CthulpiSS Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Witam, oczekując na przyjazd pompy poklikałem troszke w necie. Szukając redukcji z 1/2 na 3/8 znalazłem tego czego sie spodziewałem: na stronce : http://www.pneumat.com.pl/webcm/mufy ALE - i to mnie zainteresowało - także coś takiego: na zewnątrz - 1/2, wewnątrz - 3/8, małe i poręczne! Widzieliście może taki pierścień redukcyjny gdzieś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 >> klik << >> klik << ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteq Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 CthulpiSS -> Wystarczy obciac z redukcji czesc szesciokatna, wyrownac i zostanie pierscien redukcyjny o ktory pytasz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 CthulpiSS -> Wystarczy obciac z redukcji czesc szesciokatna, wyrownac i zostanie pierscien redukcyjny o ktory pytasz :) tylko ciezko to wkrecac pozniej (nie ma mozliwosci zaczepienia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 I na to znajdzie sie sposób- najpierw wkręca się wybrany króciec z gwintem 3/8" do oporu i tak powstały duet wkręca się w otwór 1/2" (trzymając za "sześciokąt" na króćcu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteq Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 samhain -> IMO wkrecic takie cos to maly problem, gorzej wykrecic. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 No ten pierścień to mało praktyczny jest! Cyba że zależy ci na estetyce, to wtedy wypada lepiej! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Male OT, wiecie moze czy dostepne sa szybkozlaczki 8/10 z tym gwintem ? Wlasnie kupilem sobie bloczek na NB Danger Den'a i nie popatrzylem na gwint :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Ostatnio wlasnie kupilem cos takiego :) u nas w sklepie to jest tak wszystko opisane ze szukalem tego 2h :D ale za to mam takie fajne chromowane :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Male OT, wiecie moze czy dostepne sa szybkozlaczki 8/10 z tym gwintem ?Jakim gwintem? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Jakim gwintem? :blink: Gwint 1/2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Są, przynajmniej były, troche nakretka radełkowa rózni się od tych znanych i uzywanych w wc, ale ujda w tłoku. 8zł sztuka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aztec Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 pół cala na wąż 10/8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 pół cala na wąż 10/8 Wielkie dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Gwint 1/2Na pewno sa 8/10 na 1/2" kupowałem kilkanascie sztuk bo ludzie przerabiali pompy co i potrzebowali redukcji:] troszke drastyczna redukcja ale :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Zalezy Misiu o jakim gwincie mówisz. Jeśli piszesz o znanym na forum gwincie 1/2" uzywanym np w hydorach to musze Cie zmartwic, że nie o ten gwint chodzi. W blokach danger dena uzywane są złączki z gwintem 14mm :? dla mnie również jest to problem bo mam pare bloków tej firmy, a że modernizuje WC i przesiadam się na złączki skręcane jest to nie mały problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 I na to znajdzie sie sposób- najpierw wkręca się wybrany króciec z gwintem 3/8" do oporu i tak powstały duet wkręca się w otwór 1/2" (trzymając za "sześciokąt" na króćcu)....ewentualnie, po nakręceniu na 3/8 takiego pierścienia redukcyjnego jak na drugim z moich obrazków, (na końcu gwintu 3/8 cala pierścień zablokuje sie sam) ów duet wkręca sie na w gwint wewnętrzny (u mnie: pompy cyrkulacyjnej) Zależy mi po prostu na jak najmniejszych wymiarach, każde 2mm na długości rury się liczy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aztec Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Na pewno sa 8/10 na 1/2" kupowałem kilkanascie sztuk bo ludzie przerabiali pompy co i potrzebowali redukcji:] troszke drastyczna redukcja ale :D Misiu byłem dzisiaj przy rondzie Obornickim u jak oglądałem różne złączki to zgadałem się z Panią, że przychodzi tam taki jeden, który sporo kupuje. Nie znasz go przypadkiem ? :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Misiu byłem dzisiaj przy rondzie Obornickim u jak oglądałem różne złączki to zgadałem się z Panią, że przychodzi tam taki jeden, który sporo kupuje. Nie znasz go przypadkiem ? :mrgreen:Jasne ze znam :lol: Znowu mi ktos wykupił złaczki :lol: Pani jak mi widzi to powoli zawału dostaje bo ciagle czegos nie ma i musi zamawiac :lol: :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Zalezy Misiu o jakim gwincie mówisz. Jeśli piszesz o znanym na forum gwincie 1/2" uzywanym np w hydorach to musze Cie zmartwic, że nie o ten gwint chodzi. W blokach danger dena uzywane są złączki z gwintem 14mm :? dla mnie również jest to problem bo mam pare bloków tej firmy, a że modernizuje WC i przesiadam się na złączki skręcane jest to nie mały problem. Grzechu - jak wpadniesz gdzie mozna znalezc takie zlaczki to daj znac. Rozmawialem dzisiaj z Mate'em i troszke mnie zmartwil - podobno ciezko dostac zlaczki z gwintem do danger den'a na waz 8/10 :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 (edytowane) Będe mieć na bank takie złączki najprawdopodobniej w połowie przyszłego tygodnia. Napisz na PW dokładnie ile chcesz a ja zrobie zamówienie. Pozdrawiam Edytowane 19 Marca 2006 przez Grzechu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...