Skocz do zawartości
Piwo_

Przedłużka Kabla Do Panelu Audio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Kupiłem obudowę z panelem audio z przodu ale po zamontowaniu wszystkich podzespołów okazało się, że kabel od panelu nie jest wystarczająco długi żeby sięgnął do miejsca na płycie głównej gdzie ma byc podłączony. Szukałem takich przedłużek na allegro ale nic nie znalazłem. Gdzie moge takie coś dostac? Co zrobic żeby to działało?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam podobne pytanie

mam taki czytnik kupiłem go pół roku temu http://allegro.pl/item92182788__wyprzedaz_...deo_po_25z.html

teraz bede zmieniał obudowe no ale kabel usb jest za mały

chciałem przedłużyć kabelkiem od cdromu lub karty dzwiekowej podłaczam wszysko tak jak na tamtej stronie na schemacie a tu lipa panel nie jest wykrywany

wszysko było dobrze tylko że go nie wykrywa !? co robić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi sie że chodzi my o przedłużenie takich kali które podpina sie pod mobo, a nie do wejść/wyść minijack z tyłu obudowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej kup nową obudowę. Albo od razu cały zestaw żebyś nie musiał wszystkiego składać itp...

PqX naprawdę nie wiem jak Ci dziękować za tą wspaniałą radę... :wacko: kabelek jest za krótki więc podzespoły, które mam wyrzucę przez okno i pójdę do MediaMarkt'u po gotowy [ciach!]iany zestaw a dla pewności zapytam się sprzedawcy (który zna sie na komputerach jak endrju na polityce) czy komputer, który oglądam jest dobry. Ciekawe co mi odpowie :lol: . Jesli powie, że ten komputer to super maszyna i lepszego nie znajde to wydam na niego pieniądze, których nie jest wart. Zabiorę go do domu i mimo tego, że wydałem całą kasę na [ciach!]iany sprzęt bede sie cieszył :banana: , że nie muszę już się męczyć z przedłużeniem kabelka <_<

J.O.H.N. tak jak mówi dadziuk chodzi o podłączenie audio pod płytę główną a nie przedłużacz do mini jack'a.

KAMILcom umiesz zakładać nowy temat? :blink:

Dzięki za rady (szczególnie PqX'owi). Okazało się, że przedłużacz nie będzie potrzebny. Wystarczyło rozkręcić obudowę i poprowadzić kabel inną drogą niż tą, którą obmyślili wybitni inżynierowie czuwający nad wysokim poziomem funkcjonalności produktów swojej firmy. Kabelek sięgnął :banana: (yes, yes, yes)

Pozdrawiam :mrgreen:

Edytowane przez Piwo_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi