Skocz do zawartości
yatering

Epox 9npa+ultra Komunikat "ff" Ktos Ma Epoxa?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam stalem sie "szczesliwym posiadaczem' nowego kompa, zasugerowalem sie tym forum i zakupilem wspomnianego(nie narzekam nadal uwazam ze dobry zakup :P epoxa, radeona saphire gto2 tagana 380 w dwie kosci 512 patrioth colerek itp wiec co za problem? (lamerski zapewne:( zaczne od poczatku zlozylem kompa zainstalowalem windowsa wszystko wpozadku wlozylem karte wi fi ktora zaczela mi wariowac i uruchamiac jakis proces ktory zajmuje mi 100 zuzycia procesora oki wiec odinstalowalem i wszystko wpozadku (mysle pewnie stery nie koniecznie kompatybilne z xp) ale zauwazylem przypadkiem ze na tym malym wysietlaczu na epoxie pokazuje mi "FF" a na mojej instrukcji mowi mi na koncu ze to boot atempt (co rozumiem ze wszystko oki) ale na poczatku instrukcji zkolei mowi mi ze cos nie tak z wlozona karta albo plyta glowna (potrzeba wymiany)albo z biosem ... i teraz nie wiem co myslec czy wpozadku jest FF czy nie jesli nie to co moze byc przyczyna zrestartowalem zworkami biosa uzylem load fail safe mode i nic wyjalem ram to samo wyciagnalem grafe to samo ... ale dalej sprobowalem uruchomic darmowe gry ktore dostarccza saphire wraz karta i zadna mi sie nie odpalila a na jednej z nich windows wyswietlil mi No video card ... poszedlem do malego sklepiku i poprosilem o sprawdzenie grafy nie wspomnie ile mnieza pol h roboty skosili ale powiedzieli ze wpozadku,.. wiec pytanie co mam zrobic sciagac biosa czy stery do nvidii nowe czy moze do grafy czy te FF to w koncu dobrze czy zle .... zalamany :( z gory chlopaki dzieki za pomoc

ps moze cos pokrecilem przy skladaniu kompa ... ale nie sadze :( jakies pomysly ?

Edytowane przez yatering

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zanim pojawi się FF, to przy uruchamianiu komputera są inne znaki? Przed FF powinny być inne znaki przy rozruchu. FF jest niejednoznaczne i oznacza, że jest wszystko dobrze, ale jak jest coś walnięte, to też pokazuje FF.

Co do nie działania gier, to zapewne jest problem sterowników, sądząc po Twojej wypowiedzi, to nawet nie wiesz, jakie masz zainstalowane.

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zainstalowalem org z plyty ... a przed ff on przelatuje mnostwo znakow ale bardzo szybko ... wczesniej jak byly jakies drobnostki to sie na nich zatrzymywal i jak je naprawilem to lecial do ff ... moze moja wypowiedz jest chaotyczna ale wiem jakie stery zainstalowalem :P pierwsze z brzegu :P bo chcialem tylko kompa najpierw odpalic ...

Edytowane przez yatering

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam nadzieje ... bo naprawde dziwny ten manual pisza ze ok i ze nie ok ten ff ;P wkazdym rrazie winda mi padla po instalce nowego dx9.c i teraz i tak musze nowy format poscic ;/ ale dzieki za info mam nadzieje ze bedzie wpozodku

Heh nie panikuj a co by bylo jakby tam nie bylo tego wyswietlacza pewnie bys sie tym nawet nie przejął bo bys nie widzieł ja mam epoxa w pracy mam pełno epoxów i to jest tak, jak jest ff to jak ja to mówie Fszystko Fporządku :lol2: a przed ff sa sprawdzane inne pierdy wiec jak jest ok to wszystko zasuwa szybko az do ff a jesli cos jest nie tak z któryms układem to sie zatrzymuje np na Cf :lol2: i dalej nie pojdzie. wiec martw sie tym co sie tam pojawia znaczy wszystkim innym ale nie FF np te wspomniane Cf i na tym sie zatrzyma. Chociaz z drugiej strony to nie powinno sie tak do konca wierzyc w to co tam sie wyświetla :) ja mialem taki przypadek ze pisalo zeby zmienic mobo itd zmienilem chyba ram i poszlo dalej hehe.Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi