Skocz do zawartości
piorut

Mail Jako Dowód W Sądzie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Kupiłem wysyłkowo dysk twardy, uszkodzony mechanicznie, nie zauważyłem drobnego pęknięcia. Firma odmówiła przyjęcia twierdząc, że to moja wina. Zdecydowałem, że sprawy nie odpuszczę. Pisałem jeszcze do firmy prosząc o ugodowe rozwiązanie.

1) Dostałem od niej ekspertyzę serwisową. W jaki sposób mogę ją podważyć (w innych sklepach komputerowych nieoficjalnie stwierdzono, że te uszkodzenia nie świadczą, ze stało się to z mojej winy)?

2) Firma się nie zgodziła, ale w mailu przyznała się, że chciała wymienić albo elektronikę z mojego dysku albo talerze i wysłać do dystrybutora by dał się nabrać i przysłał nowy dysk. Słowem opisuje w mailu jak chciała przeprowadzić ten proceder, ale elektonika była niekompatybilna i dlatego się jej nie udało. Cały mail jest jakby przeciw firmie, przeciw której chcę wnieść sprawę do sądu. Tylko jakim dowodem może być w sprawie? Gdzie mógłbym znaleźć potwierdzenie, że jest to autentyczny mail, że wysłano go z tej firmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam nie mozesz dobrac sie do serwera pocztowego

sam mail na twoim kompie to nie dowod ( mogles go spreparowac )

w naglowku masz wszystko

z drugiej strony jest mozliwosc spreparowania maila zeby wygladal ze jest wyslany z innego konta

Edytowane przez avecezary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi