Skocz do zawartości
Yamakasi

Mój Mały Modzik Kompa

Rekomendowane odpowiedzi

co do tej katody to nie przeszkadza mi to :)

a jesli chodzi o te wiatraczki to temperatura spadla o 5-6 stopni, wiem ze troche spierdzielilem ten wiatraczek z przodu ale pewnie go przerobie bo fakt faktem jest jednak za nisko na to aby wyciagac cieple powietrze :)

ten wentyl z zasilacza nawiewa powietrze do budy bo sprawdzalem wiec nie powinien sie silowac.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest nie mozliwe żeby nawiewał ten w zasilaczu chyba że go obruciłeś głupi kaprys ale wykonalny , pewnie odniosłeś takie wrażenie ale IMO jest to niemożliwe i co do "siłowania" jest dokładnie tak jak mówię, obieg powietrza najprościej sie sprawdza dymem papierosowym :]

edit: kupiłem se ja kiedyś zalmanki z opisu zamontowałem z tyłu prawidłowo i włączyłem, przykładam ręke a one tylko szumią a nie wieją za budą nie czuć pędu powietrza -->bo z tyłu było sitko dokładnie takie jak u ciebie i nie bardzo chciało przez nie wiać dopiero po wycięciu dziury w budzie dołożenie chłodzenia spowodowało obniżenie temperatury i pojawiły się mozliwości do lekkiego oc, pewnie jest zabudowany zasilacz, z sitkiem na zasilaczach się nie spotkałem ale takie kóła ochronne co montują w zasialczach też za wiele powietrza nie przepuszczają i to jest pewnie przyczyna mylnego określenia przez ciebie kierunku przepływu powietrza :]

co do fajek może byc i kadzidło byle sie dymiło :P

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest nie mozliwe żeby nawiewał ten w zasilaczu chyba że go obruciłeś głupi kaprys ale mozliwy, pewnie odniosłeś takie wrażenie ale IMO jest to niemożliwe i co do "siłowania" jest dokładnie tak jak mówię, obieg powietrza najprościej sie sprawdza dymem papierosowym :]

nie pale ale postaram sie sprawdzic a ten zasilacz seryjnie jakos dziwnie wieje bo nie czuc jest zeby powietrze wylatywalo z obudowy ale sprawdze bo mozliwe ze sie myle......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaglądam do tego działu co jakiś czas i tak patrze co wy wyprawiacie ze swoimi obudowami i jak to komentujecie. Naprawde nie dziwie się, że wam ręce opadają ;P nawet takie bezguscie jak ja widzi ze lipna buda, syf w kablach, zero pomysłu i pracy. Ja bym się wstydził to pokazać :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaglądam do tego działu co jakiś czas i tak patrze co wy wyprawiacie ze swoimi obudowami i jak to komentujecie. Naprawde nie dziwie się, że wam ręce opadają ;P nawet takie bezguscie jak ja widzi ze lipna buda, syf w kablach, zero pomysłu i pracy. Ja bym się wstydził to pokazać :|

Ja tam sie nie wstydze i moze mam syf w kablach ale juz go powoli uprzatnelem zreszta wiele jest takich obodow poprzerabianych i syf w kablach tez maja poza tym to jest moje wlasnoreczne i mi sie podoba!! poza tym lepsza chybajest lipna buda z kilkoma diodami na krzyż i bokoszyba z plexi niz jakas szara obudowa prawda?? a i wole lipne tandety wlasnej roboty niz kupiona w sklepie super swiecaca buda za 500zł albo podobnie bo przynajmniej widze i weim ze ktos mial i ma pomysl i cos chce z tym zrobic tylko nie wie czasem jaki i dlatego tworzy takie topiki bo chce uzyskac od was pomocy a nie zebyscie go na starcie zje**li. znaleźli sie kozacy.

to jest nie mozliwe żeby nawiewał ten w zasilaczu chyba że go obruciłeś głupi kaprys ale wykonalny , pewnie odniosłeś takie wrażenie ale IMO jest to niemożliwe i co do "siłowania" jest dokładnie tak jak mówię, obieg powietrza najprościej sie sprawdza dymem papierosowym :]

edit: kupiłem se ja kiedyś zalmanki z opisu zamontowałem z tyłu prawidłowo i włączyłem, przykładam ręke a one tylko szumią a nie wieją za budą nie czuć pędu powietrza -->bo z tyłu było sitko dokładnie takie jak u ciebie i nie bardzo chciało przez nie wiać dopiero po wycięciu dziury w budzie dołożenie chłodzenia spowodowało obniżenie temperatury i pojawiły się mozliwości do lekkiego oc, pewnie jest zabudowany zasilacz, z sitkiem na zasilaczach się nie spotkałem ale takie kóła ochronne co montują w zasialczach też za wiele powietrza nie przepuszczają i to jest pewnie przyczyna mylnego określenia przez ciebie kierunku przepływu powietrza :]

co do fajek może byc i kadzidło byle sie dymiło :P

co do zasilacza to zeczywiscie ma sitko takie jak mam na obudowie z tylu tylko wieksze zreszta zrobie foty to zobaczysz. no i zaras odwroce ten wiatraczek z przodu zeby nawiewal....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://casemodgod.com/modules.php?name=For...um_cat&cat_id=2

Masz tu strone pooglądaj sobie , może cię to zainteresuje. A co do pojęcia "Modingu", to niedługo się wszyscy bedą kłucili że mają zmodowaną bude bo "przecież mam swiecący wiatrak" albo "przeciez mam wstawione okno" !!!! Ok mozna muwić ze to jest mod ale chyba staję się to coraz bardziej niesmaczne , chyba że ktoś to zrobi naprawde estetycznie. Twoja buda wygląda tak jak byś obudził sie rano , odworzył szuflade i zaczął przykręcać i przyklejać wszystko co ci wpadło pod rękę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://casemodgod.com/modules.php?name=For...um_cat&cat_id=2

Masz tu strone pooglądaj sobie , może cię to zainteresuje. A co do pojęcia "Modingu", to niedługo się wszyscy bedą kłucili że mają zmodowaną bude bo "przecież mam swiecący wiatrak" albo "przeciez mam wstawione okno" !!!! Ok mozna muwić ze to jest mod ale chyba staję się to coraz bardziej niesmaczne , chyba że ktoś to zrobi naprawde estetycznie. Twoja buda wygląda tak jak byś obudził sie rano , odworzył szuflade i zaczął przykręcać i przyklejać wszystko co ci wpadło pod rękę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh posprzatalem balagan w kablach chyba ze nów wam sie nie podoba zreszta zobaczcie sami bo jak znow zaczne cos pisac to zaras zaczniecie mi wrzócać ze nadal nic nie zrobiłem heh..........

no i zerwałem naklejki :P

a co do tej szuflady to nie obudzilem sie rano i nie postanowilem wsadzic i ponaklejac co tylko mialem pod reka choć z tymi diodami to tylko czerwone i zielone mialem ale pewnie niedlugo wstawie niebieske bo mi sie bardziej podobaja.

a i jak wczesniej napisalem to jest "mój mały modzik kompa" a nie jakiś wielki zmodowany kozak nieprzypominajacy wygladem komputera. Wy mnie tak od razu zjechaliscie na poczatku ze zrobilem burdel i wogole nic nie zrobilem i ze to wszystko nie jest ladne ale porownujac to ze zwykla szara obudowa schowana gdzies pod biórkiem ktora tonie w kurzu to moja obudowa jest ladna nieprawdarz?? kiedyś w "Komputer Świat" był taki artykuł "Kolorowy jak pecet" i tam ktoś napisał "Komputer może być szary i nijaki lub elegancki i kolorowy niczym paw." ja nie zrobiłem z tego kompa pawia ale też nie jest on juz szary i nijaki i mi sie podoba!! i jak tylko bede miał czas to przerobie/zmoduje/stuninguje go bardziej no i mam nadzieje ze ładniej :)

post-119390-1142795964_thumb.jpg

post-119390-1142796240_thumb.jpg

Edytowane przez Yamakasi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi