Zorteran Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 By sie nie pomylić dam wam raport z everesta: Płyta główna: Typ procesora Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200) Nazwa płyty głównej MSI PM8M2-V (MS-7071) (2 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN) Mikroukład płyty głównej VIA P4M800 Pamięć fizyczna 512 MB Typ BIOS'u Award (08/03/05) Port komunikacyjny Communications Port (COM1) Port komunikacyjny ECP Printer Port (LPT1) Ekran: Karta wideo NVIDIA GeForce FX 5500 (256 MB) Akcelerator 3D nVIDIA GeForce FX 5500 Monitor SyncMaster 910MP [NoDB] (HSHYB05653) Multimedia: Karta dźwiękowa Realtek ALC655 @ VIA AC'97 Enhanced Audio Controller Problemem są gry, a mianowicie nie za dobrze mi chodzą (komp jest nowy, wiec o zmianie podzespołów niema mowy z powodu plomby) CoD2 działał dx7 bardzo dobrze ale przy np kłejq4 dało rade grac tylko na najmniejszych opcjach i tylko w pomieszczeniach dalo rade cos tam ustrzelic, najgorszy problem jest rainbow six lock on - tak sie tnie ze niemozna grac, oc tu nic nie zdziała a stery mam najnowsze, nowy matrix chodzi mi na wysokiej rozdzielczosci przy małych detalach. jakieś rady, cokolwiek z góry dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Odpowiedz na pytanie w temacie :arrow: Tak, to jest normalne. Czemu? Bo wtopiles kupujac Fx w wielkim skrocie. Nikt o zdrowych zmyslach nie kupuje nowego fx5500... Moze inaczej :arrow: Sprzedawca musialbyc z Ciebie zadowolony. BTW. Polecam zmienic nazwe tematu na klarowniejszy. Obecny moge oprocentowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zorteran Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 (edytowane) nieźle, komp został kupiony w zestawie, znacie cos takiego jak Vobis? :( Edytowane 16 Marca 2006 przez Zorteran Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Myślałem, że Mediamarkt, źle strzeliłem. Vobis sprzedaje kompy do biura, nie do gier. Przynajmniej masz legalnego windowsa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inny Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 idz do do nich i powiedz ze chcesz zmienic karte graficzna ta co masz jest bardzo stara i malo wydajna wystarczy jak wezmiesz jakas nowa karte ktora kosztuje ok 300 zl a jaka karte to poczytaj na forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zorteran Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 hehe, windows media center fakt legalny ;) jest dla mnie jakas nadzieja? ^^ a jeśli nie to czy opłaca sie zmieniać karte graficzną i na jaka (czy warto zrywać plombe?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Zorteran napisał(a): Problemem są gry, a mianowicie nie za dobrze mi chodzą (komp jest nowy, wiec o zmianie podzespołów niema mowy z powodu plomby) CoD2 działał dx7 bardzo dobrze ale przy np kłejq4 dało rade grac tylko na najmniejszych opcjach i tylko w pomieszczeniach dalo rade cos tam ustrzelic, najgorszy problem jest rainbow six lock on - tak sie tnie ze niemozna grac, oc tu nic nie zdziała a stery mam najnowsze, nowy matrix chodzi mi na wysokiej rozdzielczosci przy małych detalach. jakieś rady, cokolwiek z góry dziękujenaprawde ty nie miałeś bladego pojęcia o seri FX? czy jest nadzieja hmmm jest uważna lektura forum tweak;] i na przyszłość poczytaj zanim coś kupisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 (edytowane) Zorteran napisał(a): hehe, windows media center fakt legalny ;) jest dla mnie jakas nadzieja? ^^ a jeśli nie to czy opłaca sie zmieniać karte graficzną i na jaka (czy warto zrywać plombe?)Niech Ci w Vobisie wymienią, może jest taka możliwość. Ramu też masz mało, szczególnie do Quake4, podejrzewam nawet, że to jest główny problem jeśli nie odchudzałeś windowsa. Edytowane 16 Marca 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zorteran Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 dzięki za pomoc :) jeśli chodzi to w papierach czytałem cos o rozbudowie kompa wiec moze sie udac, tylko kase skołować, pozatym naprawde niewieedzialem ze FX to taki badziew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verul Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Z ciekawosci: ile ten komp kosztowal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gienia Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Mam podobny problem z tym ze mój komp sam się restartuje lecz zdarza się to tylko podczas grania (np.NFS MW , Thief 3). Mój GeForce 6600gt tak się stresuje że jego pamięci mogą oparzyć. Karta ma swoją miedzianą obudowę na wiatraczek więc czy to nie powinno wystarczyć? Te restarty nie zdarzają się bardzo często ale są bardzo irytujące. Nie wiem czy te restarty to wina grafiki czy moze zupełnie czegoś innego. HELP . Konfiguracja kompa: Athlon 3200+ Venice 64bit Geil 512 GeForce 6600gt Gigabyte GA-K8NF-9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgaduje ze nic nie kreciles... Podaj jeszcze czym zasilasz kompa, to moze wiele powiedziec :) Dodatkowo przyda sie schlodzic radiator na chipsecie ,bo w GB chyba oszaleli dajac taki marny kawalek aluminium :blink: BTW. Karta nie ma "miedzianej obudowy na wiatraczek" :D Jest to radiator z wentylatorem :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zonepc Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Dlatego nie kupuje sie w mediakarcie, vobisie czy innym takim. Ceny wyzsze, sprzet slabszy, nie zadko sa to polkowniki. Dobry lokalny sklep komputerowy (dobry, nie jakas malutka budka) jest the best. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 W Vobisie kupuje sie komputery do biura, albo do domu dla laikow, co beda go uzywac do Office, pasjansa itp., a chca miec sprzet bardziej "markowy", z pewna gwarancja itp. Niestety, jak sie nie zna na komputerach, to mozna umoczyc tak jak kolega. Co sie tyczy sklepow lokalnych, to niestety tez mozna wtopic, jak taki padnie (np. AGE we Wroclawiu - chyba ze 3 salony mial, Barwkomp, itd.), poza tym nieraz bywaja problemy z gwarancja nawet jak sklep istnieje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gienia Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) Chemiczny Ali- racja to radiator z wentylatorkiem. Nic nie kręciłem . Zasilacz to Chieftec Dual-fan (ze 400Wattów pewnie ma). A z tym chipsetem na płycie Gigabyte-a to również masz rację - ten mały radiator strasznie się grzeje ale niestety ale nie bardzo można na niego coś założyć (wentyl) bo grafika (GE 6600gt)przeszkadza. Więc mam rozumieć że moje problemy samoczynnego restartu wyłącznie podczas grania mogą być spowodowane temperaturą chipsetu płyty głównej? moze chociaż załoze na ten radiator jakieś maleństwo (mini wiatraczek z zepsutej nagrywarki) - czy to coś pomoże ? Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez Gienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Ja mam wlasnie maly wiatraczek od szuflady od hdd na tym smiesznym radiatorze :wink: dalej jest cieplo ale nie parzy :D Sprobuj otworzyc bude i zobacz jak wtedy bezie zachowywal sie komp... Nie zaszkodzi pomierzyc napiecia na zasilaczu w stresie ,ale z tym pewnie bedzie problem :roll: pozro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gienia Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Po co mam pomierzyć napiecia? myślisz że mój chieftec stanowi problem? Nie mam nawet miernika. Jeśli je pomierzę to jakie wartości mam uznać za prawidłowe - jak to zrobić - mierzyć we wsztstkich molex-ach czy wystarczy w jednym ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) Klik! Milej lektory=ort.=>lektury :wink: pozdro EDIT Dzieki Heat :-P Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...