__luk__ Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 tak wiec po instalacji linuxa (slackware 8.1), ktora przebiegla bezproblemowo (co mnie bardzo zdziwilo bo prawie nic o nim nie wiem) napotklaem problem, po wpisaniu startx wyskakuje mi nastepujacy blad: :( FATAL SERVER ERROR: ADDScreen/screenInit failed for driver 0 XIO: fatal IO error 104 (Connection reset by peer) on X server "0.0" after o requests (o known processed) with 0 events remaning Co trzeba zrobic aby urchomil sie x- windows? O co chodzi z tym blede? Prosze wspomoc poczatkujacego uzytkownika linuxa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 xf86config A jesli masz karte nvidii to sciagnij sobie wczesniej drivery: http://download.nvidia.com/XFree86_40/1.0-...1.0-4191.tar.gz http://download.nvidia.com/XFree86_40/1.0-...1.0-4191.tar.gz Najpierw kernel, potem glx. I wtedy konfiguruj Xy. Powodzenia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 pierwszy kontak z linuxem i odrazu na gleboka wode??odwarzny jestes :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 xf86config A jesli masz karte nvidii to sciagnij sobie wczesniej drivery: http://download.nvidia.com/XFree86_40/1.0-...1.0-4191.tar.gz http://download.nvidia.com/XFree86_40/1.0-...1.0-4191.tar.gz Najpierw kernel, potem glx. I wtedy konfiguruj Xy. Powodzenia ;) ok, ja mam podobny problem, tylko że mam ATI radeon :) sciaglem najnowsze drivery do ati xf86 4.3.0 i teraz bede probwal je zainstalowac, tzn przeniesc jakos na partycje ext3. chyba nagram na cdrw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlaw Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 MIchał nie uważasz że ten temat jest już troche stary?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 heh, no fakt :oops: ale nie byl rozwiązany a natrafilem na podobny problem wiec po co zakladac nowy. po za tym wlanie chcialem napsac ze sobie juz poradziłem i tego posta pisze juz z Xów :))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dazon Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 Witam\\ Temat jest już stary ale muszę go odnowić\\ Mam identyczny problem ... po zainstalowaniu debiana pojawił mi się błąd fatal IO error 104 identyczny jak powyzej wspomniany przez kolegow ... Chciałbym zmienic konfiguracje w pliku xorg.conf ale nie wiem jak sie do niego dostac z konsolii Chciałem uruchomic program plikow mc ale tez nie działa i chyba nie jest zainstalowany ;/ Czy ktos moze mnie pokierowac szczegolowo jak wejsc do tego pliku i jak w koncu uruchomic interfejs graficzny ?? Bardzo prosze o pomoc ... zaznaczam ze prosba co do tematu nie została sfinalizowana ... nikt ni episze o swoich rozwiazaniach tylko tyle ze juz mu sie udało... Czekam z niecierpliwoscia na pomoc pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mernest Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Radze tobie użyć ubuntu mniej przy nim zabawy jest i na starcie powinien dobrze działać, bo z tego co widze to nawet podstawowych komend nie znasz, zresztą szukać też nie umiesz (lub nie chcesz) LINK XORG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dazon Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Ok dzieki wystarczyło zmienic nazwe sterownika w pliku xorg.conf Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...