igomako Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 (edytowane) no wlasnie - obchodzicie to swieto przypadajace na dzisiejszy dzien i noc? wielkie irlandkie swieto piwa i ich kultury :) opowiedzcie cos... ja dzisiejszy dzien spędzilem w irlandzkim pubie a teraz przenioslem sie ze znajomymy do mnie i dalej czcimy patryka pijac ten jakze blogoslawiony napój... jest to dla mnie jedno z niewielu zachodnich swiat ktore jestem w stanie przyjac. a wy? prosze o opinie i relacje :) Edytowane 17 Marca 2006 przez igomako Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 pierwsze słyszę o czymś takim ;o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 pierwsze słyszę o czymś takim ;oto chyba boondock saints nie ogladales ;) fajne swieto ;) szkoda, ze tak malo irlandzkich pubow u nas w polsce mamy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 w gdansku calkiem słuszna ilosc ich mamy, jest w czym wybierac :) w koncu ang i irlandzkie puby sa najlepsze ze wszystkich :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Tak jak każdy dzień? To święto Irlandzkie... Widziałeś by w irlandii był weekend majowy? Bo Ja nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 najpierw te całe walentynki poozniej halołin a teraz jeszcze to ? normalnie hameryka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 No ja nie wiedzialem o tym święcie, ale ze 6 browarów wczoraj wlałem w siebie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Każda okazja jest dobra ;) A tak powaznie to lepsze to jak Walę Tynki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 (edytowane) lepsze jak walenie tynkow i to cale debilstwo z haloween.. bo powiedzcie - czy jest w polsce swieto piwa? nie ma :) ps. dzien sw patryka to Irlandzkie, nie glupioamerykanskie swieto... Edytowane 18 Marca 2006 przez igomako Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Oooo super. Jeszcze jedno święto. To kiedy wreszcie Polacy zaczną pracować? Bo żeby świętować, trzeba mieć za co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 (edytowane) lepsze jak walenie tynkow i to cale debilstwo z haloween.. bo powiedzcie - czy jest w polsce swieto piwa? nie ma :) ps. dzien sw patryka to Irlandzkie, nie glupioamerykanskie swieto... Jedno i drugie przeszczepione, nie pasujące do naszej kultury, tradycji edit MareCeK Nie przesadzaj po Czechach pracujemy najwięcej w Europie Edytowane 18 Marca 2006 przez EsiuWWW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 od kiedy to do slowian piwo/alcohol nie pasuje? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Do Polski już też to dotarło ? :blink: Bez przesady ... Mam tylko nadzieję, że angielskich zwyczajów kulinarnych nie zaczniemy przejmować. A w Anglii dzień Św. Patryka minął tradycyjnie - Guiness ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober9035 Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 byłem w pubie na starym mieście tłok i browar w cenie 9zl w sumie było cienko, ale już nigdy nie zapomnie tak spitych irlandczyków i brytyjczyków ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Zdaje sobie sprawę z tego, że jest to bardzo fajne święto, ale nie nasze! Więc nie widze powodu aby po raz kolejny upodabniać się do innch krajów. Bo jeśli już to mamy robić, to znalazłbym wiele innych pozytywnych rzeczy jakie by można zmienić/zaadoptować. Gadałem w nocy z ojcem, bo był w Dublinie na paradzie, to podobno wszystko świetnie wygląda. Piwko się leje, fajna atmosfera, itd;] A jeśli ktoś stara się na siłe wyszukiwać powodów tylko po to, żeby się napić to biada mu. Bez okazjie nie potraficie? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Piwko na kazda okazje jest dobre. Wczoraj nawet nieswiadomie to uczcilem, zreszta tradycyjnie obalajac Żywczyki w piatkowe popoludnie ;] Btw. Moze lepiej swieto Czystej? To przynajmniej pasowaloby do naszej kultury, bo jednak w przeszlosic, wiecej spijalismy Vodki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 no wlasnie - obchodzicie to swieto przypadajace na dzisiejszy dzien i noc? wielkie irlandkie swieto piwa i ich kultury :) opowiedzcie cos... ja dzisiejszy dzien spędzilem w irlandzkim pubie a teraz przenioslem sie ze znajomymy do mnie i dalej czcimy patryka pijac ten jakze blogoslawiony napój... jest to dla mnie jedno z niewielu zachodnich swiat ktore jestem w stanie przyjac. a wy? prosze o opinie i relacje :) Mimo ze tutaj Irlandczykow sie nie lubi, to jednak dzisiaj w tyrce wszyscy ziona alkoholem i udaja ze pracuja. U mnie byl Guiness. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Zdecydowanie trzeba to oblać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 (edytowane) Zdecydowanie trzeba to OLAC. Nie interesuja mnie swieta ani irlandzkie ,amerykanskie ,niemieckie , brytyjskie czy jakiekolwiek inne... Ale rozne gusta i gusciki ;) Mnie juz lekka nerwica wziela na ostatnie halloween jak jakies dzieci u mnie na parafii chodzily sobie przebrane za duchy,wiedzmy etc. po domach. Oczywiscie nikomu nie bronie obchodzic swiat spoza naszego kraju ,ale uwazam to za bezsens. Co innego jakbym tam mieszkal. To tylko moje zdanie ;) Edytowane 20 Marca 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 A może zaczerpnąc coś ze wschodu co??, np święto Rewolucji Październikowej, albo Ramadan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Ja bym chcial Ramadan :D + skladanie ofiary z dziewicy w pierwszy czwartek miesiaca :lol: :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Nie wiem, czy by Ci się Ramadan spodobał. Wstajesz przed wschodem słońca, jesz, idziesz do meczetu, potem praca, wieczorem znowu do meczetu, po zachodzie słońca możesz znowu jeść. I tak przez 40 dni ... Znajomi z pracy "działali na 3 razy wolniejszych obrotach". ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 (edytowane) ramadan raczej nie Podczas Ramadanu, od świtu do zmierzchu obowiązuje zakaz jedzenia, palenia, seksu i picia wszelkich płynów. W Ramadanie muzułmanie zwykle spożywają dwa posiłki – suhoor przed świtem i iftar po zachodzie słońca. i tak przez miesiac Edytowane 20 Marca 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Poniewaz od dawna interesowalem sie historia i kultura Irlandzka, jest to jeden z moich ulubionych dni. Jakos wszyscy sa wtedy maksymalnie pozytywnie nastawieni. Jak to bylo powiedziane w Boondock Saints - W ten dzien wszyscy sa Irlandczykami. :] Takiego klimatu nie ma w noc kupały, nie ma w weekend majowy. Swieto piwa, skocznej muzyki ;) i dobrej zabawy! Ja dzisiaj na pewno bede wieczorem na miescie, pewnie z jakims Guinessem. A ze nie jest to swieto Polskie? A co mnie to obchodzi.. Sam sobie wybieram swieta, ktore sa dla mnie wazne. ;] Posluchajcie sobie "Kila - Glanfaidh Me", albo Riverdance - jezeli nie poczujecie tego klimatu, to rzeczywiscie nie ma co sobie zawracac glowy tym dniem. Zdrowie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 A ze nie jest to swieto Polskie? A co mnie to obchodzi.. Sam sobie wybieram swieta, ktore sa dla mnie wazne. ;] (...) Zgadzam się... dlatego zupełnie nie obchodzi mnie to święto, tak samo jak jakieś inne wybryki typu Halloween. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Ja smigam z moja kobieta na http://www.gaelforce-dance.pl :) Pozniej jakies piwko nie zaszkodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 A ja mam dziś imieniny więc robie mało imprezkę w domu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 haha, to już wiem co brat w Irlandii dziś robi ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Ja tam zmagazynowałem parę guinessów specjalnie na dzisiaj, będę nimi się spijał dzisiaj wieczorem, choć nie znoszę tego piwa. Najpierw jednak zrobię mały rajd po Łódzkiej O'Conel...tfu! Piotrkowskiej, choć właściwie "Irlandzkich" pubów i polaków tu i tam jest mniej więcej tyle samo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 (edytowane) A ja mam gdzieś to święto. Niech Irlandczycy w Polsce się bawią. ;) Edytowane 17 Marca 2007 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...