CthulpiSS Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz. Mianowicie jak bloczki zareaguja z pasta Coollaboratory Liquid Pro? Ci co znaja temat widzieli co ta pasta robi z czyms nie wykonanym z czystej miedzi. Ktos to w ogole testowal? :arrow: http://mcs.pc.pl/produkt1242.htmltxt ze sklepu który sam zacytowałeś: "Pasta Liquid Pro została opracowana z myślą o zastosowaniu wyłącznie w wysokiej jakości układach chłodzących, w których powierzchnia radiatora wykonana jest z miedzi, srebra, niklu lub złota. Pasty nie należy stosować w połączeniu z aluminium!" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) Jako, że mam pytanie o bloczki Mate'a dopisze się tu: Mam możliwość zakupienia za 35zł tego bloczku na mojego Galaxy GF 6600GT (450/1000) Obecnie posiadam chłodzenie Zalmana które jednak np w stress w Oblivion powoduje wzrost temp do 60`C - w idle temp ok 45`C Tu pytanie czy ten bloczek z tak niewielką powierzchnią miedzi (40x40x6mm) będzie sobie wstanie poradzić z kręconym 6600GT Czy ktoś z Was posiada na mocniejszych kartach ten blok i uważa, że spełnia on swoje zadanie. Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez glo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Za 35zł to sie bym nawet nie zastanawiał, same złączki to tutaj koszt ponad 15zł :lol: Spokojnie starczy... i oczywiscie bedzie lepsze od zalmana :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Złączki akurat będą choinkowe , chodziło mi o pokazanie tego dość skromnego spodu który miałby konkurować z zalmanem. No chyba, że są wydajniejsze bloczki w cenie max 50zł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Jako, że mam pytanie o bloczki Mate'a dopisze się tu: Mam możliwość zakupienia za 35zł tego bloczku na mojego Galaxy GF 6600GT (450/1000) Obecnie posiadam chłodzenie Zalmana które jednak np w stress w Oblivion powoduje wzrost temp do 60`C - w idle temp ok 45`C Tu pytanie czy ten bloczek z tak niewielką powierzchnią miedzi (40x40x6mm) będzie sobie wstanie poradzić z kręconym 6600GT Czy ktoś z Was posiada na mocniejszych kartach ten blok i uważa, że spełnia on swoje zadanie. Ja mam na GF6600GT starusieńką Proximę i wystarcza, a ten bloczek jest na pewno wydajniejszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Napisz mi temperaturki na twoim zestawie. i nie cytuj obrazków :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 jak Ty nie chcesz tego bloczku to daj mi namiary na sprzedawce i sam go kupie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Albo ja ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 precz sępy, juz kupiłem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Założyłem i wstępnie przetestowałem XC-1. Moje spostrzeżenia: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=139223&st=114 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Na targach miałem okazje potrzymać i pooglądać nowe bloczki... pit nam przyniósł pokazać :P Mnie sie bardzo podobały, szczególnie ciekawy x3n z tym takim "nierówno-chropowatym" topem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 A ja chciałem zwrócić uwagę na jedną rzecz, która jest atrakcyjna w tych bloczkach, a która szczególnie w przypadku bloczku na CPU może być problemem Mam w układzie wskaźnik przepływu. Od jakiegoś czasu mogłem zaobserwować, że spada mi średni przepływ w układzie :( Zacząłem przyglądać się poszczególnym elementom WC. I okazało się, że pomiędzy żeberkami przy króćcu wlotowym bloczka na CPU nazbierało się sposobu brudu, paprochów. Mam wskaźnik więc mogłem zobaczyć, że coś jest źle, PX ma przezroczysty top więc bez trudu dostrzegłem w czym może być problem Bloczek Mate'a X3N SX ma bardzo podobną konstrukcję spodu (cienkie żeberka bardzo blisko siebie) co daje tak dobrą wydajność ale powoduje, że łatwo zbiera brud. A nieprzezroczysty top nie daje możliwości dostrzeżenia problemu. Jeśli nie masz w układzie wskaźnika przepływu jedynym wskazaniem, że coś jest nie tak mogą być rosnące tempy. Albo problemy z zamęczoną pompką ;) Nie jest to krytyka tych bloczków. Chcę jedynie zwrócić uwagę na pewien aspekt ich konstrukcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Andy - pomysl o jakims filtrze bo Ci ten syf Swissflowa popsuje. Swissflow zaleca zastosowanie filtru. BTW - mi sie zdaje czy glo byl kiedys kobieta? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...450&p=1688331 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Andy - pomysl o jakims filtrze bo Ci ten syf Swissflowa popsuje. Swissflow zaleca zastosowanie filtru.Filtr? Ale skąd? :? Może masz jakiś link do przykładowego filtra? BTW - mi sie zdaje czy glo byl kiedys kobieta? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...450&p=1688331 A co glo ma do tego topika? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 "syfki" dostaja sie do układu podczas napełniania , kieds jak zdemontowałem wc i rozebrałem swój blok wyciagnołe z niego pieknego"gonokoka" :) , przy nastepnym napełnianiu uzyłem drobnego sitak i teraz wnetrze bloku mam czyste :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Nie wiem - najprostsze rozwiazanie jakie mi przychodzi to zrobic filtr z gazy/rajstop :D Popytam sie w hydraulicznym czy sa takie filtry gotowe do kupienia. Na pewno w metalowym mozna kupic siatke, ktora bardzo dobrze bedzie zatrzymywac wszelkie zanieczyszczenia Co do glo - w tym temacie pisze "kupilem", w tym co dalem link pisze "wolalabym" Nieoczekiwana zmiana plci?:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...