Skocz do zawartości
Jang

Rmf Fm Najlepsza Muzyka

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko gra ktoś w to ?? Jak tak to proszę wpisac kto ile sms-ów wysłał lub ewentualną wygraną.Ja grałem 2 tygodnie pod rząd czyli 10 sms-ów,w tym tygodniu wysłałem 3:)W sumie 13:)No ale nie dzwonili...Jeden koleś jak do niego zadzwonili to wysłał w sumie 10 i 4 tysiące wygrał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:-P możliwe :-P ale może ktoś jest taki jak Ja i czasami wyśle lub może ktos wygrał :)albo może wie jak to funkcjonuje czy faktycznie losują....

To wyśle jeszcze jutro i chyba zakończe gre hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak w RMF ale w lokalnych radiach takich jak np. Radio Lublin zazwyczaj jest jakaś tam grupa wysyłaczy.

I oni mają ta listę. Więc jak ktoś się powtarza to go z góry wykreslają, no chyba że nie ma nikogo "świeżego" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale jak sie powtarza wysyłając w ciagu jednego konkursu 2 sms-y? czy wogole jak sie powtarza,bo Ja zauwazylem ze jak wysyłałem kilka dni pod rząd to poźniej nie przysyłali ze jestem w grze,zrobiłem przerwe 2 dni i teraz normalnie przychodzą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie dostałeś potwierdzenia to znaczy że automat się przeciążył. Pytanie czy zostałeś dopisany wtedy do listy?

no właśnie czy mnie dopisali czy też nie o to jest pytanie...Ciekawe ile ludzi wogóle tam pisze :blink: z kilka tysięcy (2-3)?<_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko gra ktoś w to ?? Jak tak to proszę wpisac kto ile sms-ów wysłał lub ewentualną wygraną.Ja grałem 2 tygodnie pod rząd czyli 10 sms-ów,w tym tygodniu wysłałem 3:)W sumie 13:)No ale nie dzwonili...Jeden koleś jak do niego zadzwonili to wysłał w sumie 10 i 4 tysiące wygrał...

Takie konkursy sa juz wszedzie, w Radiu Zet np. No coz, radio na nich zarabia gruba kase, ludzie wysylaja sms'y i kazdy liczy na wygrana ;] Sms kosztuje np 2,44 zł, niech wysle go np 50 000 osob, a nagroda dla jednej to powiedzmy 5 000 [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

50.000- absurdalna liczba, całkowicie wzięta z kosmosu. W konkursach smsowych bierze udział góra 1000-2000 osób (piszę o rozgłośniach z naszego krajowego top3- 3jka, zetka, rmf).

Nie zarabia się na samym konkursie (sądziłem, że z takiego myślenia wyrasta się w okolicach lat 15tu), a na zwiększeniu "słuchalności" w godzinach emisji, w których dany konkurs ma miejsce na antenie- ergo, z lepszej pozycji można negocjować z reklamodawcami. Te "grosze" na wygraną zwracają się z nawiązką po jednym bloku reklamowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

50.000- absurdalna liczba, całkowicie wzięta z kosmosu. W konkursach smsowych bierze udział góra 1000-2000 osób (piszę o rozgłośniach z naszego krajowego top3- 3jka, zetka, rmf).

Nie zarabia się na samym konkursie (sądziłem, że z takiego myślenia wyrasta się w okolicach lat 15tu), a na zwiększeniu "słuchalności" w godzinach emisji, w których dany konkurs ma miejsce na antenie- ergo, z lepszej pozycji można negocjować z reklamodawcami. Te "grosze" na wygraną zwracają się z nawiązką po jednym bloku reklamowym.

Bierze udzial gora 2000 osob... :lol:

Lepsza pozycja w negocjacjach ? Czlowieku nie wiesz o czym piszesz... Przeanalizuj to jeszcze raz i przemysl kilka oczywistych lapsusow w Twojej wypowiedzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę, proszę- takie zdanie to coś w stylu: nie mam argumentów, to użyje argumentu siły (tutaj pod słowo "siła" wstawmy sobie "Czlowieku nie wiesz o czym piszesz... Przeanalizuj to jeszcze raz i przemysl kilka oczywistych lapsusow w Twojej wypowiedzi" czyli próba zdyskredytowania rozmówcy). Nie ze mną takie nr panie "prawnik".

Pracowałem w agencji pr'owskiej i brałem udział w negocjacjach kontraktu reklamowego z radiową trójką. Dostaje się wtedy takie ładne kolorowe tabelki z audycjami/prognozowaną słuchalnością. Właśnie konkursy smsowe (lub programy z aktywnym udziałem słuchaczy, np. "Za a nawet przeciw" o ile dobrze pamiętam) podbijają chwilowo słupki w górę, o tyle o ile wcześniej napisałem.

Posłucham teraz skąd ty bierzesz swoje informacje? Bo jeśli szczekasz ot by szczekać, to szkoda mojego czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, moze przesadzilem z liczba 50 000, ale wez pod uwage, iz na 2000-3000 osob, jak twierdzisz, polowa z nich wysle 5-7 sms'ow na dzien. Wiec pisanie, ze ten konkurs nie jest pewnym zyskiem - jest bledem - oczywiscie ze takie zyski w przypadku, radia - bo o nim tu piszemy to kropla w morzu potrzeba i oczekiwan.

Ale nie przekonasz mnie, ze 2000-3000 osob o ktorych piszesz ma znaczenie przy negocjacjach kontraktow reklamowych - czysta bzdura - na pozycje radia, i jego sile medialna pracuje sie latami - jeden konkurs niczego tutaj nie zmieni, jest ulamkiem procentowym sluchalnosci.

Wiesz, ja nie stosuje tak niskiego poziomu, i raczej nie zniewazam przeciwnika podobnymi wypowiedziami: sądziłem, że z takiego myślenia wyrasta się w okolicach lat 15tu

Nie ze mną takie nr panie "prawnik"

Nawet do przeciwnika w dyskusji, trzeba miec szacunek - ktorego jak widac Ci brakuje. No coz - to taka moda na Tweaku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ohoho, wróć może do tematów, o których masz pojęcie (są pewnie takie...).

Nie napisałem, że dzięki tym konkursom rozgłośnia zwiększa swoją renomę czy słuchalność liczoną np. miesiąc do miesiąca. Stwierdziłem oczywisty (sądziłem, że dla ciebie też- w końcu autoratywnie zabrałeś głos w tym temacie) fakt, że w _godzinie_ emisji tego typu konkursu słuchalność względem _tej samej godziny_ jednak w dniu bez konkursu, wzrasta (to są badania dostarczone nam przez same rozgłośnie radiowe, ja im wierzę) i dlatego płaci się więcej za reklamę, w bloku przed/po emisji w/w konkursu.

Odnośnie 2ego akapitu- nie chciałem cię urazić, jednak twoje posty były pełne merytorycznych błędów, a co gorsza- nie chciałeś przyjąc do wiadomości, że "błądzisz". Stąd moja reakcja. Peace, nie szukam sobie wrogów.

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś koleś odebrał telefon i powiedział "Slucham",a do wygrania było 11 tysięcy(co za ziom).W Środe zaczynają od 11 tysiaków więc wyśle sobie sms-ka.Jak wygram to oczywiście napisze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Pioorek

Właśnie zacząłem sobie Rmf Fm słuchać i musze powiedzieć że lipa jeśli chodzi o muzyke, normalne mózg mi sie zlasował, cały czas w kólko leci kilkanaście piosenek, te "Relax take it easy" słyszałem już z pińcet razy, no ile można :mur:. Ogólnie wg. mnie radio sux, przerzucam się z powrotem na mp3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radio rox, nie dla muzyki ale dla reszty podoba mi sie RMF :P

No może w soboty jak popołudnie spędzam myjąc auto są nudne-jakies liściki miłosne czytane na antenie.. bleh!

Jak dla mnie radio to źródło informacji, fajne uczucie 'wszystko' wiedziec a potem inni pytają "słyszałeś, dziś mówili że ble ble ble.." a ja "nom, wczoraj.." Do tego w rmf jest pare humorystycznych momentów, jak pewnie w innych, muzyka do bani ale przynajmniej mnie usypia ;)

A szanse na wygrane w takim konkursie są znikome, ale jak widać znajdują sie tacy jak autor tematu by spróbowac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nic nie przebije Eski - dziwne konkursy, powtarzające się po 2-3 razy dziennie tylko najnowsze kawałki (o klasyce prawie nie ma mowy - nawet najlepszej), drętwe i nudne wiadomości, beznadziejna reklama w TV. A najgorsze z wszystkiego to przerywanie piosenki w połowie i puszczanie innej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nic nie przebije Eski - dziwne konkursy, powtarzające się po 2-3 razy dziennie tylko najnowsze kawałki (o klasyce prawie nie ma mowy - nawet najlepszej), drętwe i nudne wiadomości, beznadziejna reklama w TV. A najgorsze z wszystkiego to przerywanie piosenki w połowie i puszczanie innej.

Ale wole Eske niż rmf i radio zet. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yyyyyyy no bo taka role ma to radio ?

No sory nie wsszyscy musza puszczac "zlote przeboje [;" i najwieksze klasyki. Znajdziemy 5 innych ktore to robia wiec po co kolejne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Pioorek

Też lubie być na bierząco z informacjami ale to wystarczy sobie onet na 5 minut dziennie włączyć [;. Radio sobie na noc zapuszczam jak spać ide, potem gdy rano wstaje to dobrze sobie tak posluchać ludzkiego gadania, ale z drugiej strony kiedy budzi mnie "relaks tejk it izzi" poraz xxx to nie wiem co mam o tym myslec [;.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W radiu puszczają szroty, powtarzając po 157 razy kolejnego el0 pr0 hita aka Kalwi & Remi, Nelly Furtado itp. Taka z tego muzyka, że aż żal dupę ściska. Podobnie z konkursami, pic na wodę fotomontaż.

A jaką Pan proponuję muzykę dla radia? :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy słuchać stacji, w których "relax" nie leci raz na 30 minut. ;)

Radia słucham głównie w samochodzie, niestety stacje się zmieniają w niezrozumiały dla mnie sposób i ciągle trzeba szukać czegoś lepszego. :/

W zeszłym roku "rewolucja" w Bis, chociaż nadal czasem można tam usłyszeć dobrą muzykę.

W Trójce również zmiany od początku tego roku np. zmiana prowadzącego audycję dopołudniową. Z całym szacunkiem dla p. Barona, za Chiny Ludowe nie pasuje mi on do tej audycji. O 11.30 Marka Niedźwieckiego nie można spokojnie posłuchać, bo również współprowadzącym jest p. Baron.

Antyradio - dobra muzyka, niestety za często słyszę tam mocno naciągane teksty Wojewódzkiego i Figurskiego.

Żałuję, że do złapania zasięgu Roxy FM muszę odjechać od domu ~15km.

Pomimo wymienionych wad najczęściej słucham tych stacji i często słysząc jakiś dobry kawałek z uśmiechem myślę "tego nie puściliby w Zet, rmf itp."

Tyle moich żali radiowych.

W domu od ~2 lat króluje xrm alternative. ;]

edit: - literówka

Edytowane przez paulo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaką Pan proponuję muzykę dla radia? :huh:

Przeróżną, tylko nie powtarzać co 2 h tych samych kawałków, bo to się żenada robi. Ale ofkoz się tak powtarza i lansuje przyszłe hity, napastując nimi słuchacza kilkanaście razy w ciągu dnia. RMF w tym przoduje. Menadżerowie danego artysty sporą kasę wykładają i tak to się kręci, bo taka jest prawda. Radia mi nikt nie każe słuchać, prawda, zawsze ten plus, że mogę zrobić off. Ogólnie muzyka na tak, ale do jasnej Anielki, nie po 157 razy w ciągu dnia tego samego łubu dubu.

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eska jest pod tym względem straszna, jeśli sie już zdarzy że puszczą coś fajnego (np. insomniac-faithless) to w połowie ciach i kalwi & remi i explosion tak jakby w ogóle nie słuchali nigdy tego kawałka i w najlepszym momencie bah! i koniec, jedyne co u nich dobre to ich prezenterzy czy jak sie ich tam fachowo nazywa czasem podejdą mi humorem chociaż też rzadko.Ogólnie z radiami to starszna kapa lubię czasem posłuchać złote przeboje ale tez nie za często bo sie powtarzają, ogólnie tęsknie za radiem klakson było najlepsza stacją radiową

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi