csh Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Witam! Moj obecny konfig to Athlon XP 1700+ seria JIUHB, @ 2200MHz (200x11), Epox 8RDA3I. Stanąłem w obliczu konieczności zmiany chłodzenia na bardziej wydajne - dotychczasowe nie wyrabia. Przymierzałem się do Thermalrighta SI97+Fander lub Thermaltake Volcano 12. Jednak ostatnio podczas składania dla znajomego kompa na Gigabyte K8NS+Sempron 2800 S754 przyszło mi do głowy, że zamiast inwestować ponad 100zł w chłodzenie, mógłbym sprzedać obecne klamoty i dołożyć ta stówkę czy trochę więcej do własnie takiego konfigu. Wiadomo, że sempron nawet na boxowym chlodzeniu jest prawie zimny:) - na kompie złożonym przeze mnie było to 25 stopni w stresie do 29. Testy wydajności mojego kompa na OC i tego na sempronie bez OC wychodzą bardzo podobnie, i w zasadzie znalazłem się w kropce. Komp nie bedzie uzywany juz do gier - przede wszystkim obróbka grafiki i fotografii. Co wg was byłoby lepsze? Zmieniać na Semprona czy inwestować w chłodzenie i wycisnąć z XP1700 ile sie da? Z racji sposobu przyszłego wykorzystania kompa przychylam się do opcji zmiany platformy, ale potrzebuję kogoś żeby mnie przekonał do końca! Pomożecie? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Jeżeli zajmujesz sie obróbką grafiki to zmiana platformy na intela miała by sens. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...