tomos Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 (edytowane) witam dla tych co jeszcze nie widzieli polecam obejrzenie filmiku, prezentujacego mozliwosci Mac OS'a. Google Video edit: hm.. ups, moze temat powinien byc w dziale oprogramowanie? ;) jesli tak to poprosze jakiegos moderatora o przeniesienie.. Edytowane 18 Marca 2006 przez tomos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Wygląda efektownie, ciekawe jak jest w kontakcie z nim w realu? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 (edytowane) IMO zbyt efektowne. Mi sie bardziej podoba XGL, czyli nowe X'y pod unixy wspierane OpenGL'em.. demko tutaj: http://video.google.com/videoplay?docid=-7...3432&q=xgl+demo Zeby bylo ciekawiej... sprzet, na ktorym bylo to nagrywane: Procesor: AMD Athlon XP 1500+ RAM: 768 MB Grafická karta: GeForce FX 5500 128MB RAM Edytowane 18 Marca 2006 przez FiDO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Nie powiem Tiger robi wrazenie. Ciekawe tylko jak bardzo obciaza to sam komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Ładnie to wygląda na filmiku. W realu juz nie jest tak rewelacyjnie. Mi podczas korzystania z tego czesc tych efektów po prostu przeszkadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Mowisz o Tigerze?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Trudno U mnie na kompie i tak szybko by nie zagoscil. No chyba ze sie pokusze na jakies jabluszko Ale ten XGL tez wyglada smiesznie Kiedy bedzie dostepna finalna wersja?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phase Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 a mi sie tam muzyka w tym video podobala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 (edytowane) To tak jak z KDE. Może ładne, ale strasznie nie wygodne. Dlatego wolę fluxboksa ;] Powiesiłbym się gdybym miał korzystać z tych bajerów... Edytowane 18 Marca 2006 przez mkl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maros Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Miałem okazję przetestować Tigera osobiście na mojej maszynie. Efekty bardzo fajne, spodobał mi się przy wstępnej konfiguracji obracający się sześcian na którym na każdej ścianie był nowy formularz do wypełnienia, animacje również bardzo ciekawe. Lecz ciężko się przesiąść na Mac OS X'a z Windowsa lub Linux'a chociaż system ten oparty jest na jądrze BSD (Darwin). System ten długo nie zawitał u mnie na PC'cie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 a mi sie tam muzyka w tym video podobala :)Daft Punk - Technologic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 wyglada ladnie. jak media center :) jak dla mnie wyglada jak system dla ludzi... niezbyt zajetych komputerem. cieszy oko, jest intuicyjny i jak widac w miare szybki... czesc rozwiazan z niego chetnie bym przekopiowal (np to robienie screena z filmu). ale z animacjami... hm. sam nie wiem. musialyby byc duzo szybsze zeby nie przeszkadzaly w szybkiej pracy na kompie. co nie zmienia faktu ze windows wypada niesamowicie blado przy tym osie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 IMO zbyt efektowne. Mi sie bardziej podoba XGL, czyli nowe X'y pod unixy wspierane OpenGL'em.. demko tutaj: http://video.google.com/videoplay?docid=-7...3432&q=xgl+demo Zeby bylo ciekawiej... sprzet, na ktorym bylo to nagrywane: Procesor: AMD Athlon XP 1500+ RAM: 768 MB Grafická karta: GeForce FX 5500 128MB RAM wow calkiem niezle, probowal ktos to odpalic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 zgodze sie z wami, ze czesc efektow przeszkadza. ja osobiscie lubie jak wszystko otwiera sie momentalnie, bez zbednych przejsc i animacji, ale niektore rozwiazania z tego tigera sa ciekawe i chetnie zobaczylbym je u siebie.. ladnie to to wyglada jak tak plynnie chodzi ;) @Fido: na tym filmiku tez nie wszystkie mozliwosci byly pokazane. znajomy ma mi jeszcze podeslac inna prezentacje tigera. co do linuxowych X'ow to sa wzorowane wlasnie na Mac OS'ie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightwalker Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 (edytowane) IMO zbyt efektowne. Mi sie bardziej podoba XGL, czyli nowe X'y pod unixy wspierane OpenGL'em.. demko tutaj: http://video.google.com/videoplay?docid=-7...3432&q=xgl+demo Zeby bylo ciekawiej... sprzet, na ktorym bylo to nagrywane: Procesor: AMD Athlon XP 1500+ RAM: 768 MB Grafická karta: GeForce FX 5500 128MB RAM hmm, na pierwszy rzut oka (pomijajac te efekty) wygląda jak Gnome :D Ps. ja nei znosze tych wszystkich efektów, ja lubie jak mi się wszystko płynnie i momentalnie otwiera ;) Edytowane 18 Marca 2006 przez Nightwalker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Wydajne cacka :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Ps. ja nei znosze tych wszystkich efektów, ja lubie jak mi się wszystko płynnie i momentalnie otwiera ;)A zauwazyles, zeby na tym filmiku cos przymulalo? Caly silnik oparty jest na OGL i jak widac nie jest wymagajacy dla grafiki, bo nawet na takim sprzecie smiga jak szalony. Oczywiscie z tymi wszystkimi efektami tez bym nie za bardzo mogl normalnie pracowac, ale wszystko mozna sobie dostosowac.. widzialem inne demka, na ktorych czesc efektow bylo powylaczane (np. ten smieszny drag & drop), bo na dluzsza mete sa one po prostu zbedne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Moze nie jest to przymulanie, ale przez niektore efekty niektore czynnosci wykonuje się po prostu dłuzej. W OS X przykladowo przez animacje przy przywróceniu zminimalizowanego okna widze wyraznie ze trwa to dłuzej niz w windows bez zadnych animacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 No i wlasnie dlatego co nieco trzeba powylaczac, zeby sie tego dalo uzywac. Ja w XP tez mam poza cieniami (ktore nie sa animacjami, wiec niczego nie zwalniaja) wszystko powylaczane, Lune tez.. bo mnie to drazni. Z tym, ze Luna to mi sie w ogole nie podoba, a ten XGL nawet ladnie wygladalby nawet po wylaczeniu zwalniajacych animacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 wygląda fajnie ale jak znam życie wyłaczył bym wszystko po minucie zabawy :P mi się tam najszybciej pracuje na XP minus luna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Jak pisali poprzednicy ciekawe animacje, ale zbedne. Taka zabawa na 5-10 min. Dla mnie to liczy sie funkcjonalnosc (a jak jest jeszcze eye candy to juz wogole miodzio), a przez te animacje to za duzo czasu leci. No ale patrzac na jakim sprzecie to bylo to napewno wypada lepiej niz Vista. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 (edytowane) Fajne ale (werble....) zbędne :lol: Przydatne jedynie dzieciakowi w wieku do 16 lat i/lub jakiemuś nudzącemu się pracownikowi, który akurat się nudzi, a ma za mało czasu żeby odpalić pasjansa w trybie multi :D W windowsach z cyklu 2000 wprowadzili coś takiego jak przezroczystość. Fajny gadżet, jak chcę powkurzać siostrę i ustawię jej opacity winampa na minimum. Więcej zastosowań nie znalazłem. .:.:Edit:.:. Fajna muzyczka, ale Peaches rmx lepszy ;) Edytowane 18 Marca 2006 przez MareCeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Probowal juz ktos instalowac Tigera na PCie?? http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Main_Page Jak z tego wynika posiadacze kompikow na intelu/nf3/nf4 moga sobie posmigac na tym systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Cos mi strona nie wchodzi. A tak poza tym dzisiaj 2 razy pod rząd na macu wykrzaczył mi sie idvd i wyswietlił komunikato o błędzie podobny do tego z Windows :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Super :/ Chcialem sobie postawic ten system ale jak tu takie ptaszki wychodza to... Pozostaje mi tyko xBUNTU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Cos mi strona nie wchodzi. A tak poza tym dzisiaj 2 razy pod rząd na macu wykrzaczył mi sie idvd i wyswietlił komunikato o błędzie podobny do tego z Windows :lol: "Program idvd wykonał nieprawidłową operację i nastąpi jego zamknięcie..." ;) A na serio to KDE też wybajerzone jest z tego co widziałem na jakims filmiku. I to w taki sposob że się jeszcze pracować da ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Fajne ale (werble....) zbędne :lol: Przydatne jedynie dzieciakowi w wieku do 16 lat i/lub jakiemuś nudzącemu się pracownikowi, który akurat się nudzi, a ma za mało czasu żeby odpalić pasjansa w trybie multi :D W windowsach z cyklu 2000 wprowadzili coś takiego jak przezroczystość. Fajny gadżet, jak chcę powkurzać siostrę i ustawię jej opacity winampa na minimum. Więcej zastosowań nie znalazłem. .:.:Edit:.:. Fajna muzyczka, ale Peaches rmx lepszy ;) tez tak kiedys wterdziłem jak nie mialem go w rękach :] Takie gadanie po polukaniu na filmik jest bez sensu bo trzeba sie pobawić tym systemem.Miałem maka 4 miesiące i wszystkie opcja mi sie w nim podobały.Te bajery mozna powyłączać ale mi sie podobały i nie wydłużały pracy jak niektózy tu piszą........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Wiesz, jesli podczas przywracania zminimalizowanego okna widzę pełną animację zanim sie całe wyswietli to znaczy ze trwa to trochę za długo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacDadaN Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Miałem okazję przetestować Tigera osobiście na mojej maszynie. [...] System ten długo nie zawitał u mnie na PC'cie. I dobrze. Instalująć OSX na komputerze innym niż od Apple'a, łamiesz jego warunki licencji. Moze nie jest to przymulanie, ale przez niektore efekty niektore czynnosci wykonuje się po prostu dłuzej. W OS X przykladowo przez animacje przy przywróceniu zminimalizowanego okna widze wyraznie ze trwa to dłuzej niz w windows bez zadnych animacji. Animacyjki możesz wyłączyć. Polecam narzędzie TinkerTool Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...