ALEX-77 Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Witam program mi wypisuje cały czas przy uruchamianiu taki tekst: System operacyjny nie obsługuje bibliotek Native NT SCSI Zainstaluj sterowniki ASPI,by używac Cdex,zobacz plik pomocy jesli potrzebujesz dodatkowych informacji. Instalowałem juz ASPI i nic dalej ten sam napis co zrobić mam ?? POMÓŻCIE juz sam niewiem :( :( :cry: Pozdrówka ALEX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALEX-77 Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 OK udało mi się niewiem jakim cudem ale otwożył mi sie Cdex (kilkakrotnie próbowałem instalowac ASPI :) ) ale mam problem z zrzuceniem utworów z płytki jak prubuje zrzucic to program sie zawiesza i brak odpowiedzi cdrom zamieli i koniec ,tak samo jak w Nero chcę na audio przeżucic tez sie zawiesza co to moze byc ?? Pozdrówka ALEX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 zainstaluj ForceASPI z cdrinfo.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 najlepiej przeczytaj sobie ten artykul http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/aspi/aspi.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALEX-77 Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Dzieki panowie ale zainsztalowałem ForceASPI i dalej to samo Cdex uruchamia sie normalnie widzi napędy ale jak włoże płytke z muza i chce zrzucic utwory to pniby czas leci ten pasek Jitter (albo jakos tak ) wyskakuje do połowy i stoi naped też niepracuje program sie wiesza no i kapa w Nero jest to samo jak chce zrzucic na audio płyte :? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALEX-77 Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Cholera juz próbowalem chyba wszystkiego i nic znowu mi sie nawet nie uruchamia Cdex tylko wyskakuje napis : System operacyjny nie obsługuje bibliotek NATIVE NT SCSI i pod spodem Napisik : Zainstaluj sterowniki ASPI by używac Cdex . No japiernicze no mam zainstalowane i kapa dalej niedziała .Czy komus wogule działa ten programik pod XP profesional ??? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carno Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Już chciałem zakładać nowy topik a jednak znalazłem w szukajce :P Więc problem się rozkłada, mam dwa systemy... na win 2000 mam coś takiego że cedex nie widzi mi napędów optycznych (nagrywarki i cd-rom'u) tylko wyświetla dwa wirtualne. Wspomnę że wcześniej zainstalowałem Nero, później Alcohol no i po czasie CDexa. Co do tego artykułu dotyczącego ASPI na cdrinfo to zrobiłem wszystko według instrukcji i nic najpierw Adaptec ASPI v4.71.2 - nic nim nie wskórałem a ForceASPI v1.8 także okazał się bezużyteczny :evil: Na drugim systemie czyli winXP instalując CDexa wszystko gra! choć podkreślam że tam nie mam zainstalowanego Nera i Alcoholu... No dobra, a teraz próba u laski na kompie: konfiguracja taka: WinXP, zainstalowane Nero oraz Alkochol no i w końcu CDex podczas którego załaczania pojawiła się taka informacja: no to w końcu odinstalowałem CDexa, użyłem Adaptec ASPI v4.71.2 i :!: :!: :evil: potem ForceASPI v1.8 no i teraz włączając CDexa ikonka zamienia się w klepsydrę po czym znika i wogóle nic sie nie uruchamia... Co jest grane? Czy Nero lub Alkochol jest tego powodem? Miał ktoś takie przypadki i rozgryzł w czym knif :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 NIe wiem z czym moze być problem. Ja nigdy u siebie jeszcze nie instalowałem zadnej wersji aspi i nie miałem z niczym problemów. W cedexie zawsze w opcjach ustawiam zeby korzystał Native NT.... Napisałes ze problem z włączeniem cdexa pojawił się po odinstalowniu go, wgraniu aspi i ponownej instalacji i tu musi być przyczyna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carno Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 nie... źle zrozumiałeś :P w tym trzecim przypadku u laski na kompie po zainstalowaniu CDex'a pojawiał sie od razu taki komunikat jak zapodałem, później dopiero odinstalowałem go i zainstalowałem ASPI na nowo... potem znów na świerzo CDex'a i efekt taki jak tam wspomniałem :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carno Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 OK :D u mnie pod win2000 już wszystko gra, zrobiłem to ponownie według innej instrukcji czyli za pomocą ForceASPI v1.8, ten pakiecik posiada następujące aplikacje: instASPI - instaluje najnowsze drivery ASPI dumpASPI - robi kopię aktualnie zainstalowanych driverów ASPI restASPI - przywraca drivery z uprzednio zrobionej kopii killASPI - usuwa aktualnie zainstalowane drivery ASPI aspichk - sprawdza poprawność instalacji driverów ASPI więc najpierw użyłem killASPI i dla pewności sprawdziłem za pomocą aspichk czy odinstalował wszystkie 4 sterowniki ASPI i zrestartowałem kompa następnie użyłem instASPI i znów ponownie uruchomiłem kompa i zapodałem aspichk który wykazał: ASPI32.SYS 4.71.2 WOWPOST.EXE 4.71.2 WINASPI.DLL 4.71.2 WNASPI32.DLL 4.71.2 No i po tym zabiegu CDex'widzi mi napedy nagrywarke i cd-rom Natomiast u laski na kompie zrobiłem tak samo i WinXP podczas załączania CDex'a cos mysli i za chwile przestaje, nic się nie otwiera... pojawia sie klepsydra i znika i tak jak by CDex'a nie było... :evil: Co może być przyczyną? z ASPI wszystko gra bo Nero i inne programy działają bez zarzutu tylko z nim są cyrki, wydaje mi się ze czegoś w windzie brakuje albo cos jest schrzanione Ma ktos jakies lekarstwo na to?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 wuwalcie ten badziew ,EAC lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...