Skocz do zawartości
Lovtza

Coolery

Co dobre i ciche  

1. 1. Co dobre i ciche

• Volcano 7+
      9
    • Zalman 6000cu
      5
    • Zalman 5001cu
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Siemnako

Posiadam aktualnie Volcano 7+.

Na 2500rpm jest slyszlano ale nie glosny super chldzi bo mojego d600@1000 (166x6) na 45oC.

Odrazu mowie ze bede chcial sobie zmienic proca na ok 2200xp.

Pytanie jest takie czy zostawic sobie tego V7+ czy tez moze zamienic na:

Zalman 6000al/cu

Zalman 6000cu

Zalman 5100cu

Zalman 5001cu

Czy warto to robic czy moze zostac przy swoim, wiem ze tamte sa prawie nie slyszlane ale dorazumowie ze interesuja mnie one tylko w tybie LOW.

Co wy na to jak sie te coolrey sprawia na wyzszych procach bo ze V7+ sie sprawdzi to nie ukrywam ze czytalem ponzej.

Bardzo prosze o odpowiedz

Co byscie na zrobili na moim mjejscu czy roznica pomedzy nimi a V7+ jest tak mala ze wzrto je kupic dla ciszy czy tez nie.

Bardzo prosze o odpowiedz.

Thx z gory

Pozdrowka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze to nie kupuj 2200+, lepiej kup 1700+ AIUGA 0.13 mikrona i go odrazu na fsb 166 i gitara.Po drugie to zostań przy ty vulkanie bo xp-eki się grzeją bardziej niż durnie(durony).Z zalmanem będzie co prawda cicho ale temperatury będe znaczie ponad 60(IHMO) stopni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co za głośny ten vulkan? :) Możesz przecież go zwolić.Nie mówie tu oczywiście o tym małym gówienku co jest w zestawie.Możesz kupić przcyzer do bardzo precyzyjnego zwalniania obrotów.Ja mam taki który jest 10-cio obrotowy.Z dokładnością do ~20 obrotów zwalnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalmany sobie w ogóle nie radzą. Są do niczego, nie wymieniaj Volcano 7+ na ten szajs.

Masz 45 stopni na Volcano 7+ i Duronie? Cholernie wysokie temperatury...

Ja na Dragon Orbie i Athlonie 1600+ miałem cos koło tego, a Durnie się przecież znacznie mniej grzeją nawet kręcone...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem Zalmana 6000 AlCu -jest cichy i małowydajny :?

Miałem też Volcano 7(bez plusa) głośny jak odkurzacz i bardzo wydajny :?

ale chyba BARDZIEJ GŁOŚNY NIŻ WYDAJNY.

dlatego zrobiłem go tego coś w podobie fanmate, trochę pomogło.

BTW jak chcesz cicho i wydajnie to tylko chłodzenie wodne :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze to nie kupuj 2200+, lepiej kup 1700+ AIUGA 0.13 mikrona i go odrazu na fsb 166 i gitara.Po drugie to zostań przy ty vulkanie bo xp-eki się grzeją bardziej niż durnie(durony).Z zalmanem będzie co prawda cicho ale temperatury będe znaczie ponad 60(IHMO) stopni

Czy aby nie przesadzasz z tym 60 stopni ??!! Bo cos mi sie wydaje ze nie masz racji !!! Przeciez juz przy 57 Xp-eka mozesz posadzic !! Wytlumacz mi :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi