Silverpoint Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Witam! Jestem w trakcie wybierania notebooka i potrzebuję porady. Chciałbym mieć coś o naprawdę przenośnych wymiarach i wadze (czyli 15" i ok. 3kg max) a jednocześnie coś do pogiercowania. Znalazłem w zasadzie tylko dwa lapy spełniające w/w kryteria. Acer - parametry wypasione, wygląd kosmos ale cena też raczej nie z naszej galaktyki (najtaniej znalazłem za 10550 zł). Asus ma parametry nieco gorsze ale cena (6150 zł) duuużo sympatyczniejsza. Porównanie wygląda tak: ACER 8204 2GB RAM / Centrino duo 2.00 GHz / 1680x1050 ATI X1600 256 MB / 120 GB SATA / DVD Multi ASUS A6Ja 1GB RAM /Centrino duo 1.66GHz / 1280 x 800 ATI X1600 256 MB / 80 GB UDMA / DVD Multi na stronce ASUS'a wyczytałem jednak, że można go rozszerzyć do parametrów ACERA (za wyjątkiem HDD - tu max wynosi 100GB UDMA) z rozdzielczością wyświetlacza włącznie! - sądzę że i tak wyjdzie taniej niż ACER. I stąd moje pytanka: 1) Asus czy Acer? 2) Czy i Co roszerzać a czego nie warto? 3) Czy matryca 1680x1050 ma sens dla przekątnej 15" i czy X1600 "pociągnie" gry w takiej rozdzielczości? 4) Czy są jeszcze inne notebooki o podobnyc parametrach? i co w ogóle o tym wszystkim sądzicie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 1. Asus 2. Zmien dysk jesli chcesz, reszte zostaw, zaoszczedzis a i tak do wszystkiego ci spokojnie wystarczy 3. Karta pociagnie tyle ze z roznych rezultatem, no i zalezy jakie gry. Na FEARa w tej rozdzialce nie licz. 4. Nie wiem, pozno jest i nie chce mi sie szukac, cos powinno sie znalesc. Sadze ze Asus bedzie dobrym wyborem tylko obczaj wczesniej matryce, bo niezla burza byla na forum z tego powodu. Jesli bedzie dla Ciebie git no to dobrze. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aceraspire Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 (edytowane) Mnie się wydaje że warto zainwestować w TM 8204. Ach te osiągi http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2783 Edytowane 16 Marca 2006 przez aceraspire Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...