Skocz do zawartości
y4r0

The Stig ? Kim Jest Naprawde ...

Rekomendowane odpowiedzi

Co do skoczni to owszem, nie był to ten Stig. To gdzieś czytałem na jakieś stronie. Też również czytałem o tym że Stig to różni ludzie. Krótko mówiąc mam niezły mętlik w głowie :D A najgorsze jest to że to jest "jakiś" facet a nie jakaś tam fajna babeczka ... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak w ogóle to stig na skuterze był słabiej umięśniony na klacie :) no ewentualnie miał mniej tłuszczu :D istnieje też taka opcja że topgear ma kilka sztuk takich strojów i każdy w innym rozmiarze więc może być tak że w planach jest powiedzmy mclaren na torze to mówią gościom z firmy że będą testować wóz i potrzebny jest kierowca testowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo prawdopodobne, tylko po co wtedy ten kierowca mialby puszczac sobie koncerty klawesynowe i inne starocie podczas jazdy ;)

zreszta pokazywali wielokrotnie jak nie mogl sobie z niektorymi samochodami na poczatku poradzic

Edytowane przez tukamon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Halibut: to że Blomqvist nazywa sie Stig nie oznacza że ten Stig z TG. W linku który podałes nic nie jest napisane że jest kierowcą w TG, a tak wogóle Stig to jest ksywa więc wątpie że to Blonqvist :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętacie jeden odcinek, w którym jakiś kierowca rajdowy zostaje ochlapany przez samochód rajdowy przed studiem (aby zasmakować życia kibica). Zastanawiające jest, dlaczego on na to pozwolił. Albo jest bardzo dobrym znajomym prowadzących/producenta, albo dostał za to "trochę" kasy, albo... należy do ekipy Top Gear.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkopuję... jeśli to kogoś interesuje.

[przypuszczenie] Brat bedący w GB od dłuższego czasu, pasjonat moto - tematów, był kilkukrotnie na torze TG.... i teraz ciekawostka podana jako ... w zasadzie plotka ... wg. niego owym Stigiem jest nie kto inny jak ... szkot :D [/przypuszczenie]

mnie osobiście nasuwa się tylko jeden szkot co to się opuscił od jakiegoś czasu na torach ... chyba wiada o kogo chodzi ?? :D

btw. brat zwiedził tor oraz bliskie sasiedztwo namiotu TG 5 - cio krotnie bo niestety nie stać go coby wyasygnować 150 funtów na wejście do programu.. aczkolwiek potwierdził, że jeden człowiek szwęda się tam z uporczywością maniaka... a Tego ludzia stać na wejście, aczkolwiek nie widac go na zarejestrowanym materiale, ba ... typ za przeproszeniem sra funtami ...

Wiada o kogo chodzi ?

It's also known that He is eating fresh meat ... ladies and gentleman ... The Legendary:

Dołączona grafika

Edytowane przez PC_Speaker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Nie przeczytałem wszystkich postów z tego tematu, ale chcę napisać moje zdanie o tożsamości Stiga.

"The Stig" jest fikcyjnym superbohaterem (super hero) takim jak Superman itd. tylko niema swojego odpowiednika takiego jak Clark Kent w przypadku Supermana. Prawdopodobnie kiedy jest nie potrzebny (do testowania samochodów) jest po prostu traktowany całkowicie przedmiotowo, a mianowicie chowany do szafy jak robot kuchenny. Z mojej teorii wynika, że "The Stig" niema tożsamości i możliwe, że np. tak jak w przypadku Batmana wcielają się w niego różni aktorzy kaskaderzy (oczywiście będący kierowcami wyczynowymi).

Przepraszam jeśli sprawiłem, że "czar prysł". Sam jestem fanem Stiga i na wyjątkowe okazje ubieram słynną oryginalną, testowaną na zwierzętach (niestety nie pasowała) koszulkę "I AM THE STIG"

• Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hamilton na pewno nie jest Stigiem z prostej przyczyny - czasami w trakcie jazdy widać kawałek szyi Stiga pod kaskiem i jest biały. To może być zbiór paru osób, bo widać różne style jazdy, zwłaszcza przy ruszaniu. Z drugiej strony jeśli to jest kilku kierowców to całą tabelę Power Laps można wyrzucić do kosza :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak czy siak tabelę czasów można wywalić, bo kierowcy mają różne upodobania (gdyby raikonen z masą się zamienili swoimi ferrari to obaj spadli by na ostatnie miejsca).

Większość kierowców lubi nadsterowne samochody, a kubica woli podsterowne.

i jeszcze inne czynniki mają znaczenie np. był cyrk bo nowe evo było wolniejsze od starego, bo kiedyś fabrycznie zakładali lepsze gumy (nie wiem czy to było w top gear czy w 5th gear czy gdzieś tam)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

Dobry jest odcinek z Shumacherem jako Stigiem :D I czy mi się zdaje czy podczas wchodzenia do hotelu leci Apocalypse Jespera Kyda ( soundtrack z Hitmana Blood Money)?

A nie, to jednak to

Edytowane przez chronicsmoke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi