Skocz do zawartości
Sedan7

Strona O Matrix!

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam wszystkich na moją nowo powstałą stronę o dość oryginalnej tematyce (bo z tego, co szukałem na google, to nie ma strony o Matrix). Można na niej znaleźć artykuły dotyczące całej trylogii braci Wachowskich oraz grach, Enter The Matrix i Matrix: Path of Neo. Serdecznie wszystkich zapraszam: http://matrix.boo.pl oraz na forum http://matrix.boo.pl/phpbb/

Strona jest jeszcze w budowie, tak więc niektóre infopage mogą zawierać błędy. Te postaram się poprawić jeszcze jutro. Nie unikne pewnie uwag tego typu, że phpBB jest słabe - cóż, zamierzam wykupić licencję na IPB, jednakże najpierw forum potrzebuje userów. Zapraszam wszystkich zarówno do przeglądania strony, jak i udzielania się na forum!

Pozdrawiam!

Edytowane przez Sedan7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie, panowie :-). Jak to NoVVy powiedział: Jeszcze wszystko przed nami. Zapewniam was, że w najbliższym czasie na stronie pojawi się to "coś" :-). Mój dobry qmpel, grafik już nad tym pracuje, pozostaje tylko czekać :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta to może mi powiecie, jakiego koloru mają być litery, żeby pasowało do Matrix'a, hę? Czerwone? Niebieskie? Ludzie, zastanówcie się trochę!

"Spadające literki" - nawet nazwać tego nie umiecie (mówie to do niektórych). To są kody Matrix'a. Niedługo będą.

Pelzak - znalazłem i to dużo, ale o FILMIE i to nie są strony, tylko wielkie "przechowalnie" filmów (takie jak filmweb). Litery są w sam raz. Bynajmniej mi przeczytanie ich nie sprawia żadnego problemu no chyba, że masz problemy ze wzrokiem. Nikt jeszcze, poza tobą nie skarżył się na wielkość liter.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

D@vid - to przez server, zawiesił się :P. Ale nie martw się, zaraz powinno być wszystko dobrze.

EDIT: Server już działa, w dodatku - logo zostało poprawione :-). I jak :P?

Edytowane przez Sedan7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem jest jeszcze gorzej. Tamto logo było lepsze, to jest strasznie rozmazane. Mogłbyś chociaż te cyferki w tle trochę wyostrzyć, bo wyglądają jak jakaś zasłonka od okna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logo ewentualnie poprawi się jutro. Narazie robię obrazki do forum, więc stroną specjalnie zajęty nie jestem. Jutro postaram się naprawić błędy. Jeszcze raz zachęcam do oglądania strony i rejestrowania się na forum!

EDIT: Zobaczcie teraz them forum. Teraz tylko logo i będzie wszystko OK :).

Pozdrawiam!

Edytowane przez Sedan7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tło miałeś pomysł, a logo nadal jest kiepskie. Chodzi mi o forum. Jakoś je ładniej wkomponuj w czarne tło. Nie rób tak by logo było jakby wycięte i wklejone w stronę [forum]. Brzydko to wygląda.

Edytowane przez Prog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta to może mi powiecie, jakiego koloru mają być litery, żeby pasowało do Matrix'a, hę? Czerwone? Niebieskie? Ludzie, zastanówcie się trochę!

"Spadające literki" - nawet nazwać tego nie umiecie (mówie to do niektórych). To są kody Matrix'a. Niedługo będą.

Pelzak - znalazłem i to dużo, ale o FILMIE i to nie są strony, tylko wielkie "przechowalnie" filmów (takie jak filmweb). Litery są w sam raz. Bynajmniej mi przeczytanie ich nie sprawia żadnego problemu no chyba, że masz problemy ze wzrokiem. Nikt jeszcze, poza tobą nie skarżył się na wielkość liter.

Pozdrawiam!

no pewnie że zielone... nie bulwersuj sie.. w końcu dałeś nam stronę do oceny to Ci mówię że nei widzę liter.. i cieżko się czyta/. Jeśli ignorujesz moja opinie to po kiego grzyba ten temat? Akurat ja jestem wielkim fanem -jeśli można tak powiedzieć bo nie jestem niczyim fanem :), matrixów... widziałem wybrane fragmenty pareset razy...

a to czy ktoś nazwie to coś.. spadajacymi literkami czy kodem matrixa to jeden wielki grzyb :) . Jednak Twoja nazwa jest z logicznego punktu widzenia bardziej nietrafna niż spadające literki.. bo takież coś właśnie tam spada...

I jakie przechowalnie filmów? Ja widziałem całe kompendia wiedzy o matrixach... wręcz kopalnia informacji, nawet strona whatisthematrix.com ma wszystko co potrzeba... nawet można sobie zwiedzić cały świat matrixa.. (znalazłem na biurku u trinity w zajonie Comodora 64 :lol: :twisted: ).

Litery nie są w sam raz.. to Tobie się tak wydaje... Też potafię bez problemów przeczytać swoje strony, to co napisałem... A problemy ze wzrokiem mam.. jestem krótkowidzem jeśliś ciekaw.. jednak z 50 cm widzę w miare normalnie. A to że nikt sie poza mną nie skarżył nie oznacza że problem nie istnieje... być mozę mają mniejsze rozdziałki.. ja na 1280@17" mówię, że literki są trudno dostrzegalne w jasnym świetle i tyle... Jeśli nei weźmiesz soebi tego do serca to Twoja sprawa.. paru widzów na stronce w tą czy w tamtą... :lol:

SYSTEM FAILURE

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie stronka wizualnie wyglada niezle.Chociaz to tlo mogloby tak jakos pod ta zielen podchodzic. Przynajmniej zeby to logo nie wygladalo jak przyklejone. Stronka ogolnie dla mnie jest nawet czytelna.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Mi osobiście stronka sie podoba - moze logo mogłoby byc inne(mniejsze),Forum - hm - ten "code" trochę wkurza,bo odciąga wzrok.

A i jeszcze jedna sprawa - nie rozumiem tego wpisu na stopce "Kopiowanie za zgodą ..." - czego kopiowanie?Bo jakos nie wydaje mi sie,że macie jakies prawa do Matrixa (może sie myle ;))

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od siebie dodam, ze jeśli chodzi o strone to w sumie moze być. brakuje jej czegos, jak już koledzy (tudziez kolezanki?) wspomnieli. logo przydałoby się zmienić, jakoś nie gra z całością i literki "kodu" są rozmyte...

co do forum... forum jak forum, ale zmien tło, bo tylko ludzi odstraszasz. ja wytrzymałem na nim jakies 15 sekund...

pozdrawiam

mystery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi