Skocz do zawartości
CthulpiSS

Redukcje Z 1/2 Na 3/8 I Inne Tam Take...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

oczekując na przyjazd pompy poklikałem troszke w necie.

Szukając redukcji z 1/2 na 3/8 znalazłem tego czego sie spodziewałem:

Dołączona grafika

na stronce : http://www.pneumat.com.pl/webcm/mufy

ALE - i to mnie zainteresowało - także coś takiego:

Dołączona grafika

na zewnątrz - 1/2, wewnątrz - 3/8, małe i poręczne!

Widzieliście może taki pierścień redukcyjny gdzieś ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalezy Misiu o jakim gwincie mówisz. Jeśli piszesz o znanym na forum gwincie 1/2" uzywanym np w hydorach to musze Cie zmartwic, że nie o ten gwint chodzi. W blokach danger dena uzywane są złączki z gwintem 14mm :? dla mnie również jest to problem bo mam pare bloków tej firmy, a że modernizuje WC i przesiadam się na złączki skręcane jest to nie mały problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I na to znajdzie sie sposób- najpierw wkręca się wybrany króciec z gwintem 3/8" do oporu i tak powstały duet wkręca się w otwór 1/2" (trzymając za "sześciokąt" na króćcu).

...ewentualnie, po nakręceniu na 3/8 takiego pierścienia redukcyjnego jak na drugim z moich obrazków,

(na końcu gwintu 3/8 cala pierścień zablokuje sie sam)

ów duet wkręca sie na w gwint wewnętrzny (u mnie: pompy cyrkulacyjnej)

Zależy mi po prostu na jak najmniejszych wymiarach, każde 2mm na długości rury się liczy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno sa 8/10 na 1/2" kupowałem kilkanascie sztuk bo ludzie przerabiali pompy co i potrzebowali redukcji:] troszke drastyczna redukcja ale :D

Misiu byłem dzisiaj przy rondzie Obornickim u jak oglądałem różne złączki to zgadałem się z Panią, że przychodzi tam taki jeden, który sporo kupuje. Nie znasz go przypadkiem ? :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Misiu byłem dzisiaj przy rondzie Obornickim u jak oglądałem różne złączki to zgadałem się z Panią, że przychodzi tam taki jeden, który sporo kupuje. Nie znasz go przypadkiem ? :mrgreen:

Jasne ze znam :lol:

Znowu mi ktos wykupił złaczki :lol:

Pani jak mi widzi to powoli zawału dostaje bo ciagle czegos nie ma i musi zamawiac :lol: :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalezy Misiu o jakim gwincie mówisz. Jeśli piszesz o znanym na forum gwincie 1/2" uzywanym np w hydorach to musze Cie zmartwic, że nie o ten gwint chodzi. W blokach danger dena uzywane są złączki z gwintem 14mm :? dla mnie również jest to problem bo mam pare bloków tej firmy, a że modernizuje WC i przesiadam się na złączki skręcane jest to nie mały problem.

Grzechu - jak wpadniesz gdzie mozna znalezc takie zlaczki to daj znac. Rozmawialem dzisiaj z Mate'em i troszke mnie zmartwil - podobno ciezko dostac zlaczki z gwintem do danger den'a na waz 8/10 :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi