michomis Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Elektrownia załatwiła komputer teściowi. Padł zasilacz (smród niesamowity), a płyta główna moze padnie lada moment. Zasilacz wsadziłem 350W Megabajta (był 200W jakis noname) i na razie niech sobie tam siedzi. Na plycie glownej sa walniete kondensatory przy procesorze (widac na nich dosc wyraznie, ze sie wybrzuszyly od gory, tam gdzie jest to naciecie w postaci krzyzyka). plyta to ECS P6VXA, reszta sprzetu to: Matrox G450, 128 RAM SDR, PIII 866 MHz S370. I teraz pytanie, czy dalej smigac na takiej plycie (glownie internet i Autocad), czy moze lepiej wymienic na nowa? na allegro sa po okolo 100 pod ten socket. wiem ze sprzet dosc stary ale na jego calkowita wymiane pieniedzy niestety brakuje. jak brac nowa plyte to czy warto lepsza? (Asus, Gigabyte itp.) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Zanieś tą płytę do jakiegoś elektronika, wymieni Ci kondensatory te które są wybrzuszone za max 30zł i będziesz miał sprawną płytę na nowo...Chyba ze sam umiesz posługiwac się dobrze lutownicą to mozna samemu wymienic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Jaka elektrownia co ma elko do wyłączenia prądu to rejon energetyczny ci wyłączył prąd !!! :-\ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michomis Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Jaka elektrownia co ma elko do wyłączenia prądu to rejon energetyczny ci wyłączył prąd !!! :-\ Prosze sie nie unosic i nie czepiac szczegolow :/, Pan zapewne pracuje w energetyce?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Nie nie pracuje w energetyce ani nik z mojej rodziny ale mam za oknem elko i wiem jak to się wszystko odbywa :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...