weronica Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Mam big problem. Instalowałam qmpeli Winde 2000 na uprzednio sformatowanym dysku i nic !! Instaluje i sie przerywa zawsze w tym samym momencie. Probowalam z plytek i z dyskietek i zawsze zawieszka w momencie "ładowania plików ntfs" podejrzewam ze jest cos ze sprzetem moze hdd?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Napisz na jakim sprzęcie (wszystkie części).POdejrzewam że to sprawa jak zwykle gf2mx :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 sprzecior : Ati all wonder radeon mobo: jakis soltek na sdramach proc: duron 600 ram: 256 hdd: ibm voager 30 gb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Czyli zawiesza się komp poprostu???Czy wywala błędy podczas kopiowania plików?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomek Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 A ja mysle ze dysk ma bad sectory, warto by to sprawdzic na innym kompie!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Przy instalacjii komputer wywala czarny ekran, ciągle w tym samym momenicie. Niestety przy formatowaniu wykryto 1.2 gb bad sector'ów, niewiedzialam o tym bo mnie przy tym nie bylo ale chyba wlasnie bad sector'y spowodowaly to ze nie mozna windy zainstalowac. W tym momencie nasuwa mi sie wazne pytanie czy mozna jakos ominac bad sectory. Jakkis pprogram moze?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Podczas formatowania można ominąć bad sektory.Wtedy dysk dzieli się (można tak powiedzieć) na sprawne sektory i nie sprawne.Kiedyś kumpel wpadł do mnie ze swiją caviarą 500MB .Formatowanie trwało 2 godziny :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 rozbierz kompa raz jeszcze jakbys go na swiezo składal dysk jeszcze raz podziel na partycje i try again!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 btw jak się myle moją teorią to prosze mnie poprawić :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 u mnie na IBM'ie bylo to samo z Winem 2000 i Xp. Na pewno wina dysku. Nie pomagaly formatowania, zmiany systemu plikow itp. Z tym, ze u mnie wyskakiwal niebieski ekran z komunikatem UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSC Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Dosc czesto spotykam sie w pracy z tym problemem wlasnie na dyskach IBMa, najprawdopodobniej i tu wina lezy po stronie Big Blue. Sprawdz jak przebiega setup na innym HDD nawet 1 czy 2GB byle nie IBM. Zastanow sie czy dziewczynie potrzebny jest system plikow NTFS (w tym przypadku polecilbym jednak FAT32, szybszy, a w razie padu masz dostep do partycji bez specjalnych DOSdriverow). I jeszcze jedno, ustaw w BIOSie automatyke wykrywania HDD, po pomyslnym setupie mozesz wlaczyc ustawianie manualne (przekonalem sie , ze czasem przy setupie W2K lepiej miec wlaczona automatyke detekcji HDD, dziwne ale dziala). Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Wlasnie - o co chodzi z tym unmountable_boot_volume - qmpel zrobil raid na dwoch B4 i bylo dobrze, ale pewnego dnia sie posypalo i ma tylko to i zwis... Da sie jakos odzyskac dane? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 tez bardzo bym chcial wiedziec o co z tym chodzi. Ale zaobserwowalem, ze ten problem wystepowal tylko jak dysior byl w kieszeni. Jaki czort? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 No nic nam innego nie pozostało jak przekładać podzespoły no i doszlismy ze qmplem ze grafa jest padanieta. Niestety nadszedl koniec wypasionego Ati All Wonder'a Radeona :( ale jest na niego gwarancja :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...