknie działa (bo darmowy). Net sprawny (mówię tu o WWW[Firefox], GG, poczta[Mozilla Thunderbird]). Ale gdy włączam eMule to mam Low ID (zawsze High ID) - pokazuje że mam poblokowane porty... Zdarza się... Włączam Azureusa - i tu też "Błąd NAT/Za firewallem" :zonk:. Wiecie co może być problemem??

P.S. Jestem w LANie - gadałem z adminem, powiedział, że nie blokuje mi portów (na pewno nie blokuje), nawet firewalla wyłączył dla mnie na chwilke!! U siebie w XP wyłączyłem systemowy firewall (innego nie używam). Jeszcze raz proszę o pomoc. Z góry dzięki!!

Edytowane przez Susek19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi