Skocz do zawartości
Ecuadoo

Motorola E398 - Potrzebna Dobra I Pojemna Bateria

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Jak w temacie. Bateria z ktora jest sprzedawana Motorola E398 dla mnie jest wysoce niewystarczajaca. Duzo rozmawiam, praktycznie bez telefonu nie moge wykonywac swoich obowiazkow - w moim przypaku. I tu pojawia sie problem.

Bateria wytrzymuje gora 2-3 dni :( Troszke uciazliwe stalo sie dla mnie ciagle ladowanie baterii juz po 2 czasem 3 dniach.

Jaka kupic baterie ? Czytalem troszke na allegro: oferuja 1400 mAh, 1900 mAh - za smieszna kase okolo 30 - 40 zł. Troszke mi sie nie chce wierzyc w jakosc i pojemnosc tych baterii - prosze o jakies rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupilem do S65 baterie 1400mAh .

Trzyma tak samo jak oryginalna 750mAh.

Niektorzy sadza, ze trzyma dluzej ale ja sie przekonalem na wlasnej skorze, ze te podrobki to badziew.

Jezeli istnieja baterie o wiekszej pojemnosci ale oryginalne Motorola to takie raczej brac ale chyba bede drogie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupilem do S65 baterie 1400mAh .

Trzyma tak samo jak oryginalna 750mAh.

Niektorzy sadza, ze trzyma dluzej ale ja sie przekonalem na wlasnej skorze, ze te podrobki to badziew.

Jezeli istnieja baterie o wiekszej pojemnosci ale oryginalne Motorola to takie raczej brac ale chyba bede drogie.

Dzieki za odp. Musze poszukac, cena nie gra roli, dla mnie wazna jest porzadna bateria. Komorka - dla mnie to jak samochod - narzedzie pracy. ;)

Tylko problem w tym ze nie widzialem orginalow made in motorola o pojemnosciach wiekszych niz 700mAh :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te baterie na allegro to lipa straszliwa. Nie dosc ze zalosnej jakosci, to trzymaja krocej niz oryginalne. A te 1900mAh mozna miedzy bajki wlozyc.

Jedyne rozwiazanie: kupno oryginalnej baterii, albo takiej samej albo o zwiekszonej pojemnosci (nie kazdy producent ma takie do kazdego modelu).

@D@vid - trzymac moze sobie trzymac, ale jak zadzwonisz z niej po tygodniu to padnie od razu.

Btw. co to za nokia ? 3310 ?

Edytowane przez Torwald

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie, baterie z allegro to straszna lipa.

Nie wiem, czemu Ci tak krótko trzyma.

Ja z ojcem mamy tą motkę. On jest przedstawicielm handlowym i telefonuje prawie cały czas i trzyma mu spokojnie ok. 5 dni. Ja notomiast dużo nie rozmawiam, ale trochę słucham muzy i mi trzyma ok. 7 dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie spotkałem się z tym, żeby nieoryginalna bateria z allegro była lepsza od podstawowej, która oferuje producent. Może tam być i mega moc na naklejce, ale co z tego? Zrobić naklejke, lub poprostu strzelić sobie jakąś liczbę to każdy może.

Ja bym to troche porównał do sytuacji z zasilaczami- wszelkie wynalazki mające po 550W (oczywiście tylko na tabliczce znamionowej).

PS. Tylko miejcie na uwadze, że jeśli porównywać to nie maksymalnie wysłużoną oryginalną baterie i nowy zamiennik, bo wtedy nie będzie to zbyt miarodajne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lukmek - mam taka sama motke i teraz bateria trzyma mi jakies 2dni i jakos nie wierze zeby przy bardzo czestym dzwonieniu pociagnela 5 dni.

Rowniez ciezko mi w to uwierzyc ze bateria trzyma 5 dni... no way... no chyba ze ktos sie tylko patrzy na komorke ;]

Panowie jak ktos znajdzie cosik, albo wpadnie na jakis pomysl czekam na rady !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Kup orginalną baterie od E398, nówke, wgraj monstera E398@Endriu_E1_ver.3_iTunes_1000mp3__New_Drm_New_LP

Oprocz tego że telefon będzie trzymał nie mniej niż 3 dni to będziesz miał motke E1, czyli np. kamere której w E398 brak...pozatym lepiej grają mp3 i wiele wiele więcej. to najlepsze rozwiązanie, pozdro

P.S - kumpel to zrobił pomijając kupno nowej bateri i trzyma ponad 3dni przy 2 które trzymala wczesniej :)

Edytowane przez lechu1777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi