uff...AR Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 sorry za jakosc i wielkosc, ale tyle mi sie udalo wycisnac z painta i hp photosmarka 318. to rysunek a to zdjecie pewnie juz wiecie o co chodzi ;] minowicie dwie z tych czesci (nie wiem jak sie nazywaja) nie sa przylutowane dobrze do mobo (jedna to nie ma szans zeby wogule sie stykala). czesci oznaczone literka 'A' na rysunku maja na sobie napisane: "DO117 FDB 6670AL" a te oznaczone 'B': "DO120 FDB 6035AL" jak ktos wie za co sa one odpowiedzialne lub jak sie nazywa to bardzo prosze o informacji. wydaje sie ze plyta dziala OK, ale kto wie. moze czegos nie wykorzystuje albo wyjdzie to jak mi sie gwarancja skonczy. nie mam szczescia do tej plyty (byla wymieniona na gwarancji bo sie kondensatorki wylaly). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 w celu wyjasnie do czego sluza te "elementy": http://www.fairchildsemi.com/pf/FD/FDB6670AL.html i pdf: http://www.fairchildsemi.com/ds/FD/FDB6670AL.pdf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 dzieki za pomoc baltazaar, ale jak bys mi jeszcze wytlumaczyl o co dokladniej chodzi, bo ja z tego to duzo nie rozumiem (z elektronika to ja mialem tyle wspolnego co z mercedesami, czyli nic). prosze o wyrozumialosc, ale serio nie moge wywnioskowac co to ma robic (nie robic) w moim kompie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokos Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 sciągnij sobie z netu opis regulatora SC2422 to wszystko będzie jasne.Na płycie są cztery pary tranzystorów podających napięcie dla procesora są one obsługiwane przez SC1105-to wszystko znajdziesz w opisie.Na radiatorach przesuniętych tranz.jest chyba 5V -uważaj aby nie poszło na procesor bo będzie bad.Jeśli płyta jest na gwarancji to oddaj,mogą być problemy z jej realizacją ponieważ takie przypadki z reguły kwalifikują jako wina klienta (podkręcanie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 wlasnie sie zastanawialem ze ja oddam ale byla wymieniana w pazdziernikui ta jest nowa. jestem na 100% pewien ze to musialo byc z nia od poczatku tylko tego nie zauwazylem. przeciez sie nie przesunely od krecenia?! tylko sie zastanawiam co powiedziec, jak gosciu w serwisie sie spyta czy to w czyms to przeszkadza, bo w sumie to system chodzi stabilnie. na plyte to mam jeszcze prawie 2 lata gwarancji wiec chce poczekac jeszcze zeby na pewno nie mieli tych plyt juz na stanie to mi wymienia na jakas z ddrkami, albo zwroca kasiore a ona kosztowala 520 wiec na dobra plyte by bylo ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokos Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 nic więcej w takiej sytuacji nie mogę poradzić.Mimo to ściągnij aplikację SC2422 i sprawdź czy po przesunięciu tranz.dolnego do rezystora nie spowoduje wzrostu napięcia i spalenia procesora,po tym co piszesz przypuszczam,że dostałeś płytę po rotacji lub nieudolnym serwisie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 szukam wlasnie tego SC2422, ale zainteresowalem sie napieciami i tak: ustawione w biosie 1,725 1,75 1,775 wskazywane w biosie 1,67 1,67 1,71 wskazywane przez MBM 1,74 1,74 1,79/1,80 troche to dziwne mi sie wydaje, czy to ma jakis zwiazek? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokos Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 na "wirtualnej" wpisz SC2422 i szukaj w świecie,pierwszy plik .pdf do ściągnięcia w twoim przypadku chodzi o prąd dla procesora a nie o napięcia bowiem część zasilania procesora nie działa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 mi wyglada na to ze te koncowki mocy cholerne mocna sie rozgrzaly i odlutowaly, oddaj ja na gwarancje a jak nie przyjma to lutownica w dlon i do dziela :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 hmmm... bo to rzeczywiscie tak wyglada, ale ja na niej nie krecilem jakos ekstremalnie, a buda jest b.dobrze wentylowana. moze wlasnie przez te napiecia A2000+ dzialal na niej niestabilnie. poczekam jeszcze troche i oddam do serwisu, ale nie usmiecha mi sie kompilowac programy z javy na p150 ;[ przez miesiac, wiec chyba dopiero w wakacje bedzie czas;[[[[[ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokos Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 teraz wszystko jasne ,jednak kręciłeś i to należało napisać od razu jak też to ,że nie znasz się na elektronice.Pchaj płytę do serisu i to jak najszybciej,piszesz o niestabilnej pracy i niech to będzie podstawą reklamacji.w razie jej nie uznania konieczne będzie lutowanie i diagnoza elementów w obw.zas.proc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 ale jak bys mi jeszcze wytlumaczyl o co dokladniej chodzi, bo ja z tego to duzo nie rozumiem (z elektronika to ja mialem tyle wspolnego co z mercedesami, czyli nic). ja widac pisalem. dzieki za wszystkie informacje pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...