MAGIC Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 mam dwie płyt do wyboru które mi pasują ale nie wiem którą wybrać prosze o jakieś opinie o tych płytach czy warto i którą warto kupić http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22544 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=24805 mile widziane sugestie co do płyt poszukuję płyty która będzie miała SATA2, nForce4 SLI, 3x PCI Z GÓRY BARDZO DZIĘKUJĘ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Proponuję kupić Epoxa 9NPAJ SLI. Ta płyta jest lepsza od podanych przez ciebie. Kolejnym jej psusem są duże możliwości w oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 OK dzięki zastanowie się nad epoxem może jeszcze ktoś się wypowie na temat tamtych dwóch płyt co ja podałem albo coś innego zaproponuje . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczecin Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 jeżeli chcesz wybierać z tych dwóch to proponuje ci tego Asusa. dobry wybór. lecz jeżeli chcesz dobrą płytę główną to propouje ci DFI LanParty SLI-DR: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16983 jest najlepsza plyta na s939 jak i do overclockingu. nie pożałujesz jak kupisz. ma również SATA150 jaki i SATA300 po 4 wejścia. polecam gorąco.pozdrawiam :-P :-P :-P :-P a sory pominąłem że pottrzebujesz 3x PCI. jeżeli chcesz to proponuje ci również DFI o nazwie modelu Lanparty DLI-DR Ekspert http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=23780 jest to najlepsza płyta główna dostępna na rynku. ja nie widze lepszej, tylko kosztuje. ale za taką cene wart jest kupic i od razu mówie odradzam Epoxa. epoxy są słabe :mad: powiem jedno- Powered by DFI. pozdrawiam B) B) B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1xxx_xxx1 Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 W przedziale cenowym proponowanym przez Ciebie polecę również tego Epoxa. Bardzo dobra płyta, jej możliwości oc niewiele ustępują DFI. Szczecin: DFI nie spełnia podanego warunku, czyli 3 portów PCI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 DFI raczej się nie skusze jeszcze za takie ceny zreszto nie znam tej firmy epoxa, asusa i msi znam po opiniach kolegów a zresztą msi sam posidam i sprawuje się dobrze zastanawiałem się jeszcze nad abitem popytałem w zaprzyjaźnionym sklepie nie polecają za dużo wraca na gwarancje gigabyte nie ma 3pci co jest koniecznością więc tylko MSI ASUS EPOX jakieś sugestie posiadaczy tych płyt ??? ??? ??? . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Zdecydowanie polece epoxa 9npa+ ultra. IMO jedna z najlepszych płyt na 939. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 epoxy są słabe :mad: powiem jedno- Powered by DFI. pozdrawiam B) B) B) Proponuję zajrzeć do tematu o tych płytach i nie wypowiadać takich kłamst i bredni!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczecin Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 jeszcze nie widziałeś możliwości B) DFI.przecież to najlepsze płyty głowne na s939. nowa venus najwięcej potrafi a nie jakiś EPOX który niczego nie warta. najwyższą wydajność osiągniesz właśnie na DFI a nie na Epoxach. zgadzam sie ztym że są dobre ale nie tak dobre jak DFI. a poza tym testowałeś ją kiedyś???/ bo ja tak. a oprócz widziałem jej wyniki e testach. są oszałamiające. Każdemu polecam DFI B) B) B) B) B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 :mur: :mur: buhahahah dobrze sie skapiles :mur: :mur: :blink: :blink: te epoxy maja identyczne mozliwosci o/c jak DFI i sa tansze takze ja moge w 100% polecic epox;a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczecin Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 może nie takie same ale podobne. za to są sporo wydajniejsze, polecam w 100% widziałeś wogóle testy tej płyty?? wiesz co ona potrafi??? Epox schodzi na psy :lol2: :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 to zes teraz palnal epox schodzi na psy :D ta plyta to jedna z najlepszych jakie wydal epox dobrze ze ty widizales testy ..... poczytaj o niej a sie dowiesz co i jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczecin Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 nie ważne co o niej piszą!!! :D :D ważne jaka jest w praktyce!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 a ebde sie klocil myslisz nie chce % dostac juz i tak mam duzo :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczecin Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 to już od tego epoxa wole Abit Fatal1ty AN8. jest lepszy od waszego kochanego epoxa. a pozatym zakończmy ten temat bo mi też nie chce sie kłócić :D :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 To jesli tak to prosiłbym chociaz jeden link do testu z ktorego wynika ze EPOX to padak??? a dfi jest lepsze pod kazdym wzgledem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 To jesli tak to prosiłbym chociaz jeden link do testu z ktorego wynika ze EPOX to padak??? a dfi jest lepsze pod kazdym wzgledem?? no właśnie przydał by się jakiś link z testami tych płyt Epoxa i DFI a przy okazji też jakiś teścik ASUSa i MSI . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 jeszcze nie widziałeś możliwości B) DFI.przecież to najlepsze płyty głowne na s939. nowa venus najwięcej potrafi a nie jakiś EPOX który niczego nie warta. najwyższą wydajność osiągniesz właśnie na DFI a nie na Epoxach. zgadzam sie ztym że są dobre ale nie tak dobre jak DFI. a poza tym testowałeś ją kiedyś???/ bo ja tak. a oprócz widziałem jej wyniki e testach. są oszałamiające. Każdemu polecam DFI B) B) B) B) B) Jak przeczytasz ten test to możemy zacząc rozmowę. Jest trochę posiadaczy tych Epoxów u nas na forum. Mówisz, że Epox jest słaby? Zobacz jakie HTT osiągnął Xtreme Addict. Kupując płytę miałem do wyboru Epoxa lub DFI. Wziąłem Epoxa nie ze wzgledu na cenę, ale ze względu na jego bezkonfliktowość. Moje Patrioty nie chciały działać na DFI. Jeśli chodzi o Abita, to tu można mówić, że firma się stacza. Ostatnim fajnym modelem był AN8 Ultra (którego posiadałem). Obecne KN8 mają niegodne jak na Abita możliwości oc, są gorzej wynokane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczecin Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 http://www.svethardware.cz/art_doc-C77E2FF...E100516C19.html tu macie jeden z testów gdzie DFI wygarał test !!!! zwróćcie uwage na tebele. DFI może większe napięcia ustawiać w biosie niż Epox :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 http://www.svethardware.cz/art_doc-C77E2FF...E100516C19.html tu macie jeden z testów gdzie DFI wygarał test !!!! zwróćcie uwage na tebele. DFI może większe napięcia ustawiać w biosie niż Epox :D :D Więc tak ty jesteś osobą która mówi DFI najlepsze do wszystkiego <_< Dam Ci przykład Xtreme Addict osiągnął max HTT 465 miał wcześniej DFI LanParty na, którym to jego max HTT=310 na jego A64 a na opku 144 320. Więc jak widzisz Epox to jedna z lepszych płyt do O/C. A jeszcze jedno co oprócz tych tabelek w tym teście danym przez Ciebie zrozumiałeś?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Jak by wymienić tu jeszcze płyte saphire, to już wiadomo co będzie najlepsze na 939 :P A ten test gdzie dfi wygrywa jakiś dziwny jest :huh: Brał bym epoxa jednak, zawsze troche grosza w kieszeni a osiągi w podkręcaniu takie same a nawet lepsze czasami ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 MSI K8N SLI-FI [409 zł] Płyta generalnie bardzo dobra i nie za droga ;) Jeśli jednak możesz zapłacić 475 złociszy to kup DFI NF4 SLI INFINITY - jest to okrojona wersja LanParty, ale mimo to jest bardzo dobra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco82 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Jeśli przedzial cenowy do 500 zł to polecam Epoxa lub Asusa. Co do Abita tak jak stwierdził LUMEK "Jeśli chodzi o Abita, to tu można mówić, że firma się stacza". DFI często trafiają do serwisu po nieumiejętnym OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Ja jednak twierdzę, że najlepszy będzie ten Epox. DFI Infinity nie umywa się do tego Epoxa. MSI ma natomiast małą przestreń między slotami PCi-E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Za 500 złotych (równo :P) jest MSI K8N Platinum SLI, która jest ideałem... Epoxy są OKEJ, ale od tej MSI lepszych do 5 stówek, poprostu się nie znajdzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 K8N SLI Platinum mogę polecić również, ale ona kosztuje ok. 500 zł, a niestety przedziałem jest ok. 400 zł (wnisokuje po cenach dwóch płyt zaproponowanych na początku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 znalazłem jeszcze taką płytke ECS`a ECS/ELITEGROUP KN1 Lite http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Products/Prod...e=CPU%20Support posiada ktoś taką płytke jak ona się sprawuje nie moge znaleźć testów ani nawet ceny ile ona może kosztować ??? . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Od tej firmy trzymaj się z daleka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verul Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Plyta miala byc szybka, stabilna i cicha. Nic nie napisane o cenie i mozliwosciach o/c na punkcie ktorych niektorzy tutaj maja manie. proponuje jakiegos ASUSa z pasywnym chlodzeniem. Jest szybki, stabilny i cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...