slither Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 (edytowane) Witam. Kilka dni temu przywiozlem mojej Kobiecie laptopa z USA - Acer TravelMate 4404WLMi. Laptop chodzi wspaniale - wszystko jest ok. Tylko mam maly problem z programem do obslugi dodatkowych przyciskow Acer Launch Manager ver.1.0.8.1 (sciagniety z www.acer.com -sprawdzalem nawet wersje z polskiej strony Acera). Oczywiscie zaznacze ze wywalilem ukryta partycje i Acerowską instalke "windy" zmienilem na wlasna instaleke WinXP Pro SP2. A wiec w czym problem... po oprogramowaniu kompa i zainstalowaniu Acer Launch Menagera wszystko jest ok dopoki nie zainstaluje MS Office'a 2003 :blink: Po zainstalowaniu Offica 2003 i resetnieciu lapa przyciski w zaden sposob mi nie dzialaja (tzn..dzialaja tylko te ktore dzialaja bez instalowania Launch Menagera..czyli podglaszanie i sciszanie, wl-wyl touch pada itp..natomiast przyciski poczty,www, wi-fi, bluetooth i inne dodatkowe z kombinacją fn+Fx nie dzialają wogole) .... jak odinstaluje Offica 2003 dodatkowe przyciski znow dzialają ... Co ciekawe...problem nie wystepuje po zainst. Office'a 2000Pro... :blink: Sprawdzalem nawet wersje mojego brata z usa Offica 2003 EN.. i ten sam problem znow sie pojawia... :mur: Ahaa...kilka dni temu napisalem maila w tej sprawie do Acera PL...narazie cisza <_< Spotkal sie ktos z Was uzytkownicy Acerow z takim problemem?? Prosze o info. pozdr. Edytowane 17 Marca 2006 przez slither Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
contradanza Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 (edytowane) slither napisał(a): Spotkal sie ktos z Was uzytkownicy Acerow z takim problemem?? Prosze o info. pozdr. na stronie acera jest łatka rozwiązujące problemy podczas instalacji Offica (napewno do mojego modelu 1692 Crane2 "Patch to solve Microsoft Office 2003 installation problems on Aspire 1690 DDR2"), może pomoże u Ciebie sprawdzić nie zaszkodzi. Edytowane 17 Marca 2006 przez contradanza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slither Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 contradanza napisał(a): na stronie acera jest łatka rozwiązujące problemy podczas instalacji Offica (napewno do mojego modelu 1692 Crane2 "Patch to solve Microsoft Office 2003 installation problems on Aspire 1690 DDR2"), może pomoże u Ciebie sprawdzić nie zaszkodzi. Witam. Dzieki za info.. Ale znalazlem na stronie usa nowa wersje (Launch Manager 1.0.8.3 z dnia 14.03.2006:) )rozwiazujaca problem Office'a 2003 :) Chcialem sciagnąc tego patcha co polecales ale server europejski acera nie dzialal...wiec zaczalem szukac tego patch'a na zagranicznych stronach i natknalem sie na nowsza (poprawioną) wersje Launch Menagera :) Teraz wszystko ok. link do programu Launch Manager: http://www.acerpanam.com/synapse/forms/por...words=&areaid=7 pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor_25 Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 a po co ci LM ?:o ja to odinstalowalem bo nie kozystam w sumie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
contradanza Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 (edytowane) slither napisał(a): natknalem sie na nowsza (poprawioną) wersje Launch Menagera :) Teraz wszystko ok. Czy u was też Launch Manager podczas uruchamiania odwołuje się do Acer ePowerManagement (wpisy w dzienniku zdarzeń windowsa) ? Może ktoś wie czego on tam szuka ? Cytat a po co ci LM ? A ja tam lubie to wyświetlanie (zielono mi) na ekranie wszystkich funkcji których używam :D Edytowane 17 Marca 2006 przez contradanza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Mi bez Launch Managera nie dzialaja przyciski € i $ kolo strzalek i oczywiscie dwa klawisze dodatkowe (obok WWW i poczty), poza tym wszystkie funkcje dzialaja, choc nie ma wyswietlania. Aczkolwiek LM mam zainstalowanego, chocby po to, zeby widziec regulacje glosnosci, z ktorej duzo korzystam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slither Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 contradanza napisał(a): Czy u was też Launch Manager podczas uruchamiania odwołuje się do Acer ePowerManagement (wpisy w dzienniku zdarzeń windowsa) ? Może ktoś wie czego on tam szuka ? Nie zauwazylem czegos takiego u siebie... :huh: Doctor_25 napisał(a): a po co ci LM ?:o ja to odinstalowalem bo nie kozystam w sumie:) Ja zainstalowalem B) ...fajny przydatny bajer ktory pozwala na zmiane przyciskow wg wlasnego upodobania :) I nie obciaza strasznie systemu... ;) pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
contradanza Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 (edytowane) Patent na zmianę koloru i czcionki wyświetlania OSD :) - Ustawić wartość "1" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Quanta\QtZgAcer\Settings\TaskBar Icon] "Support OnScreenDisplay MenuItem"="1" Uruchomić ponownie Launch'a i mamy dodatkowe menu :) Edytowane 21 Marca 2006 przez contradanza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...